• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OASHIQA - Quality Analysts / Assurance - kvalita SW - testování, testeři - Každý ví, kdo je programátor, ale kdo zná QA? :'(
    QA: Quality Analysts / Quality Assurance / Quality Engineers

Developeři nás milují! ;) A my je také. :)
    Každý ví, kdo je programátor, ale kdo ví, co je QA? :'(

Děláte to? Provozujete QA?
    Testujete? Píšete si test scripty?
    Máte snad automatizované smoke testy? (pozor, neplést s unit testy, ty nechme developerům, ať si ty své chaosy debugují sami... ;)
    Už ať jste tu!

Hlášky:
    * náš šéf QA oddělení: "I am just a junior tester..."
    * náš šéf QA oddělení: "I dokumentace je předmětem testování!" ...bohužel se o tom přesvědčuji až příliš často, ty FuncŠpeky bývají dost odbyté...

Témata:
    Procesní organizace - http://en.wikipedia.org/wiki/Process_management
    RUP - http://en.wikipedia.org/wiki/IBM_Rational_Unified_Process
    Total Quality Management - http://en.wikipedia.org/wiki/TQM
    Critical Chain Project Management
    Test Driven Development
    rozbalit záhlaví
    SUPCZ
    SUPCZ --- ---
    OTAVA: Jo jednou jsme to počítali a pravda je, že se nováček většinou zaplatí cca. po tom roce. Záleží hodně na tom jak moc se investuje do adaptace. Posledních pár let trochu přituhlo, ale myslím, že se to už zvedá. Docela dobrá je v tomhle spolupráce s VŠ.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LOBOTECH: njn, nektery firmy to takhle zkousi.

Problem je ze na vetsich projektech zacne clovek odevzdavat nejlepsi vykony tak po 1 roce. Takze kdyz ho pak za rok vyhodis, je to napicu. Lepsi mu dat vic penez nez zase dalsi rok nekoho zaucovat.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    OTAVA: No Unicorn takhle nejak funguje, ale spis je to o tom, ze se vsichni tvarej desne pratelsky a kamaradsky a pritom je to politika jak svina. A zrovna Unicorn platil velice dobre, horsi je to, kdyz skonci projekt a oni nemaji co s tebou. A ja osobne na unicorn nevzpominam rad, protoze se mnou po cca dvou letech zkusili vyjebat, coz se pak srovnalo nejakou dohodou a pak napodruhe uz se mnou proste vyjebali, protoze si to posychrovali ve smlouve, ale s tim uz sem pocital, takze mne to tolik neprekvapilo. Spis mne fascinuje, ze jim snaha nedodrzet smlouvu stoji za to delat si tak spatnou povest, protoze kdyby k tomu nedoslo, tak jsou pro mne fajn firma, kterou doporucim, ale po tom handrkovani bych je rozhodne nedoporucil. Pracovat pro ne budiz, ale nekoukat na tu falesnou pohodu a nedelat absolutne nic navic, nez je ve smlouve.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LOBOTECH: z techhle znam jenom Unicorn, ale IMHO ma Unicorn povest firmy ktera je vhodna spis pro zacatecniky - vydoji, neco nauci a kdyz jsou prilis drazi, posle dal. ale klidne se mzuu mylit.

Z toho by vyplyvalo i to ze se tam s tebou nikdo nesere.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    DYNK: AipSafe, Adastra, Unicorn, Wincor....
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LOBOTECH: njn nestezuju si :-)

Mozna zalezi projekt od projektu, ale kolem me si vicemene nikdo nestezuje.
    DYNK
    DYNK --- ---
    LOBOTECH: kdes to delal sakra?:))
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    OTAVA: Tak to mas naprosto luxusni, ja jsem se s timhle pristupem za 10 let setkal poprve.
    DYNK
    DYNK --- ---
    OTAVA: Koukam, ze jsme ve stejnym ustavu:)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LOBOTECH: Stejny tam kde ted delam ja. a to delam pro jednu fakt brutal finacni instituci. Zalezi na teamu a hlavne na lidech.

(mame 60 sick days, muzu makat z domova kdyz potrebuju. Co se naplne prace tyce jsem na projektu kde jsou nejaky ukoly a deadline, jak to udelam, nebo kdy je uz na me, pokud splnim zadani)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LOBOTECH: třeba bufet, na ten bys rozhodně nárok mít neměl :P
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    DYNK: Ze nikdo nehlida tvoji pracovni dobu na minuty, prijemna atmosfera, kde se mluvi na rovinu a ne za zady, vetsinu prace si muzu delat jak ja uznam za vhodne a nejsem svazanej procesama, kdyz neco potrebuju a ma to odpodstatneni, tak to dostanu a necekam rok na schvaleni a dalsi rok na dodani a pak nejake benefity, na ktere bych spravne nemel mit narok.
    DYNK
    DYNK --- ---
    LOBOTECH: Co jsou ty ostatni veci, ktery to vyvazujou? Ja pro ryze ceskou firmu nikdy nedelal.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    OTAVA: Vsak ono to sedi, cizinci dycky plati vic nez cesi a ja delam pro ryze ceskou firmu, ale zas to ma svoje vyhody. Plat je sice predevsim na prvnim miste, ale ostatni veci to dost vyvazujou :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LOBOTECH: Hele takhle ti to nereknu, musel bych vedet co to je za spolecnost a jakou zastavas pozici. Ale osobne si myslim ze v anglicky mluvici spolecnosti muze byt pro senior testera minimalni nastup tak 50.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    OTAVA: Ja delam v Praze a zas tak kralovsky mi to neprijde, ale mozna jsem jen zhyckanej a nebo sem ten odpad :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MUXX: Njn, tak bud chces bejt doma anebo tam kde jsou penize ...
    (no offense, Praha je proste centrum IT businessu v CZ)
    MUXX
    MUXX --- ---
    OTAVA: ještě bych dodal "zvlášť v Praze" :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Jeste bych dodal - za tohle se plati v pomeru za predvednou praci naprosto kralovsky.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DYNK: Ja teda testovani delam nejakej ten patek a to vicemene pouze v anglicky mluvicim prostredi v Pze.

Musim ric ze lidi proste nejsou, vetsinou je to dvakrat prebranej odpad.

a to si myslim ze testera muze delat prumerne schopnej nerd kterej je dost peclivej, logicky uvazuje a obcas se hecne (pred releasem) a okaze nejakou aktivitu.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Ahoj, dovolím si sem vložit jeden inzerát:

Do našeho týmu hledáme testera pro interní webovou aplikaci běžící na wicketu.
    Pracoviště je v Praze.
    Jednalo by se minimálně ze začátku o spolupráci na IČO a pak by záleželo na domluvě. Nejde ani tolik o technické znalosti, jako osobní přístup, pečlivost a spolehlivost.

Pokud by měl někdo zájem, ať mi napíše do pošty, zkontaktoval bych ho s někým s kým může řešit další detaily a konkrétní podmínky.

PS: Nejsem žádný headhunter, nic z toho nemám, kromě dobrého pocitu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam