Já přihodim svý: tedle foun mě nejdřív hodně nadchnul a když sem zjistil že mi ho operátor dá za 80korun tak se mi řek, ale proč né, u operátora jsem stejně už dlouho a dlouho budu, a plnění mám větší než ke kerýmu sem se zavázal.
Takže sem si ho donesl domů, nejdřív nadšení, potom zklamání. Je to super techujovinka ale nadruhosu stranu když je to tak super technicka hračička (to je to správný slovo, "hračička") tak proč to neumí někerý základní věci?
Naprosto chápu marketingovej tah od apple, daj ti tu hračičku skoro zadarmo (narozdíl od jinejch výrobců) ale chceš do toho něco malinko víc než je volání a sms, tak vyndej kreditku, a to i u aplikaci zadara.
V tomhle se cejtim od aplu šikanovanej. Jako nejen že jejich produkty booky atd stojej u nás daleko víc než v usa, kde maj větší životní úroveň a točej tam celkově víc peněz, ale proč třea v takovym polsku nemusej mit kreditku na freečka a my češi jo? to nepochopim, dejte mi kliďo někdo osvitu, rád se nechám poučit. -Teď totiž z vysoka kašlu na to že to mužu obejít a regnout to v jinym státě, tohle mě jako podstivýho čecha sere.
Další věc je že někerý věci kerý maj 5 a více let starý telefony v základní výbavě jsou za prachy. A v tomhle kašlu i na veškerej klecní brejk, mě to prostě nezajímá, já sem si nekoupil telefon abych s nim trávil hodiny u kompu a staral se o něj. Takže smějte se třea, mám ho uplně holej tak jak jsem ho vybalil z krabice, v základní výbavě. Měl sem v něm i nabouchaný aplikace, z jinýho účtu na otestování, jó sou to pěkný někerý věci, ale nejsem zrovna typ kerej by se cestováním v tramvaji zabejval hrama a pičičovinkama... spoustu z toho sou uhozený fakt-nesmysly ať si řiká kdo chce co chce, a to že někdo za to vyplázne prachy to nechápu. Samozřejmě sou tam i praktický aplikace, /podle mě teda asi tak 2% ze všech ale to je fuk\ nikdy mi nic z toho nechybělo... Navíc to že se pak telefon napráskanej aplikacema dýl rozmejšlel když chci napsat obyčejnou zprávu, nehledě na častější padání aplikací mě natolik deptalo, že to šlo všechno pryč.
Další věc, má to pěknej internet, jó to se jim celkem povedlo, líbí se mi to, je to celkem pohodlný na prohlížení, prochytaný, praktický. (podle mě nejlepší "aplikace" tam vůbec) Ale zase co mě dokáže fakt nasrat, když už to maj takhle vychytaný proč tam do pí.. neni blbej java skrypt, o flash prvku ani nemluvě, TO mě vadí neuvěřitelně hodně a taky mě dokáže hodně rozčílit, když tam mam načtenou stránku, čtu si a najednou to spadne...
Psaní sms oproti klasickýmu telefonu nic moc, po jednou rukou po hmatu prostě nemožné, viz třea v zácpě napsat zprávu "spozdím se" -vopruz. Ale jinak celkem dobre když si na to člověk zvikne, akorát to prostě vyžaduje naprostou pozornost, koncentraci na smsku, což je trochu mínus. +párkrát se mi vymstilo "backspace" umístěný nebezpečně blízko u "send"
Další bod, práce s iTunes, no k tomu bych se snad radši ani nevyjadřoval, lidi mi budou namítat doví jak je to super, ale ne pro mě, používám hodně externí média, a to co to dokáže udělat za guláš v itunes... nic, dá se zkousnout, -používám je výhradně k importu hudby do founa, nic víc, nehledě na to že mi nedovolej házet si do founa hudbu z druhýho kompu, (používám noťák na cestách...) oukej, dá se obejít -obešel jsem... ale sežralo mi to další čas...
No, budu pokračovat. Co taky hodně nezkousnu: proč nemůžu telefon využívat jako modem??? když mám paušálně zaplacený neomezený data a telefon na to hrdwarowě má? To mě štve taky dost když i stará archaická 6310i to uměla... nepochopim co je k tomuhle vedlo...
Abych přidal taky ňákej plus tak jo co ocenim je kapacita na hudbu, možnost mít stále při sobě výběr hudby, a výstup na 3,5 jack, to se mi líbí, využívám stále a pořád (taky podle toho ta zdířka vypadá, neustálé vytahování zandavání jacku vedlo k tomu že už tam neni nejen žádnej chróm ale už se i drolí ten světlej plast pod tim, ale co to mi nevadí, nejsem leštič spotřebního zboží, hlavně že to spolehlivě fachá)
Další plus je celkem dobrá mechanická odolnost, do toho samozřejmě nezahrnuju zeškrábanou zadní lesklou stranu, jak jsem řek, nejsem leštič a je to prostě furt jenom spotřební zboží. Telefon je už tak dost velkej, natožpak abych na něm nosil ještě ňáký kryty... Přední sklo však musim uznat že odolný je, -docela fakt hodně dost. To co však ukauzovali různý proma, jak tam drápe nůžkama a nic, to je fejk, pohádka, běžnym používánim za čas ňáký ty škrábance vyplujou. Ale celkově musim říct že u mě ten foun neni v bavlnce a vydrží fakt hodně.
To co si lidi celkem často stěžujou na ňákej rádoby "foťák" v mobilu že nemá rádoby "blesk" to mě fakt vůbec nezajímá. Na focení mam normální foťák, a na zdokumentování tohle postačí, hledat v telefonu "foták" je podle mě chujovina vůbec, alespoň prozatim, v dnešní době. A zase ať si každej řiká co chce, že má ňákej mobil zeiss objektiv a 5mpx snímač, je podle mě chujovina. Na dovolenou nebo něco co si chci fakt jakože vyfotit si vždycky vezmu normální foťák s normálníma sklama, a to sem ještě takovej úchylák že pro určitou fotku ideálně potřebuju určitý sklo. nic, to je subjektivní, OK.
Shrnuto podtrženo sem vzhledem k pořizovací ceně s iphonem nad míru spokojenej. Mám podprůměrnej telefon s výbornou mpTrojku která je schopná živit i velký sluchátka příjemnym nezkreslenym zvukem. Jako bonus tam mám i příjemný brouzdání internetem i když java, flash - ...
Takže pokud se někdo rozhodujete... nechci od toho odradit ale vyloženě bych to nevychvaloval. 10 000 bych za to rozhodně nedal.
>za případný chyby, negramotnosti v textu sory, sem prostě negramota a nemam na to si po sobě číst takhle dlouhej text :D <