• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OASHIQA - Quality Analysts / Assurance - kvalita SW - testování, testeři - Každý ví, kdo je programátor, ale kdo zná QA? :'(
    EDAK
    EDAK --- ---
    Shanim testera na ICO nejlepe s nastupem v pondeli 23.1.
    Zkusenosti 1-3 roky.
    Pozice v Praze v bankovnim sektoru na 3 mesice s pravdepodbnym prodlouzenim
    Sazba je 2000 - 2500 na MD.
    Blizsi info do posty
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    Do společnosti Vendavo CZ hledáme lidi na QA

Zde info o tom koho hledáme. Ano články jsou rok staré, ale pořád platí.
    Vendavo » Koho hledáme a trochu o náboru
    http://www.vendavo.cz/jetminds-dna/koho-hledame-a-trochu-o-naboru
    Vendavo » V JetMinds má příležitost každý
    http://www.vendavo.cz/jobs/pripojte-se-k-nam

- Angličtina na komunikativní úrovni je nutností
    - Dobré je umět SQL

Pokud máte zájem, tak bližší informace u mě v poště.
    MIRANU
    MIRANU --- ---
    aha, myslel jsem že je to součástí balíčku v němž je i HP QC...
    Sorry
    FOLAS
    FOLAS --- ---
    MIRANU: ty dva produkty, ktere jsem popsal jsou na podporu project managementu (Jira), potazmo test managementu (HP Quality center)...jinymi slovy je to system, ve kterem evidujes pozadavky, test casy, planujes jejich execution, nalezene bugy a defecty a mnoho dalsiho, ale neni to nastroj na automatizovane testovani, pokud jsi myslel toto. V souvislosti s automation testingem si najdi materialy o HP QTP....snad jsem spravne pochopil jak jsi to myslel.
    MIRANU
    MIRANU --- ---
    Folas
    a mohl bys mi něco poslat?
    abych věděl jak vypadaj...
    umím sice jen VB6 ale říká se, že pokud umíš programovat v jednom jazyku, dokážeš pochopit i jiné na o 300 procent lepší úrovni, než ten co si zrovna jen přečetl příkazy
    FOLAS
    FOLAS --- ---
    MIRANU: Já dělal v Jiře a v HP Quality Centru
    MIRANU
    MIRANU --- ---
    OTAVA
    s angličtinou na tom teď nejsem nejlépe...

už jsem asi půl roku pořádně s někým anglicky nepokecal (aspoň hodinku), pozapomněl gramatiku, takže tak intermediate dle oxfordskýho hodnocení...

no víc, rozhodně bych rád viděl ukázky kódu automatizovaného testování třeba v jira či spira (nevím kde je to možné ale asi u obou, toto součástí kurzu nebylo)...
    nějaký přehled v jakých jazycích se dělají a pod. .

myslíš že by mi na pohovoru prošlo kdybych řekl že sice moc VB.net neumím (jen to co je stejné s VB6), ale vím jak VB6 převést do vb.net?

???1-2měsíce, roky, či projekty???

Unicorn zaměstnává kde? čechy? (Praha, Brno, Ostrava) jsem ze Šumperka a tak každý pohovor v jednom ze 3 velkých měst se mi velmi projeví na měsíčním rozpočtu (jsem starej zas. absolvent, na pracák chodím jen abych se zasmál a dělám si různé kurzy co mi snad zvýší šance ve velkém městě...).

které jazyky jsou nejdůležitější/nejpoužívanější ať už plnohodnotné, tagovací, či scriptovací?

PS: díky za typy, kdybys věděl další, dej klidně vědět - rozesílám kam mohu a pak čekám na odpovědi... bohůžel to někdy trvá i 3 měsíce...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MIRANU: Samozdrejme ze to muzes zkusit i u nas, aspon si projdes nejakym takovym pohovorem a zjistis jak to chodi.

Nevim jak jsi na tom s anglictinou,a le pokud myslis karieru v oboru vazne, urcite se bez mluvene a psane anglictiny neobejdes.

Pro zacatek bych doporucil asi treba Unicorn (aka Vigour). Ta firma stoji an tom ze nabira cerstve lidi, preprodava je jinam za draho. Doporucil bych tam stravit tak 1 - 2 na jednom, lepe ale dvou projektedch, aby jsi si osahal jak to chodi v zivote a ve vetsich teamech, jaka je metodika a vubec kazdodeni cvrkot :)

Kdybyj si chtel vedet neco vic, klidne se ptej.

(Unicorn a vigour me napadly tka jako prvni, urcite tu bude takovych firem vic)
    MIRANU
    MIRANU --- ---
    Otava
    koukám na to a vidím že mnoho z toho ještě neumím, snad jen krom VB (VB6)
    zrovna jsem si dodělal kurz pro testery zdarma z coolpeople
    a hledám pozici testera juniora, maximálně testera analytika...

prostě pozici na start a v těch tvých je zapotřebí spoustu znalostí a věcí které jsem myslel že už snad ani nevyužiji...

jinak dříve jsem nekomerčně testoval programy a hry známých napsané ve VB6, posledním byl pro Zaida Markabiho převodník formátu pro Autodesk (Autocad)...
    - potřeboval abych se vtělil do potřeb běžného uživatele, po té advenced usera a podle toho to testoval...
    tehdy jsme to řešili jen přes vzdálenou plochu - Teamwiever a tam jsem mu přímo ukazoval nedostatky, vysvětloval možná řešení
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Delame v JIRA.
    MIRANU
    MIRANU --- ---
    Otava
    A v čem tam děláte?
    JIRA, SPIRA, HP Quality center, Bugzila ???
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    U nas nabirame - spolecnost Concur.

Vice info pripadne v poste, mezinarodni spolecnost, dobre pracovni prostredi, platove podminky vthovujici :)

Kdyz vas tam doporucim samozdrejme ze z toho neco budu mit, ale taky vas pred tim budu chtit videt at vim ze ze sebe neudelam blbce :)

Software Test Engineer III - http://bit.ly/SWTestIII

Software Design Engineer in Test II - http://bit.ly/sdetest

Software Test Engineer I - http://bit.ly/SWTestI

Software Test Engineer II - http://bit.ly/SW_TestII

pripadne jsou tu enjaky pozive pro support a DEV, celkove asi 30 lidi.
    OASHI
    OASHI --- ---
    Predbezne mohu vyhlasit, ze na jare budeme (ja) nabirat nekolik lidi do noveho QA/testing teamu.

Rekneme brezen...
    OASHI
    OASHI --- ---
    Mi neprijde nic proti nicemu ukazat pozice i tady. (sem tam nekdy - mene nez 10% poslednich prispevku)
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    SMUDLAK: Hoj, hadam, ze Ondra :) Co se tyce nabidek prace, je tu na to primo auditko :o) Programatorska spoluprace :)
    SMUDLAK
    SMUDLAK --- ---
    cau lobo :) vis kdo pise? :-) ptam se te jako zkusenejsiho. Jak headhuntera me napadlo, ze bych tady mohl obcas vyvesit nabidku prace z oblasti QA/Test, ale nejsem si jistej zdali bych neporusil kulturni zvyku NYXaku. Co ty si o tom myslis?
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Hej hola. Je tu nekdo, kdo ma za sebou nejakou praxi v testovani SSL komunikace? V tomhle jsem se jeste nestoural, tak bych potreboval nejake rady od zkusenejsiho.
    TOWER
    TOWER --- ---
    KOC256: Ale pokud bys chtel jezdit tuto disciplinu "v F1 ve zname a bohate staji", tak na to jdi komplexne pomoci Application LifeCycle Management od HP ... ale to chce dost komplexne take prekopat pristup organizace a mit striktni rozhodovaci pravomoci... ;-))))
    TOWER
    TOWER --- ---
    KOC256: Analysis, Design, Development i Quality Assurance bych videl v Enterprise Architect a nad tim obecne udrzovat metamodel v EA Repository. Necintas tak spousty wordu do ztracena, ale mas vsechny UC plne features na jednom miste a muzes je propojovat s oblastmi, ktere te zajimaji, tzn. datova architektura (na nejakych datech ty konkretni test cases musis tocit), infrastruktura (dostupnost prvku v jakem prostredi exekuovat), security a business analyticke pozadavky. Takovyto metamodel v patricnem frameworku muze extrahovat HTML nebo RTF dokumentaci, pote muze vazbami spolupracovat s Enterprise Testerem (tzn. modelove testovaci predpisy rovnou evidujes v Atlassian Jira a exekuujes - obdobne jako napr. v HPQC). Pokud by byla chut, tak mohu nekdy udelat skolenicko na EAF GG - framework, ktery toto vsechno pokryva. Ceny mirne, srozumitelnost dobra ;-) Kdyztak posta....
    SUPCZ
    SUPCZ --- ---
    KOC256: no mám docela dobré zkušenosti s psaním UC do nějaké wiki; používali jsme např. trac, ale uričtě se dá použít prakticky libovolná
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam