• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OASHIQA - Quality Analysts / Assurance - kvalita SW - testování, testeři - Každý ví, kdo je programátor, ale kdo zná QA? :'(
    MUXX
    MUXX --- ---
    prisla mi pozvanka z Borlandu - "čaj do páté" zaměřený na výkonnostní testování a monitorování enterprise aplikací.

mozna by mel nekdo zajem - tady je cely mail:
    [ MUXX @ borland ]
    EOLIS
    EOLIS --- ---
    SUPCZ: No je pravda, že to rozhodně rozsvítila.
    SUPCZ
    SUPCZ --- ---
    A co říkáte na konferenci, myslím, že Julie nám ukázala co je to "passion". Ideální speaker na černou hodinku po obědě.
    SUPCZ
    SUPCZ --- ---
    MUXX: Já tam bohužel dorazit nemohl, ale jsem rád, že to Marcel pořádá, jen houšť a větší kapky.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MUXX: Havran :)
    MUXX
    MUXX --- ---
    HLAVIS: o nic si neprisel. hlucna zakourena hospoda kde se nedalo moc pokecat :/
    HLAVIS
    HLAVIS --- ---
    MUXX: jak dopadla afterparty? na konferenci jsem byl poprve a myslim ze byla dobra.
    MUXX
    MUXX --- ---
    tak afterparty = zamluvena hospoda na jmeno czechtest, ucast na konferenci nepovinna.

mimochodem budeme otvirat dev~qa oddeleni v praze, tak se muzete prijit nezavazne poptat..
    MUXX
    MUXX --- ---
    zitra ma byt nekde na ipaku afterparty czechtestu (Havran?). zkusim zjistit vic.
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    MUXX: To je trochu jinej format nrz PyVo :-D
    NICKITA
    NICKITA --- ---
    Kdyby nekdo shanel praci, tak ted u nas v Monsteru je otevrena pozice pro QA.
    MUXX
    MUXX --- ---
    Conference on software and systems testing | CzechTest
    http://www.czechtest.com/
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    MICTECH: navrhoval sem hospodu :) mohla by bejt pravidelne po pul roce :)
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    MICTECH: o nicem nevim a bylo by to docela fajn :)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    Existuji u nas v cechach pravidelne akce pro QA, jako jsou pro programatory CZJUG nebo WUG? Kde by byli prednasky, nejaky ten networking, atd...

Diky
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    HLAVIS: Pouzivam flex unit. Ale to spis na unit/integracni testy.
    HLAVIS
    HLAVIS --- ---
    tak jsem zaplesal když jsem dnes objevil na NYXu toto auditko.. škoda že je tu tak mrtvo. zkusím vás tedy rozhýbat několika dotazy:

Testujete někdo webové aplikace napsané ve Flexu? využíváte k tomuto testování nějaký nástroj?
    MIRANU
    MIRANU --- ---
    zdravim, nejak to tu vazne, jake jsou novinky, popripade moznosti free skoleni a podobne?
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    OASHI: ac se u nas "business owner" i "product owner" pouziva, tusim ze 5 ze 7 manazeru v tom ma gulas :) ale hlavne ze maj funkci :/
    OASHI
    OASHI --- ---
    URPUTNIK: No, snazil jsem se ed ve firme organizovane zavest "metodiku pro UAT", ale vlastne to selhalo. Ovsem ne technicky, jako spise manazersky/organizacne: Nebylo kam ty me konzultantske prinosy kam zakomponovavat, protoze vlastne chybel ten hlavni "high level proces".
    ...opet jsem ziskal dalsi kapicku do sveho poharku ucty k manazerum. Jeste tak pul roku rok, a treba budou na systematicke QA konecne pripraveni.
    S tim souvisi i pojmy jako "product owner", pripadne "bug tracker owner"... Proste si mezi sebou vyresit kompetence. Je celkem jedno, s jakym konkretnim vysledkem, hlavne ze ten vysledek je a ze se ho dari prosazovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam