• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIRRORiPhone i iPad vs. world: FLAME vitan pouze zde!
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    WIRUZIK: Ja si ho spis poridim a pak ho strelim dal. :)
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    LUKASHIVA: iPhone si neporizuj, byl by si vul.. museli bychom te pak nekam zaskatulkovat podle tve prirucky.. :)
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Tak jsem postaven pred otazku zda si poridit ci neporidit Iphone. Porizuju novy telefonni cislo, stara t630 sice porad drzi, ale stejne mam pocit ze bych si novy pristroj zaslouzil. Predem rikam ze mne iphone manie vubec nevzrusuje, prvni den prodeje 3G sem se fakt musel zasmat co se delo v prodejne VDFN, kdy sem byl svedkem toho jak se 30ti lety, ucebnicovy priklad zoufalce s nagelovanym cirem v ruzovym tricku s krokodylem rozbrecel, ponevadz na nej uz Iphonek nezbyl... Ne, divam se na vec celkem pragmaticky, takze vidim ze i presto vsechno co Iphone neumi, porad v porovnani s ostatnimi srovnatelne dotovanymi telefony umi docela dost.
    Jakozto nekolikalety uzivatel Windows Mobile bych se radsi mazlil s Touch Pro nebo Xperii, bohuzel v jednom pripade hraje roli cena a v druhem dostupnost. Takze ac s vedomim docela zasadnich kompromisu, uvazuju jit do Iphone 3G za korunu.

    Za posledni tyden jsem si o iphone vyslechl a precetl mnoho a musim rict, ze pomalu zacinam chapat celej ten zamotanec Iphone ano ci ne.
    Po Iphone muze z celeho srdce touzit asi jen ten kdo se v technologiich vyzna do urovne 'zkoulovanej na hauzu si svym khůl telefonkem fotim kozy buchty vedle mne a v pondeli ve worku na porade budu tvrdit ze muj navrh reseni bude interaktivni protoze je multimedialni" ci jen o trochu vice. Na druhou stranu dotzcny chape, ze jim pouzivane technologie slouzi predevsim k podtrzeni rysu jeho osobnosti.
    Tot vec odpozorovana. Zajimave je ze vsechny debaty o iphone do kterych jsem zabredl si byli podobne jako vejce vejci. Stejne tak argumenty Iphonistu.

    Tak predevsim Iphone se kupuje protoze je cool. Pote se nakupci deli do dvou mnozin. Ta prvni jsou absolutni tragedi co se znalosti technologii tyce, ale v tomto ohledu stesti pro ne. Budou happy z toho ze maj cool vec a omezeni ktere Iphone ma je nijak netrapi, pac tak daleko, aby resili proc si kurva nemuzou synchronizovat telefon s kompem pres bluetooth, se nikdy nedostanou. Tato skupina uzivatelu bude nejvic prskat kvuli nepritomnosti MMS. Pac to je v jejich svete fakt pruser.

    Druha skupina uzivatelu jsou lide kteri nejake minimalni technicke skillz maji. Co je pro mne charakteristicke je tendence svoje odborne znalosti znacne precenovat, coz je ovsem pochopitelne, povetsinou vykonavaji profese kde neni az tak dulezite kolik toho umite, ale spis jak votom umite vypravet. Poznavacimi znaky techto jedincu je Mac Book PRO, zivot v iluzi ze se v OS X programy instaluji pretazenim ikonky a reakce 'to nevim, ale tam nelez, tam neco poseres!' kdyz se jich clovek pta cim se v OS X spousti okno s prikazovou radkou.
    Diskutovat o Iphone s nemi alespon zdanlive jde. Pisu zdanlive, ponevadz jstejne ak u prvni skupiny, jejich hlavnim argumentem proc Iphone, je ona khůlovost, i kdyz to drtiva vetsina z nich na plnou hubu nerekne, pac tusi hrozbu diskreditace v ocich techexpertu. Takze se jejich argumentace toci kolem "dynamicke platformy', "fungujici komunity kolem vyvoje", "podpory next-gen technologii' a dalsimi terminy jejichz spravna vyslovnost v pusobivem sledu nejednoho z nich zivi. Bohuzel ani od nich jsem uspokojivou opodved na otazku proc je Iphone lepsi nez WM based komunikatory jaksi nedostal. Racionalni odpoved na otazku proc bych si poridit zarizeni nacpane hroumadou nesmyslnych a buzerujicich omezeni, kvuli jejichz castecnemu odstraneni prijdu o zaruku a stejne budu porad omezenej vecma jako je restrikce bluetooth, kdyz platforma od daleko mene cool firmy, ktera je dlouha leta symbolem arogantni formy byznysu, buzerace uzivatelu a zneuzivani monopolniho postaveni, podobnymi neduhy netrpi ani v naznaku a to co povazuji uzivatele Iphone za velky pokrok obsahuje v zakladu bez jakychkoliv omezeni.
    Kdyz pominu porizovaci cenu srazenou dolu dotaci, napada mne jen jedna jedinna odpoved. Protoze Iphone je zkratka khůl.
    KULA
    KULA --- ---
    KOUDY:dobry soupis neduhu. Az prijedu z dovoleny trochu seskrtam s cim plne souhlasim å co me desne sere a taky oznacim veci ktere fakt nepotrebuju a ikdyz jsem mel telefon co to umel tak jsem to stejne nevyuzil. ale ted uz muzu rict ze me to bluetooth desne sere.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    to ale neumi i jine mobily, zatimco to co tam je, vetsinou ano ;)
    ALESH
    ALESH --- ---
    KOUDY: jeste tam chybi, ze neumi uvarit kafe
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ...

    PETINY
    PETINY --- ---
    DOP: Baltimore, MD: nedotovanej 3G za 400usd...

    WIRUZIK: CATT: dík
    CATT
    CATT --- ---
    PETINY: imo je to kravina. výhodnější koupit tady od operátorů. levnější datový tarif, na evropu slušná cena.
    záruku uznává apple celosvětově, kromě telefonů - ta se řeší přes prodejce, u nás přes operátory.
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    PETINY: ten telefon budes mit odblokovany jak? V Americe se odblokovany neprodava.. tot asi vse k te zaruce :)

    Funkcnost je stejna, pokud ho odblokujes (nesleduju to, ale zatim asi jen diky Turbo sim)

    V AppleStore na nakup opravdu nepotrebujes jen americkou kreditku, potrebujes toho mnohem vic, zjisti si na googlu..
    PETINY
    PETINY --- ---
    LINFE: jo, řeší se to všude, ale nějakej jednoznačnej závěr jsem nikde nenašel, proto se ptám. Konkrétně o záruce a funkčnosti 3G koupenýho v USA a přivezenýho sem nikde nic nenašel. Jestli to víš, nebo s tím máš osobně nějakou zkušenost, tak poraď ;)
    LINFE
    LINFE --- ---
    PETINY: jestli si to nikde nenasel tak si asi uplne mimo resi se to vsude.........
    PETINY
    PETINY --- ---
    Zdravím všechny, je tu docela flamewar, takže pročítání moc nepřipadá v úvahu a filtr mlčí:)
    Sem v následující situaci: přítulka je v usa a chce tam pořídit 3G jak pro sebe tak pro mě. Problém je, že nenáme nikoho z okolí, kdo by si ho nechal z USA přivézt a tak by mě zajímalo, jak je to s nákupem iPhonu v USA (pokud to dobře chápu, nejlepší je ho nakoupit v Apple store, kde potřebuju vlastně jen americkou kreditku). Co už sem ale na netu nikde nenašel je to, jak je to s funkčností 3G koupenýho v améru tady u nás v česku, tj. jestli z něj jde volat a psát zprávy. To že nejde vypnout T9 mě nějak moc nesere :)
    Záruka koupenýho iPhonu 3G v USA platí i na území čr? resp. když se mi tu vysere, můžu ho tu v nějaký oficiální pobočce iphonu reklamovat?
    KULA
    KULA --- ---
    KOUDY: mno neni spatna>-], kazdopadne ja jsem zvykli na prosvicenou G15cku. Pan je hi-tech hracicka?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KULA: : jj..to dokazuji tve prispevky naprosto dokonale;)...co rikas na obrazek raphaela s dinovo edge za vylohou? :)
    KULA
    KULA --- ---
    KOUDY: no jsem uplne v haji z tebe....
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    btw...v tom hitech klubu se moc iphone neresi..proc asi ;)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KULA: Presne...kecam..sem lhar..prvni iphone sem mel dovezenej a odbloklej z usa..po par tydnech sel kolegovi..strasne ti zavidim..vam vsem..ze mate iphone...raphaela nemam..chodim se na nej divat do vylohy...sem chudy student..tenhle obrazek to tvoje tvrzeni sice trosku vyvraci
    [ KOUDY @ Hi Tech - Low Life - aneb proc mam mobil za 20tisic doma Hi-Fi pres 100 tisic a vesmes nemam co jist :) ]
    ale jinak ses hele uplne naprosto netrefil..;)...A uz sem tu rikal ze ne dve pismena naraz..ale ze prehmat...Do iphonu si narozdil od WM veci nemuzes nainstalovat jinou sw klavesnici, treba s pismenama dale od sebe...nebo ano?...klidne me oprav..takoveho lhare, ktery se chodi divat na HTC do vylohy..;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam