• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIRRORiPhone i iPad vs. world: FLAME vitan pouze zde!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    hele ale to je jak pred lety ipod..
    taky sem nechapal proc lidi ssebou tahaj mobil a ipod..kdyz si muzou koupit velkou kartu do mobilu a nahrat si tam hudbu a mit vse v jednom zarizeni

    tak i tady budu mit rad vsechny potrebny funkce v jednom zarizeni a nebudu mit plny kapsy nejakejch doplnku :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    KOUDY: jo to jo, jen to neni moc pohodlny :) A na rozdelavani ohne mam zapalovac a nemusim ho vsude tahat, pac ho potrebuju jen obcas... ale chapu ze kdyz nekdo kouri....
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALESH: jasny, ale chleba si namazes i tim prvnim...nicmene tim druhym nezasroubujes sroubek, nebo nerozdelas ohen..jako tim prvnim ;)
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    DOP: myslim, ze nejde o to, jak to vypada a jak je to velky.. :D
    DOP
    DOP --- ---
    ALESH: Nebyt Diamondu, tak mozna i souhlasim. Ale doby, kdy telefony s WM byly velky cihly jsou nastesti uz minulosti ;)
    ALESH
    ALESH --- ---
    LUKASHIVA: blbost. Je radost pouzivat iphone. Pujc si ho a pokud to neucejtis, tak si ho nekupuj, nema to cenu . :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    ja bych to videl takhle.

    Tohle je chytry mobil s windows
    http://wolfram.org/images/nyc_blog/gig-swiss-knife.jpg

    a tohle iphone
    http://img2.travelblog.org/Photos/12821/109231/t/732970-swissknife-0.jpg

    ...ano ten prvni umi spoustu "uzitecnych" veci, ale chleba si ukrojim a namazu radsi tim druhym :)
    CATT
    CATT --- ---
    DOP: připojuji se :)

    trochu krok stranou. začátkem 90. let zavedl Apple USB pro klávesnici a myš a zrušil diskety. ač byl pro mě tehdy Mac OS nevyhovující, tohle jsem považoval za geniální tah. vyházet zbytečnosti a nechat podstatné.
    mms, slot na karty, bluetooth pro přenos dat a pár dalších věcí z mobilního světa vymizí úplně stejně. chápu, že to někomu chybí, pak si pořiďte jiný mobil. mě třeba těší, že vykopali javu, to je taky pohrobek. flash bude časem, až ho adobe zoptimalizuje :)
    KOUDY: alarm ve vypnutém stavu - režim letadlo, což není přesně to, co chceš, ale telefon je v tomto stavu fakticky mrtvý
    editor doc a jiných formátů už existuje
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOUDY: zdrazili ho jen v tmobile, takze to je trochu zavadejici informace

    KOUDY: jako prehravac medii?? a vis o te baterce?? ja na cestovani delsi jak den bez elektriny brat iphone nebudu, ale vratim se k osvedcene trojce ipaq, ipod, nokie

    LUKASHIVA: tak to jsem to mozna spatne pochopila/precetla a omlouvam se
    ja to mela presne tak, ja jsem iphone nechtela.. ale proste to byla nakonec nejlepsi volba z duvodu nakladu
    a jsem s nim nakonec maximalne spokojena (az na tu blbou baterku).. akorat me to nuti porad kontrolovat mejl, coz jsem predtmi nedelala :D

    DOP: vypni si zobrazovani zahlavi

    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    WIRUZIK: Ja nemluvim o bluetooth syncu jako o vymozenosti, ale jako standartni funkci mobilniho telefonu. Nehlede na to, ze pres bluetooth lze syncovat spousty jinejch veci nez jenom exchange data. A kdyz se vratime na zacatek tak i pouhy prenos souboru neni k zahozeni.
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    LUKASHIVA: tak pripadne pokud nemas par korun na zaplaceni rocniho uctu na nejakym exchange serveru, tak si muzes zridit treba nejake reseni zdarma, ktera se diky iPhonu na Internetu objevuji.. funguji udajne dobre..

    Ale mluvit o bluetooth syncu jako o nejake technologicke vymozenosti, to mi prijde minimalne usmevne.. :D

    Pro majitele iPhonu je push standardem, proto jim ve vetsine pripadu sync pres bluetooth opravdu nechybi.. rozkoukej se, v jake zijes dobe, sync pres bluetooth byl vymozenosti pred nekolika lety u ericssonu, to uz je tak 8 let.. :D

    vzdyt ani Android nepocita s bluetooth na prenaseni dat mezi telefony, ale jen pro headset..
    DOP
    DOP --- ---
    Je to sice naprostej OT, ale nesly by ty obrazky ze zahlavi bud zmensit nebo alespon dat vedle sebe? Nebavi me pokazdy scrollovat o jednu stranku navic a myslim, ze nebudu sam. A zrovna ted sem linej si je davat do adblocku jako v praci :)
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    WIRUZIK: Geek negeek, povazovat push mail za standart je
    dost mimo realitu. Vytahni paty z pod kridel velkejch korporaci a projdi se bazinou drobnejch subjektu. :)
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    KASUMI:
    KOUDY:
    Mozna to nebylo dostatecne zdurazneno, ale dotovani Iphone za dulezitej, ba rozhodujici faktor rozhodne vnimam a taky je to jedinej duvod ktery mne vede k tomu o Iphone uvazovat.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LUKASHIVA: Touch Pro, omnia i xperia sou nebo budou o level nebo par levelu vys co se tyce technologii a "vybavenosti"..(kdyz nepocitam displej..tam na iphone zatim nemaj)...nicmene jak si rekl...iphone je ve svete kul a cesi dou s "dobou"...cehoz se chytli i operatori..takze dotovanej iphone je fakt levnej...nedotovanej uz zdrazili, jelikoz ho tu kazdej nakupoval po nekolika kusech a pak ho prodaval na ebay..(meli sme tu jeden z nejlevnejsich nedotovanejch iphonu na svete)...Takze pokud mas nakej ten pausal /coz predpokladam ze mas/...a iphone te vyjde na pakatel...tak neni duvod do nej nejit..a jak si sam rekl..pokud ti nebude vyhovovat..vzdycky ho muzes po mesici za desitku strelit a koupit si neco s WM..nebo mozna uz i androidem..


    KASUMI: vsak jo..ja ti musim dat za pravdu...prvni iphone sem pouzival chvilku..ale byl dovezenej z usa a mel sem ho jako jeden z prvnich tady...takze se fakt hralo na to ze byl cool a byl "vyjimecnej"..dneska uz ho ma kazdej druhej...nicmene i ja uvazuju ze si ho vezmu alespon jako prehravac multimedii..na coz je supr..za nakej penezni pakatel u vodafonu...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LUKASHIVA: nezlob se na me, ale tohle je proste pohled cloveka, kterej se stiti jit JAKKOLIV s nejakym pomyslnym davem, byt by to byla dobra vec... (proste najit dve smesne skupiny a jimi charakterizovat vsechny, co jsou v davu)

    nepatrim ani do jedne skupiny
    iphone mam proto, ze byl proste levnej.. v me prvni varce na telefon, kdyz jsem novy vybirala, ani nebyl.. zacala jsem nad nim premyslet az pote, co jsem zjistila, ze proste tolik penez na to, co chci, nemam.. a koupit si 3310 za korunu nebo iphone za tri kila.. myslim, ze je jasny, jaka je volba.. :)

    ty i koudy porad rikate, jak dotovanost neni faktor, ktery se ma brat v potaz, ale treba pro me to byla ta vec, ktera rozhodla... pze i kdybych nakrasno chtela omnii nebo i nejake to htc, za tu cenu to proste nesezenu ani kdybych se rozkrajela... takze verim, ze nejen pro me zrovna dotovanost toho telefonu je vyznamny faktor.. a vubec nejde o nejakou modnost nebo podobnou ptakarnu..
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    LUKASHIVA: ale asi bych se teda zaradil do prvni skupiny.. budu asi ten traged, co se technologii tyce, protoze fakt netusim, proc bych si syncoval pres bluetooth.. v kazdym rozumnym podniku jsou exchange servery a push mi vyhovuje.. slysel si o nem nekdy, ty nas geeku? :D

    ale na druhou stranu mi vubec nechybi MMSky, za cely zivot mam poslane asi 3.. jak uz jsem v tomdle klubu psal - obycejny mobil ma tak maly displej, ze je to nahovno a ten mobil, co ma obstojny displej ma predpokladam i moznost prijeti emailu..

    tak ja nevim kam se nakonec zaradit :(
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Ale vazne. S WM pracuju radu let, s Iphonem jsem zatim tu cest nemel. Muze mi nekdo tedy rict co ma Iphone oproti WM komunikatorum nevic? Tedy krom toho ze je cool.
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    WIRUZIK: Ja si ho spis poridim a pak ho strelim dal. :)
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    LUKASHIVA: iPhone si neporizuj, byl by si vul.. museli bychom te pak nekam zaskatulkovat podle tve prirucky.. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam