• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OASHIQA - Quality Analysts / Assurance - kvalita SW - testování, testeři - Každý ví, kdo je programátor, ale kdo zná QA? :'(
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Ahoj, kdyz se tu probira to automatizovane testovani, nema nekdo zkusenost s GUI Master? Prisla nam nabidka, ale nemuzu nikde dohledat nekoho kdo to prakticky pouziva.
    MESK
    MESK --- ---
    PROTEKTIK: Jsem s nim dělal. To příjmení sedí.
    LEIN
    LEIN --- ---
    MISTERIO: jj disneyaku byly tuny, ani je zdaleka neznam vsechny. ja tam byl jen ze zpocatku do chvile, nez prisel prvni yfooon :)
    MISTERIO
    MISTERIO --- ---
    LEIN: jednoho člověka z bývalého Disney máme u nás jako testera :)
    LEIN
    LEIN --- ---
    o prudilovi jsem slysel. to je legenda. ex disney zdravi :D
    EXIS
    EXIS --- ---
    SIRLOON: ten tady furt je. :)))
    PROTEKTIK
    PROTEKTIK --- ---
    Tester jménem Prudil, geniální:)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    EXIS: hele testoval to tam nejakej Michal Prudil, tak ho zkus najit pres linkedin a treba ho i pretahnes za nejakej rozumnej peniz :) budes mit na to poradnyho odbornika
    EXIS
    EXIS --- ---
    SIRLOON: Nene, jen se to tak nějak začíná více hýbat..
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    EXIS: wow, on to nekdo koupil? to musim klukum pogratulovat :) ja delal v mineusu kdyz to vznikalo, ale na mobilnich appkach. K suitestu sem se dostal jem okrajove, ale zadna extra veda to nebyla
    EXIS
    EXIS --- ---
    Ahoj, je tu někdo, kdo má zkušenosti s End-To-End automatickými testy? www.suite.st - hledáme někoho, kdo by nám klidně i externě pomohl s rozvojem produktu
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    FONTAIN: fotky?
    (sorry, nedalo mi... ;-))
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    URPUTNIK: :D :D máme se tu rádi, ale už mi říkaj Gebls :D

Hledáme senionirniho testra, který by byl ochotný vést team dvou junior testerek. neměl by někdo zájem?
    Usertech - We help companies build interfaces and apps
    https://usertechnologies.com/
    MUXX
    MUXX --- ---
    Az se bude nekdo zase ptat jak se stat testerem:
    Digital Natives Blog — How to Become a QA Tester
    http://blog.digitalnatives.hu/...ster?utm_source=hackernews&utm_medium=social&utm_campaign=become+qa
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    SUPCZ: s tim plne souhlasim :)
    SUPCZ
    SUPCZ --- ---
    SIRLOON: Všechny metodiky jsou dobré proto, aby se někdo, kdo je nezná, uvedl do problematiky. Každá metodika se musí nějak nasadit a časem si ji upravíš na základě svých zkušeností nebo podle klienta. Tohle je častá chyba u nezkušených manažerů, že se to snaží nasadit doslovně a kašlou na zkušenosti lidí z týmu.

Pravda je, že z tebe žádná metodika zkušeného testera neudělá, ale pomůže na začátku nevyfukovat tabákový dým do vody, aby se zjistilo, že zlato nevznikne. ;-)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    OTAVA: + zejmena v malych tymech, tester musi byt schopen komunikovat s programatory .. a umet jim citlive podat ze je neco spatne :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Podle meho soukromeho nazoru, ktery neni treba vubec relevantni dobry tester musi mit :

- obecny prehled o hodne IT technologiich
    - mel by bejt aspon trosku puntickar
    - musi mit takovej ten smysl pro detail. Ta se to vycvicit a je to pak trosku postizeni.
    Naposledy se mi stalo ze jsem se podival na napojovy listek v jedny hospode a prvni co me prastilo do oci je ze pod nealko koktejlama meli neco s panakem karibskeho rumu :-) Proste cit pro to jak maji vypadat treba vystupni data a kdyz neco nesedi, tak to neprehlednout.
    - nesrat an rpaci a pouzivat mozek. Jasne, jako tester delas pracio ktera je tezko prukazna a obcas maj lidi tendenci rict ze neco otestovali a pritom se na to vysrali. Me by bylo trapny rict ze jsem neco otestoval a pk by se ukazalo ze tam je nejaky ocividny bug, ale jsou lidi kteri se s tim neserou.
    MUXX
    MUXX --- ---
    Automated Testing for League of Legends | Riot Games Engineering
    https://engineering.riotgames.com/news/automated-testing-league-legends
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    MUXX: neber to jako shazovani, tak to mysleny nebylo, jen sem chtel rict, ze ti nalejou do hlavy spoustu veci, ktery pak v praxi budou fungovat jinak ale minimalne povedomi o terminologii se hodi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam