• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAMINSari chat pro ukecane sariholicky


    probehle akce a chystane akce na www.sari.unas.cz
    rozbalit záhlaví
    PETJAA
    PETJAA --- ---
    OLEJOVKA: Začíná to ve 12h a tak co se sejít v 13h, pokecáme popijeme požereme počumíme??
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    PETJAA: hlasuji pro ne :o) šla bych do cílového místa, ideálně do okamžiku buď příjezdu, nebo nějakého zajímavého bodu programu... chápu, že hlavní je ta okružka Prahou, ale já jsem spíš konzument, než účastník :o)
    PETJAA
    PETJAA --- ---
    MACSKA: A vydržíme tedy dvě hodiny sedět a čekat než s vozem objedou prahu??
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    tak nailah za vozem jit nemuze, petje se nechce, macska pokud pujde, tak za vozem taky ne...
    PETJAA
    PETJAA --- ---
    OLEJOVKA: A půjdeme za vozem? (Mě osobně se moc nechce z vícerodůvodů).
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    ale pořád se neřeklo v kolik, musím podle toho naprogramovat močový měchýř mamky psa :o)
    PETJAA
    PETJAA --- ---
    OLEJOVKA: Takže nemám trhat partu a vzít taky radzastance? :-D
    Já bych se sešla někde třeba na metru nebo u výlezu z metra - pokud nemáte nějaké tradiční scházecí místo :-)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    OLEJOVKA: ja jdu asi taky rajastan. Takze jestli nekdo chce jen na Staromak, tak v kolik?
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    můžeme se tedy už konečně domluvit na letošní srazík? vyvenčím psa a dorazím! :o) vidím to zase na radžastánce, dáme dohromady soubor? .o))
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SATANICA: ona byla pod palbou nekolika indu. protoze ti se dost podivovali a chteli po ni vysvetleni.
    Sama mi pak psala, ze to zbytecne prozivala, ale to nema cenu resit. Budu rada, kdyz se mi podari dorazit a kdyz nebude nase seskupeni budit vetsi pozornost nez podium samotne.
    A opravdu jsem ji v tom nemohla nechat. To se pratelum nedela
    SATANICA
    SATANICA --- ---
    Já bych chápala, že se někdo naštve, když bych se já nevím cpala klobásou a zapíjela to pivem třeba v tom průvodu za tím vozem nebo tak něco - ale to žádná z nás nedělala. Alkohol a jiné pochutiny se konzumovaly až během onoho představení na pódiu, a na těch lavičkách tam seděli především "normální" lidi to jest ne z řad jejich věřících, ale prostě diváci. Opravdu tedy nevím, co je třeba na módní přehlídce sárí natolik duchovního, že bych mlsáním alkoholu při tom někoho urazila.
    Pokud by šlo o ryze duchovní akci, nemají tam ten prodejní stánek, ani módní přehlídku atd. a nedělali by to na Staromáku (a pokud ano, tak by uzavřeli prostor a zakázali by během konání prodávat alkohol a maso, a ono pokud máte stánek s klobásami kousíček vedle jejich vegetariánského stánku, tak to hovoří samo za sebe) - těžko můžou očekávat, že si to lidi kvůli nim nedají, kór když k nim nepatří. Kdyby se to konalo v nějakém jejich "chrámu", tak to respektovat budu (ale to by tam zas "obyčejný" člověk nepřišel, včetně mě).
    Ostatně jediný kdo dělal vyloženě "čoro moro" tak byla Linda, protože když Leeloo vytáhla pivo, které si přivezla, tak tam si toho vůbec nikdo nevšímal a nikomu to nevadilo, stejně tak moje "zelená víla" - to až Linda vyšilovala, když viděla fotky z akce, že jsme tam popíjely - jí vynadala po vzkazu, mě si rovnou vymazala z přátel (tvrdší chlast, tvrdší "trest" :-D). Já dostala vynadáno od ní třeba za nošení mangalsútry, protože nejsem vdaná. Ono je sice hezké, že dětem dává svobodu, ale asi by se měla naučit toleranci i k dospělým a nevěřícím :-).
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    PETJAA: i duchovno neco stoji ;)
    PETJAA
    PETJAA --- ---
    TRAMIN: Kdyby to byla ryze duchovní akce, tak by tam Govinda neměla vlastní stánky. Je to prostě i o kšeftu a tak je místo konání na Staromáku, kde budou stánky s alkoholem. Rekla bych, ze je to v pořádku a když si takové místo zvolí, nevidím nic blbého na tom, ze si koupím co mi nabízí...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    PETJAA: nema cenu psat neco co vi. Tohle je slozite a clovek se musi trochu pohybovat mezi nima, aby to castecne pochopil. Coz ja nedobrovolne delam.
    Navic kazdy to bere jinak vazne a zrovna Lin neni zadny extremista. Naopak jsem velice ocenila jeji pristup k vychove deti. Protoze jim svou viru nevnucuje a muzou jist treba maso, coz je uzasny.
    Kazdy clovek by o sve vire a chovani mel rozhodovat sam. Ale stejne jako nepojedu do arabskych zemi v topiku s holym brichem, nepujdu na akci v nedeli s masem a alkoholem. Ty tri hodiny to vydrzim a muzu si dat to pivo na druhem konci staromaku. Cele to bylo jen o tom, ze delat se da vsechno, ale dulezita je forma.
    PETJAA
    PETJAA --- ---
    TRAMIN: Tu první větu jsi měla Lindě napsat na forum ;-)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SATANICA: obecne pozoruju, ze ceska odnoz Hare Krisna neni z tech maximalne tolerantnich... v Indii to bylo uplne o necem jinem.

    staci neprovokovat. Oni to berou dost vazne, protoze vetsi svatek tady nemaji.
    SATANICA
    SATANICA --- ---
    Koukala jsem, že se zvrhla diskuse ohledně mého popíjení absinthu na Krišňácké akci, tak bych se k tomu ráda vyjádřila :-). Takže asi takhle: nehlásím se k Hare Krišna ani jako člen, ani jako sympatizant, tutíž ani v nejmenším nevyznávám jejich životní styl a neuznávám jejich pravidla - takže je také nebudu dodržovat. Na jejich akci jsem pouze jako divák, akce je to velmi zajímavá a fajn, ale pro mě nijak duchovně významná. Neobtěžuji nikoho svým chováním, neopíjím se do němoty, ale dovolím si poznámku, že jakožto přihlížející divák, nikoliv účastník náboženského obřadu, mám právo konzumovat co je mi libo, chovám-li se slušně. To by taky někomu mohlo vadit, že jsem se cpala masem, jdu-li na takovou slavnost - a že se jím cpát budu, protože jsem "masožrout" :-). Mimochodem si myslím, že na zahradnim koncertě smyčcového kvarteta by si taky leckdo dal třeba víno a nikdo by mu to neměl za zlé. Všechno je o toleranci a jsem-li já schopná tolerovat to, že někdo nejí maso a nekonzumuje ani alkohol, ani kávu, ani čaj, očekávám, že druhá strana bude tolerovat to, že já dělám opak a necpu jim to. A pokud si dle něčího názoru škodím, dělám to sobě, nikomu jinému. Já vím co je slušnost a nehodlám nikoho urážet, provokovat ani nikde dělat ostudu, ale ani se nemíním přetvařovat a dělat ze sebe něco, co nejsem. Takže pokud jsem se někoho popíjením na takové akci dotkla a dotknu, tak se omlouvám, leč je to čistě má soukromá věc. Pokud mají Hare Krišna s tímto problém, tak proč nedělají akci soukromou jen pro své věřící? Musejí očekávat, že na Staromák přijdou lidé vyznávající něco jiného a chovající se jinak, než jsou oni zvyklí. Nevím, co by tedy říkali na ty, co tam hulili trávu (a že jsem tam toto zaznamenala). Jen takové zamyšlení, díky za pozornost a za pochopení a taky za toleranci, které jsme, jak doufám, většina z nás schopny.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    PETJAA: zjevně jo :o))) a ty lístky nepusť z očí... ne že si vyměníš peněženku a nepřendáš je!
    (klikni na obrázek u jména a dej Odpovědět a budeš psát ve vlákně)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MACSKA: kazda akce ma svoje. Na nejakem koncerte na namesti Kabatu si pivo dam. Na zahradnim koncerte smyccoveho kvarteta asi tezko.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MACSKA: vypadalo to jako reakce na Lidi. Kazdopadne je to na vas
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    tož jako na sraz vegetariánů a abstinentů se zelená víla nanosí, taky nemám ráda, když mě někdo ruší někde na srazu.

    na druhou stranu, pokud by abstinenti chtěli zajistit, aby od nich v okruhu x metrů nikdo nepil, mají si ho uspořádat na Jiřáku.

    na třetí stranu, šla bych se tam podívat, protože je to hezky barevný a to i kdyby tam uctívali velkého zeleného křečopažouta, já jim to (teď už, před pár lety bych to asi napsala jinak) neberu, veškerou moudrost jsem opravdu nesežrala, ale já ho s dovolením uctívat nebudu. hare hare se ode mě nedočkáte, i kdybych měla vzít roubík ;-)

    dáma nejsem, pivo z kelímku piju a dokonce se za to nestydím!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam