• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AJMINAUmíte si pomoci s první pomocí?
    AJMINA
    AJMINA --- ---
    tak jasne, Bricanyl uz se objednal...:) Adrenalin jsme ji dali pomalu i.v. jenze jsme ji udelali komorovky a na emery ji 3x museli defibrilovat, rozvijel se plicni edem a nakonec skoncila na katlabu, takze kdo vi, jestli to nakonec nebyl spis IM...
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    a doplnit si do brasne Bricanyl amp. ;)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    v extremnom pripade moze pomoct aj adrenalin s.c. alebo efedrin s.c./pomaly i.v. (i.v. len po zriedeni 0.9% NaCl a velmi pomaly),
    aspon po dobu transportu uvolnit bronchospazmus.
    SoluMedrol mozes podat tiez subezne/potom, ale ten asi mozu dat aj na prijme uz...
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    AJMINA: ani salbutamol inj. nie je?
    najskor salbutamol (ekvivalentny k Bricanylu), ked das kortikoid,
    poimoze to, ale az s nejakou latenciou (pri i.v. podani cca. 30 minut).
    AJMINA
    AJMINA --- ---
    dotaz: astmaticka ma zachvat, ale bohuzel je alergicka na Syntophyllin (tvrdi rodina...?), inhalacne nic dat nemuzete, protoze vyrazne hypoventiluje, Brycanil v kufru nemate zato maze nervozniho ridu v zadech, co ted? Dexona? Solu-Medrol?
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    ZUZKAOU: fakt? to jsem ani nevěděla :o)) ale se sanitkou přitom pořád jezdí :o)
    držím palce, ať to dopadne. už tu dost spamujeme, tak kdyžtak pošta :o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NATHAELEN: jo jo, s tou jsme to plánovali, je navíc pediatrička. Teď mají půldení kurz Mama a dávali jsme dohromady 50 hodinový. Konec konců pleskot je taky na otcovské.

Snad na podzim.
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    ZUZKAOU: jo tak, to jsem z tohodle blbě pochopila, promiň.

ve Zdrsemu s námi byla i jedna lékařka na mateřské, co dělala tyhle kurzy zaměřené na děti, tak jsem myslela, že je to něco podobného :o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NATHAELEN: ??? nejsem zdrsem, jsem sos vesničky.
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    ZUZKAOU: ty jo, doufám, že to zvládnete. obzvlášť teď s novýma prostorama. byla by škoda, kdyby se to položilo :o(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NATHAELEN: no granová politika sdružení je dosti pitoreskní, ale teď už dokonce nastoupil fundriser co umí psát granty a není mu to zakazováno z mezinárodní centrály...

Ale to je jiná pohádka a asi ani ne do pošty, leda tak na pívo.
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    ZUZKAOU: ty jo :o((
    předpokládám, že nějaké dotace z evropských fondů a tak čerpáte, co? případně od MŠMT, MZdr a tak
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NATHAELEN: kvůlivá krizi (nejsou podíly z fondů a sponzoři dávají méně peněz) musím vyjít z penězi co byly původně do ledna minimálně do března.

A nutno naznat, že zdrsemové kruzy fakt nejsou levné a nemůžu riskovat, že by se to nepoplatilo...
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    ZUZKAOU: jakto? :o(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NATHAELEN: Jsem domlouvala kurz pro pěstounské rodiče, zaměřený speciálně na děti, i psychosomatiku jsme do toho nacpali, a kvůlivá krizi zítra musím telefonovat a zrušit to. Respektive přesunout do lepčích časů... (pevně doufám, že na podzim)
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    KEMAL: super, rádo se stalo :o) čím víc lidí, tím líp.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    NATHAELEN: ačkoliv ne-medik a posera co se týká krve, jsem přihlášen! díky za tip ....
    AJMINA
    AJMINA --- ---
    NATHAELEN: tak to je super, tak by to melo byt:)
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    AJMINA: ano, oficiálně se to jmenuje Zdravotník pro zotavovací akce pro mládež a dorost
    AJMINA
    AJMINA --- ---
    NATHAELEN: a to potom dostanes nejakej papir, ze jsi schopna poskytnout prvni pomoc (myslim treba pro lidi, ktery by chteli jet nekam jako zdravotnik), anebo je to jen tak ,,bez niceho,,?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam