• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAMINSari chat pro ukecane sariholicky
    PAFFQ
    PAFFQ --- ---
    Je to tak, cena není rozepsaná, dokonce chtěli screen z banky o celkové platbě přes paypal (to znamená součet ceny sárí i poštovného) a z toho napařili clo + DPH.
    Přestává se vyplácet kupovat přes internet ze zahraničí.
    Sarimagic asi stále píše gift, asi jediná výjimka.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    resp. nevím jak clo, ale DPH se počítá z ceny zboží včetně poštovného. hnusný fakt
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    GENTIANA: je mi líto, počítá se z toho. řešíme to za organizaci dost často
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    PAFFQ: přišlo to DHLkem a zrovna byla doma máti, tak to dali jí. Soudím, že kdyby cokoli platila, řvala by jak tur a nebyly u toho ani nějaké bumážky a podobné radosti.

    Ale trochu jsem skřípala zubama, protože oni maj poštovný v ceně, resp. hadr za jánevimkolik, poštovné nula, a když si vezmu, že DHL mohlo stát klidně 50 dolcků.... no uvidíme, objednala jsem si znova, co z toho bude.


    SKLIBA: ID Xaja by to věděla líp, ale clo a DPH se podle mě z poštovného prostě počítat nemůže, protože poštovní službu jaksi neimportuješ.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    PAFFQ: no oni si přirážejí clo a DPH k tomu a to je kruci znát. navíc se to počítá z částky včetně poštovného, takže další pálka navíc tam, kde není poštovné v ceně
    PAFFQ
    PAFFQ --- ---
    GENTIANA:
    chtěla bych se zeptat, platila jsi clo?
    Nějak jsem si všimla, že zahraniční weby přestaly psát na balíček Gift....a celníci řádí jak pominutí. Koupila jsem ze Sari Safari hedvábí a napařili mi clo tisícovku, což je docela dost.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    PAFFQ: Já se nedobrala technologického postupu. Je to hodně naškrobené a bylo to podle mě napnuté na rámu, je to vytahané na okrajích do vlnek. Podle mě je to namalované a pak vyšité, což ten malovaný vzor trochu nadrchalo. Aplikace to není zcela určitě:D
    PAFFQ
    PAFFQ --- ---
    GENTIANA: to je krása, koukala jsem na něj na sarimagic, myslela jsem, že to dole je tisk a ono to vypadá jako aplikace?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TORUVIEL: Mám pocit, že nikdy už žádné podobné nebylo. Ono každé hedvábí je jiné a pokud je s něčím namíchané tak se nedá dopředu odhadnout jaké bude.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DALEEN:
    TRAMIN: Přesně jak píše DALEEN, bylo tam i hedvábí a na dotek to bylo zcela specifický materiál, tak příjemný se mi už nikdy do ruky nedostal. Jak jsem říkala, ten vzor, barvy atd. mi zas tak krásné nepřišly, ale ten materiál ano. Nesháním tedy podobné sárí.
    Tehdy jsem si ho koupila právě já no, ale pak ho blbec prodala :-) No nic, třeba mi ho osud zase přivane zpátky, třeba ne.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    jo, a sarimagic.com má dneska na narozeniny Našeho Pána Rámy nebo koho 15% slevu. To modrý z kóša hedvábí mám už vkošíku, ještě si vybírám nějakou galanterii, tak aby vás náhodou nenapadlo na něho myslet.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN:
    TORUVIEL:
    Vložím se vám do diskuse :) To růžové sárí bylo hedvábí s viskózou a bylo v Ganze tak čtyři roky zpátky (odhad), mělo na sobě flitříky. Takže to co posílala Tramin jsou "jen obyčejné viskózy", není tam to hedvábí. Na druhou stranu jsou stylově podobné a materiál je moc příjemný a samozřejmě jsou levnější :)
    Kdo si ho tenkrát koupil si nepamatuju.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TORUVIEL: pokud odhaduju dobre, tak to prave ma byt to stejne. Obycejna a neobycejna viskoza se tezko definuje ;)
    Od toho mame termin TEN material. Tedy skoro nepruhledny, splyvavy a jemny až měkký na dotek. A oba odkazy jsou prave TEN material a i barevne by odpovedaly.
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    GENTIANA: Super barvy! Doufám, že ho ukážeš v akci na fotce.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Image and video hosting by TinyPic
    nový přírustek tedy.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TRAMIN: Hlavně se mi na tom tedy líbil ten materiál, ten jsem už u žádného jiného sárí neviděla. Ale zas tolik sárí mi pod rukou neprošlo, takže nevím. Ta sárí, co jsou v odkazu, to budou asi obyčejné viskózy, ne?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TRAMIN: tak to máme naopak. Magenta, fuchsiová a tyhle odstíny jsou moje - musí to být studená růžová, jinak vypadám nemocně, a miluju tyrkysově modrou. V poslední době ujíždím i na takové té chartreuské zeleni a všech odstínech bílé... no a černá je základ. Hnědá, oranžová, blátová, žlutá, šedá, červená a cokoli mezi tím, to už nebrat. červenou ještě tak ve vínových odstínech, ale takovou tu ostrou, tu nemám ráda a podporuje to máti, která ji zbožňuje a žije v utkvělém pocitu, že mi dokonale sluší a měla bych ji hodně nosit. Nebo karmínovou, ale tuhle studenou červeň snad nikdo neumí namíchat.

    Jenomže já su vyblutá blondýna, v teplých barvách vypadám jako mrtvola, kdežto čím ledovější a studenější, tím mám růžovější tvářičky:D
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    GENTIANA: tak to se tesim. Ja jsem se k hnede dostala az ted. protoze mi prijde kouzelna kombinace syte oranzoveho lesku hedvabi a cokoladovych detailu a doplnku. Takovy pomeranc a cokolada. A pak jsem zjistila, ze hneda (spravny odstin samozrejme) vypada dobre k milovane zelene a taky cervene.

    Tim jsem ztracena. Protoze jsem si postupne rozsirila satnik cerna-cervena-rifle na kombinace jakakoliv zelena, jakakoliv fialova, cervena, oranzova, zluta, hneda, pavi, cerna, bila a nejruznejsi odstiny.
    Nedorostla jsem jen do ruzove (jakekoliv) a modre (krome temnych odstinu). A to se netyka sukni. Protoze tu modrou mam.

    Takze nezoufej, treba casem.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TRAMIN: nojo, no, tobě toho prošlo rukama podstatně víc. Já hnědou fakt velice nemám ráda:D fotka bude, až mi skončí šichta a dojdu dom.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    GENTIANA: spis bych se divila, kdyby nebyl hnedy ;) tak hod fotku


    TORUVIEL: stejny material neni problem. ted uz se dela pomerne casto. Spis ta barevna kombinace. Varianta by mohla byt tohle http://www.sarishop.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=7752&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=53
    nebo tohle
    Sariobchod.cz
    http://www.sarishop.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=7824&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=53
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam