• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ERNEST_GASKINmálo známé dobré filmy
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    děti, já vám děkuju, že se účastníte. Těší mne to.
    Nicméně bych vás rád poprosil, abyste posty zase tak neflákali.

    rastr uvedený v pravidlech má dobré důvody, např.

    žánry - kdo má chuť na konkrétní žánr, může si ho dát do filtru a vyskočej mu spíš filmy, na které bude mít chuť. Navíc se dají jen copypastnout z csfd...
    popisky - člověk nemusí otevírat csfd, který je plný spoilerů a hodnocení, jenž si často pohrávají s naším očekáváním.
    plakáty - slouží k vyfiltrování doporučení od vás mezi kometáři, kterých tu (snad) v budoucnu bude více.
    dostupnost - na tom zase až tak netrvám, ale pokud pomyslíme na to, že nám potrvá maximálně deset vteřin uvést, odkud film máme a ušetříme tím každému uživateli desetiminuty hledání, stojí to za to, ne.

    Uvědomte si prosím následující:
    a) Film se snažíte prodat, chcete kázat o svých oběvech a sdílet své potěšení.
    b) Klub funguje i jako soutěž, a to nejen se zvěčněním v síni slávy, ale též s věcným darem. Do soutěže smí vstoupit jen posty s korektně vypsaným popiskem.
    c) také byste byli rádi, kdybyste výše popsané aspekty měli k dispozici.

    PANAAK
    PANAAK --- ---
    vedle znamejsich veci od sidneyho lumeta jako 12 angry men, serpico, dog day afternoon, murder in orient express... bych doporucil ty malo znamejsi:

    http://www.csfd.cz/film/6210-network/ - velice zajimavy pohled do kuchyne televiznich spolecnosti a nejen jich se skvelymi vykony roberta duvala, faye dunaway a dalsich...

    http://www.csfd.cz/film/6215-prince-of-the-city/ - ponekud delsi (2h40m), ale o to napinavejsi vylet do zacatku 80. let, drogovyho businessu, korupce na vsech frontach a sledovani policie uvnitr policie..

    http://www.csfd.cz/film/6218-cas-zastavit-se-running-on-empty/ - pribeh rodiny 'byvalych teroristu' a jejich vecny uprk pred zakonem s vynikajicim riverem phoenixem v 'hlavni' roli..

    SEEKER
    SEEKER --- ---
    PECAONER: no vida, na Pornostar se musim konečně podívat, Toyoda je proklatě dobrej režisér.

    Jinak teda dobrý auditko, ale fakt bych sem ty příspěvky dával s rozmyslem, aby to nebylo jen nějaké hala bala á la Filmy, na které nezapomínáme. Třeba Scarface je snad naprostá klasika, starý nerovná se neznámý film, navíc tento je eště více známý díky De Palmově remaku.
    PECAONER
    PECAONER --- ---
    PECAONER
    PECAONER --- ---
    PECAONER
    PECAONER --- ---
    PECAONER
    PECAONER --- ---
    PECAONER
    PECAONER --- ---
    The Hustler (Biliarovy hrac/Hazardni hrac) - Eddie Felsen))
    http://www.csfd.cz/film/13052-hustler-the/

    PECAONER
    PECAONER --- ---
    3:10 to Yuma (Cesta za záchranou - 1957)
    http://www.csfd.cz/film/24243-310-to-yuma/
    PECAONER
    PECAONER --- ---
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ZAMOTEK: že seš smradlavej hipík a děláš mi tu bordel!
    ZAMOTEK
    ZAMOTEK --- ---
    co znamená intelektuální mekka?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Tak já budu pomalu pokračovat. Do značné míry se bude jednat o přeformulované reposty z jiného filmového audítka, nicméně v tomhle audítku, které bude pravděpodobně fungovat jako určitá databáze skvělých, ale nedoceněných filmů, mají svoje místo spíš.


    Zvláštní den / Una giornata particolare

    Drama
    Itálie / Kanada, 1977

    Image Hosted by ImageShack.us


    http://www.csfd.cz/film/25583-giornata-particolare-una/


    Tenhle film má všechno, co má skvělý mainstreamový film mít. Kdyby se mě někdo, koho pořádně neznám, zeptal: "Doporuč mi nějakej italskej film?", tak s 8 a 1/2, Pasolinim nebo Zloději kol bych byl opatrnej, ne každej je na art filmy, ale Zvláštní den bych si troufl doporučit každýmu.
    V zásadě to je smutnej romantickej film o dvou cizích lidech, kteří si jednoho dne uvědomí, že jejich život je pěkně posranej a že s tím nejde moc dělat. Jenže navíc má tenhle film víc úrovní, jak říká jeden můj kamarád.
    A ještě jedna věc - jak jsem si u božského Marcella dlouho nebyl jistej, jestli to není jenom nastylovanej panák, tak tady mě přesvědčil.

    Dostupnost: Levné knihy (tedy před nějakou dobou)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    MATEEJ: na tom se rozhodně shodneme. jen bych doplnil, že je film dostupný ja KG/Rybníku
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---

    Umírání za dlouhého dne / The Long Day's Dying


    Drama / Válečný
    Velká Británie, 1968

    Image Hosted by ImageShack.us


    http://www.csfd.cz/film/106239-umirani-za-dlouheho-dne-long-days-dying-the/

    Na to, že to je s kultovním Davidem Hemmingsem, prakticky neznámý film. Divák se dozví, co se honí hlavou elitnímu vojákovi během záškodnické akce v týlu nepřítele. Pro mne nejlepší válečný film, co jsem kdy viděl.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    B. Monkey, 1998, GB/IT/USA



    http://www.csfd.cz/film/29993-b-monkey/
    Romantický / Thriller

    Tak tenhle film mám rád, a to hodně. Přisuzuji to ale nejen kvalitě filmu, která je nepochybně dobrá, ale též nesetřesitelnému pocitu, že je film o mě. Abychom si rozumněli, nesnažím se ztotožnit s každou atraktivní postavou - když jsem četl Na cestě, nechtěl jsem být Deanem Moriartym a když jsem viděl matrix, nekoupil jsem si černé brýle - ale postava trumpetisty s vlastním, ač malým jazzovým rádiem (nějakou dobu jsem vysílal internetové rádio, které mělo také asi pět posluchačů ve špičce), ubitým svou prací, která ho skličuje ačkoliv jí má rád a při tom všem očekává příchod víly- je jako by mi z oka vypadla. Po filmové stránce je film na "nezávislák" na hodně dobré úrovni, všechny aspekty, které mne obyčejně zajímají (kamera, režie, herecké výkony) jsou bez výtky, hudební doprovod brnká na můj vkus a navíc je i dobře posazený do děje. Nemylte se ale v jedné věci - přes četnost násil a máchání zbraněmi jde o romantický film - a od toho se vše odvíjí. Proto nemá cenu ho hodnotit jako akční nebo gangsterku a proto si zaslouží pět hvězd. Nechápu to slabé hodnocení, abych řekl pravdu. Tenhle film by měl mít dost slušný rozsah - je v něm sex, násilí i rychlá auta. Navíc pozadí asie argento by měl ocenit nejeden nenáročný divák.

    Dostupnost: KG
    GOURYELLA
    GOURYELLA --- ---
    ERNEST_GASKIN: OK. Beru na vědomí ;)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    GOURYELLA: brazil. film mám hodně rád, to ne že ne, ale ani trochu není málo známý. Opravdu to není ku pruzení. Jen k upozornění na to, jak by to tu mělo vypadat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam