• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIRRORiPhone i iPad vs. world: FLAME vitan pouze zde!
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    DOP: ty si dobrej.. u nas vezmes cenu s dph a v USA cenu bez dph.. a bez problemu srovnavas.. tomu rikam kvalitka..

    vezmeme si to poporadku.. vezmu s dovolenim jiny model a ceny z Apple Store, protoze vim jak se tam ty ceny hybaji, zatimco u ostatnich nevim..

    Macbook unibody 2,0 - $1299 - pri kurzu 20kc/usd by stal necelych 26k bez dph.. ano opravdu jsou ceny na AppleStore bez dph..
    v iStyle stal ten model v dobe kurzu (20kc/usd) 26k bez dph

    kurz sel ale strme nahoru - pohyboval se kolem 21,5 - 22 kc/USD a cesti prodejci museli reagovat.. zdrazili.. stejny model tak ted stoji 31 bez dph, v prepoctu by vychazel minimalne na 28k, v pripade horsiho kurzu na 28,5k.. tudiz ted uz je tu rozdil vetsi, ale prodejci proste reaguji na vyvoj kurzu, protoze s tim se jim meni i naklady na dopravu a dalsi veci..

    Take dost zasadne zapominas na to, ze v US mas jen jeden rok zaruky, zatimco u nas mas 2 roky zaruky.. napriklad dva roky Apple Care navic stoji v US $349, tudiz rok by te vysel na hezkych $175 = pripocti si cca 3500..

    provoz obchodu se dost dobre zaplati tim, ze jsou u pokladny fronty, zatimco tady se pokladna prilis netrhne..
    DOP
    DOP --- ---
    WIRUZIK: Jak si prisel na ty ceny? Kdyz si srovnam ceny ipodu na amazonu a nejprovarenejsim ceskym obchode alza.cz, tak jsou v cechach furt temer dvojnasobny..

    To samy u ntb, nahodne jsem vybral tenhle model, kterej u nas stoji 45,5k s dani a ve statech 1548 USD (pri dnesnim kurzu 32,6k).

    A hlavne se mi tu nevymlouvej na nekolikanasobnou DPH v porovnani s prumernou VAT v US, protoze to s prehledem vyrovnaj nesrovnatelne vyssi naklady na provoz obchodu ve statech (nesrovnatelne vyssi naklady na zamestnance, s provozem spojeny sluzby atd.)
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    VACA: no cely jsem si to necetl, ale stejnak mi to neda.. ale jak uz psal Okeya, javascript to ma..

    Na stahnuti aplikaci zdarma NEPOTREBUJES kreditku ani v CR.. normalne se da vytvorit ucet bez kreditky pro Ceskou Republiku.. jen zkratka US obchod je lepsi, protoze nektere firmy nesmi nabizet svoje produkty napriklad u nas (ci nechteji)..

    Notebooky o mnoho levnejsi nez u nas? Bejvavalo.. V listopadu jsem kupoval v iStyle notas, stal me 31 s dph.. kdybych nepocital postovne a kupoval ho v US, tak by me to vyslo, po pricteni dph 19% na celnici, asi o 2 tisice levneji.. to ze mame vyssi dph nez v US, s tim proste nic neudelame.. a 2 tisice me nezabiji.. vetsi trh, tak se neni co divit..

    To ze ti telefon vice pada po nainstalovani aplikaci, je holy NESMYSL.. stejne tak, jako ze telefon je pomalejsi.. aplikace totiz NESMI bezet na pozadi a to ho prave odlisuje od Windows Mobile.. tam je naopak po nainstalovani par veci vse pomale a nepouzitelne..

    Pokud ti nekdo udelal jailbreak a nahral aplikace, ktere nejsou na Appstore, tak to uz je jina, ale todle Apple prave nechce.. ani se nedivim, staci se podivat na posledni kauzu aplikace v Google Market..

    Jako modem ho nemuzes pouzivat, protoze operator v US nedovolil.. ted to za poplatek povoli, takze clovek bude moci pouzivat iPhone jako modem i v CR.. pripadne pokud udelas jailbreak, muzes uz ted..
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    VACA: S něčím se dá docela dobře souhlasit. Jen pozor, Safari má Javascript, nemá Javu.. To je rozdíl.

    Co se týče Flashe .... mělo by pro Apple vůbec smysl spouštět AppStore, kdyby byl v iPhonu Flash? Obří část výdělku z AppStore jde z her a internet je plnej flashových her .... takže mně přijde tohle jako dost pravděpodobný důvod.

    A jak říkáš, šikovných věcí v AppStore je dost málo, ale pár z nich jsou tak skvělé, že úplně mění vnímání telefonu jen jako věci na telefonování .... a to je výsledek dobrý propagace a velkýho trhu pro Apps....
    THOMASC
    THOMASC --- ---
    VACA: myslim ze k tomu neni co dodat, pekna "recenze" :). Mozna akorat k tomu fotaku - obcas se fakt hodi, zvlast kdyz ma solidni makro na ofoceni dokumentu nebo vizitek OCR softem a ulozeni rovnou do kontaktu - tohle treba ma docela promysleny HTC a snazi se najit tem chudakum aspon nejaky vyuziti. Na profi foceni to neni, to je bez debat, od toho ty fotaky v mobilu nejsou...chce to jen cas, budou lepsi a lepsi.
    VACLAV
    VACLAV --- ---
    VACA: ou to je jak recenze :D
    VACA
    VACA --- ---
    Já přihodim svý: tedle foun mě nejdřív hodně nadchnul a když sem zjistil že mi ho operátor dá za 80korun tak se mi řek, ale proč né, u operátora jsem stejně už dlouho a dlouho budu, a plnění mám větší než ke kerýmu sem se zavázal.

    Takže sem si ho donesl domů, nejdřív nadšení, potom zklamání. Je to super techujovinka ale nadruhosu stranu když je to tak super technicka hračička (to je to správný slovo, "hračička") tak proč to neumí někerý základní věci?

    Naprosto chápu marketingovej tah od apple, daj ti tu hračičku skoro zadarmo (narozdíl od jinejch výrobců) ale chceš do toho něco malinko víc než je volání a sms, tak vyndej kreditku, a to i u aplikaci zadara.

    V tomhle se cejtim od aplu šikanovanej. Jako nejen že jejich produkty booky atd stojej u nás daleko víc než v usa, kde maj větší životní úroveň a točej tam celkově víc peněz, ale proč třea v takovym polsku nemusej mit kreditku na freečka a my češi jo? to nepochopim, dejte mi kliďo někdo osvitu, rád se nechám poučit. -Teď totiž z vysoka kašlu na to že to mužu obejít a regnout to v jinym státě, tohle mě jako podstivýho čecha sere.

    Další věc je že někerý věci kerý maj 5 a více let starý telefony v základní výbavě jsou za prachy. A v tomhle kašlu i na veškerej klecní brejk, mě to prostě nezajímá, já sem si nekoupil telefon abych s nim trávil hodiny u kompu a staral se o něj. Takže smějte se třea, mám ho uplně holej tak jak jsem ho vybalil z krabice, v základní výbavě. Měl sem v něm i nabouchaný aplikace, z jinýho účtu na otestování, jó sou to pěkný někerý věci, ale nejsem zrovna typ kerej by se cestováním v tramvaji zabejval hrama a pičičovinkama... spoustu z toho sou uhozený fakt-nesmysly ať si řiká kdo chce co chce, a to že někdo za to vyplázne prachy to nechápu. Samozřejmě sou tam i praktický aplikace, /podle mě teda asi tak 2% ze všech ale to je fuk\ nikdy mi nic z toho nechybělo... Navíc to že se pak telefon napráskanej aplikacema dýl rozmejšlel když chci napsat obyčejnou zprávu, nehledě na častější padání aplikací mě natolik deptalo, že to šlo všechno pryč.

    Další věc, má to pěknej internet, jó to se jim celkem povedlo, líbí se mi to, je to celkem pohodlný na prohlížení, prochytaný, praktický. (podle mě nejlepší "aplikace" tam vůbec) Ale zase co mě dokáže fakt nasrat, když už to maj takhle vychytaný proč tam do pí.. neni blbej java skrypt, o flash prvku ani nemluvě, TO mě vadí neuvěřitelně hodně a taky mě dokáže hodně rozčílit, když tam mam načtenou stránku, čtu si a najednou to spadne...

    Psaní sms oproti klasickýmu telefonu nic moc, po jednou rukou po hmatu prostě nemožné, viz třea v zácpě napsat zprávu "spozdím se" -vopruz. Ale jinak celkem dobre když si na to člověk zvikne, akorát to prostě vyžaduje naprostou pozornost, koncentraci na smsku, což je trochu mínus. +párkrát se mi vymstilo "backspace" umístěný nebezpečně blízko u "send"

    Další bod, práce s iTunes, no k tomu bych se snad radši ani nevyjadřoval, lidi mi budou namítat doví jak je to super, ale ne pro mě, používám hodně externí média, a to co to dokáže udělat za guláš v itunes... nic, dá se zkousnout, -používám je výhradně k importu hudby do founa, nic víc, nehledě na to že mi nedovolej házet si do founa hudbu z druhýho kompu, (používám noťák na cestách...) oukej, dá se obejít -obešel jsem... ale sežralo mi to další čas...

    No, budu pokračovat. Co taky hodně nezkousnu: proč nemůžu telefon využívat jako modem??? když mám paušálně zaplacený neomezený data a telefon na to hrdwarowě má? To mě štve taky dost když i stará archaická 6310i to uměla... nepochopim co je k tomuhle vedlo...

    Abych přidal taky ňákej plus tak jo co ocenim je kapacita na hudbu, možnost mít stále při sobě výběr hudby, a výstup na 3,5 jack, to se mi líbí, využívám stále a pořád (taky podle toho ta zdířka vypadá, neustálé vytahování zandavání jacku vedlo k tomu že už tam neni nejen žádnej chróm ale už se i drolí ten světlej plast pod tim, ale co to mi nevadí, nejsem leštič spotřebního zboží, hlavně že to spolehlivě fachá)

    Další plus je celkem dobrá mechanická odolnost, do toho samozřejmě nezahrnuju zeškrábanou zadní lesklou stranu, jak jsem řek, nejsem leštič a je to prostě furt jenom spotřební zboží. Telefon je už tak dost velkej, natožpak abych na něm nosil ještě ňáký kryty... Přední sklo však musim uznat že odolný je, -docela fakt hodně dost. To co však ukauzovali různý proma, jak tam drápe nůžkama a nic, to je fejk, pohádka, běžnym používánim za čas ňáký ty škrábance vyplujou. Ale celkově musim říct že u mě ten foun neni v bavlnce a vydrží fakt hodně.

    To co si lidi celkem často stěžujou na ňákej rádoby "foťák" v mobilu že nemá rádoby "blesk" to mě fakt vůbec nezajímá. Na focení mam normální foťák, a na zdokumentování tohle postačí, hledat v telefonu "foták" je podle mě chujovina vůbec, alespoň prozatim, v dnešní době. A zase ať si každej řiká co chce, že má ňákej mobil zeiss objektiv a 5mpx snímač, je podle mě chujovina. Na dovolenou nebo něco co si chci fakt jakože vyfotit si vždycky vezmu normální foťák s normálníma sklama, a to sem ještě takovej úchylák že pro určitou fotku ideálně potřebuju určitý sklo. nic, to je subjektivní, OK.

    Shrnuto podtrženo sem vzhledem k pořizovací ceně s iphonem nad míru spokojenej. Mám podprůměrnej telefon s výbornou mpTrojku která je schopná živit i velký sluchátka příjemnym nezkreslenym zvukem. Jako bonus tam mám i příjemný brouzdání internetem i když java, flash - ...

    Takže pokud se někdo rozhodujete... nechci od toho odradit ale vyloženě bych to nevychvaloval. 10 000 bych za to rozhodně nedal.

    >za případný chyby, negramotnosti v textu sory, sem prostě negramota a nemam na to si po sobě číst takhle dlouhej text :D <
    COUNTZERO
    COUNTZERO --- ---
    Tyhlety diskuse o výdrži baterky jsou všechny děsně legrační.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    WIRUZIK: to je dost tragicky, ve srovnani s normalnim telefonem. Ten se mi taky prihlasuje a vydrzi mi bez nabijeni tejden...

    Jinak, vcera u nas bylo tematizovany v jednom celkem serioznim poradu pro konzumenty ("Kassensturz") ze ruzny telefony stahuji pri surfovani na te same strance ruzna (az sedminasobna!) mnozstvi dat. Coz u nas, kde je mnozstvi stahnutych dat obcas velmi drahy spas neni uplne nezajimava informace. Potkal se nekdo s podobnym problemem konkretne?
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    BLOWUP: ono ikdyz netelefonujes, tak pravdepodobne mas telefon stale pripojeny k siti gsm, pripadne ti jdou emaily do telefonu pomoci pushe a tak ne? Kdyz chces srovnavat neco takoveho, tak to musis srovnavat treba s iPod Touch.. ten kdyz nekam svihnu tak mi take vydrzi, pokud ho budu pouzivat jen na obcasne wifi..

    co se tyce vydrze iPhonu, tak proste neni velka, ale to neni ani u zadneho smartu, ktere jsem mel v ruce.. treba takovy HTC Diamond mi vydrzel jeste mene nez iPhone, byl rad kdyz preckal pracovni den bez nabijecky..
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    WIRUZIK: jinak, ja teda telefonuju pres wifi a skype i s tim PDA, to byl mimochodem duvod pouziti toho wifi na tech prazdninach, to jen aby rec nestala ;-)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    WIRUZIK: no, ja nevim, ale kamaradi s IP musi dobijet celkem fest i kdyz netelefonuji, o vydrzi delsi nez tri ctyri dny si muzou nechat jen zdat.

    Stejne tak muj telefon kterej pouzivam ted, vydrzi mi zhruba tyden bez dobijeni - taky moc netelefonuju - mne jde spis o to, abych pokud mozno dlouho mel moje data k dispozici. Vozit nejaky dalsi baterky povazuju za opruz, to uz muzu rovnou vzit nabijecku - a nejspis asi budu muset, pri ty zivotnosti.
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    BLOWUP: to bude tim, ze s iPhonem si i zavolas.. :)

    pokud potrebujes vydrz na takovouto dovolenou, tak si kup treba iMax Power Pack, externi baterii a s ni ten iphone behem dovoleny treba petkrat nabijes..

    kdyby si na tom poustel jen filmy, tak ti to da na jedno nabiti tak 4 celovecerni filmy..
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NAILER: no, ja mam PDA iPaq, ktery krome toho ze ma lepsi displej (dvojnasobne rozliseni nez IP i vetsi uhlopricku) mi vydrzi neco kolem dvou tydnu bez dobijeni. Napriklad na poslednich dvoutydennich prazdninach jsem krome obcasneho surfovani pres wifi jeste detem pustil tri celovecerni filmy (knihu dzungli od disneye a toy story 1 a 2) - a presto jsem dorazil domu sice s nadavajicim, nicmene fungujicim PDA.

    IP presto asi pouzivat budu, ponevadz jej nafasujeme od firmy, ale ta vydrz baterek mi prijde tragicka.
    FIFO
    FIFO --- ---
    SJONE
    SJONE --- ---
    KULA: S tím netem to není až tak úplně pravda... používám jak operu mini, tak operu mobile. Opera mini je přesně to, co jsi popisoval ty. Osekaný stránky, nezobrazuje obrázky atp. Operu mini používám jen, když si potřebuju na netu rychle něco přečíst, páč má výbornou zobrazovací rychlosti a hlavně díky tomu, že ty stránky oseká od obrázků atp, je velikost stránky hrozně malá, což ocení každej, kdo má limitovanej net na telefonu. Pokud ale nemám problémy s objemem dat, tak sáhnu po opeře mobile, která je zobrazuje absolutně stejně jako klasická opera pro klasické pc. Btw. pokud vím, tak iPhone používá safari prohlížeč, který si mohu na wm6 doinstalovat taky a navíc se plánuje i mozilla na pda... Rozdíl mezi iphonem a wm zařízením je ten, že na wm si můžeš vybrat, co budeš používat...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    WIRUZIK: Tak to problem nebude :) okupujem Vas :D
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    VACLAV: mozna je problem v tom, ze si to planuje kupovat na Slovensku.. :)
    VACLAV
    VACLAV --- ---
    MYJKA: https://shop.client.tmo.cz/phone_details.do?phoneId=526
    jenom to prodavaj pod svym jmenem a drazsi o 2 tisice nez alza HTC Touch Pro
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MYJKA: Omnia je tragedie, ma zoufale pomaly interface.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam