• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAMINSari chat pro ukecane sariholicky


    probehle akce a chystane akce na www.sari.unas.cz
    rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DALEEN: však, není pak poznat, jak mám velkou prdel. A uvázané je to na tenkou šálu, protože mám jenom černou spodničku a ta strašně prosvítala.

    Ono to hrozně odstává a dělá takové objemné věci. Asi holt někdy vyrazím k řece, vymáchat ten škrob.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    GENTIANA: Eeeee.......ne. Ten velký vzor v břišních partiích ti neudělá dobrou službu. chce to širokou spodničku abys trošku uvolnila ten spodek (nevím na co to máš teď uvázané ale šířka vršku je větší než šířka spodního okraje a to nepůsobí hezky). Byla bych pro klasický úvaz přes levé rameno, až sárí změkne nebude tak "krabicoidní", tohle ti strašně rozšiřuje ramena a hrudník.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BONEMINA: já musím vymyslet něco, co by se sneslo i v kanclu....
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    GENTIANA: Sárí už nosím jen takhle, přijde mi to slušivější i praktičtější, vlečku vepředu už nezabouchávám do dveří.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DALEEN: bóže. Tisíce let barvířské tradice... no nic.
    Eště jiný úvaz, když se to utáhne, vypadám míň debilně a beztvaře
    Image and video hosting by TinyPic
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    GENTIANA: Až povolí (jestli), tak bude fakticky moc pěkný.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    GENTIANA: Indové obecně barvy neustalují, takže jim pouští všechno (snad i bílá). Jediná další možnost jak se pokusit sárí odškrobit je právě spaní na něm, v něm,nošení a nebo žehlení. Tohle vypadá jako paper silk takže to bude vždycky trošku tužší.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    a koukněte na tohle
    eBay | Sari Indien Bollywood Saree Lehenga Caftan Takchita Robe Orientale Dubai
    http://cgi.ebay.fr/Sari-Indien-Bollywood-Saree-Lehenga-Caftan-Takchita-Robe-Orientale-Dubai-/300690880531?pt=FR_V%C3%AAtements_pour_femmes&hash=item460292b813
    Cosi podobného jsem viděla u Satya Paul za asi desetinásobnou cenu a kdyby to byly aspoň trochu víc moje barvy, neváhám.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DALEEN: no, s pouštějícíma tiskama, výšivkama ap. radostma už mám pár zkušeností. Pokaždé vymyslím několik nových kleteb, naposled mi takhle pustila červená výšivka hedvábím!!!! který jde stabilizovat a vůbec, na světlém hedvábí. S podkladem to okamžitě zreagovalo, pochopitelně, a já proklela toho debila, co si nevyvaří nitě v octu a nevymáchá v řece.
    A na tyhle velké kusy látky je asi nejlepší řeka rovnou, vezme to všecko po proudu.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MACSKA: jak diplomaticky vyjádřeno, že vypadám jako pyča. Ten lak je ze sephory a jmenuje se nějak jako Dining in Bangkok.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    GENTIANA: Jinou možnost než vyprat ho více méně nemáš. Barvit asi bude, nenechávej ho namočené moc dlouho a suš ho rozložené aby se ti na sebe nepřilepily jednotlivé vrstvy (pak by hrozilo obarvení). Praní několikrát zopakuj. Na odškrobení funguje i dát sárí pod prostěradlo a nějako dobu na něm spát. rozhodně si pod něj pořiď kanýrovou spodničku (neb aspoň nějakou širší) a chtělo by to tmavé choli.
    ale je moc hezké :)
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    PAFFQ: Gift na balíčku je svinskejm celníkům dávno fuk. Já bych jim to DPH klidně i zaplatila, ale platit ještě navíc 96/180 korun za proclení, na to se můžu vyprdnout.
    GENTIANA: hezkej lak na nehty :-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Fotky jsou strašné, já jsem tlustá a to hedvábí je buďto příšerně naškrobené nebo nevim, ale daly by se z něho skládat vlaštovky, zatímco sklady nedrží, bych je asi musela zažehlit. A jsem lehce nasraná, protože jsou na něm zelené fleky od otištěného vzoru. Vyprala bych ho, ale ty fleky znamenají, že bude pouštět. Ale co, kochejte se, jestli chcete.
    Image and video hosting by TinyPic
    PAFFQ
    PAFFQ --- ---
    Je to tak, cena není rozepsaná, dokonce chtěli screen z banky o celkové platbě přes paypal (to znamená součet ceny sárí i poštovného) a z toho napařili clo + DPH.
    Přestává se vyplácet kupovat přes internet ze zahraničí.
    Sarimagic asi stále píše gift, asi jediná výjimka.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    resp. nevím jak clo, ale DPH se počítá z ceny zboží včetně poštovného. hnusný fakt
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    GENTIANA: je mi líto, počítá se z toho. řešíme to za organizaci dost často
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    PAFFQ: přišlo to DHLkem a zrovna byla doma máti, tak to dali jí. Soudím, že kdyby cokoli platila, řvala by jak tur a nebyly u toho ani nějaké bumážky a podobné radosti.

    Ale trochu jsem skřípala zubama, protože oni maj poštovný v ceně, resp. hadr za jánevimkolik, poštovné nula, a když si vezmu, že DHL mohlo stát klidně 50 dolcků.... no uvidíme, objednala jsem si znova, co z toho bude.


    SKLIBA: ID Xaja by to věděla líp, ale clo a DPH se podle mě z poštovného prostě počítat nemůže, protože poštovní službu jaksi neimportuješ.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    PAFFQ: no oni si přirážejí clo a DPH k tomu a to je kruci znát. navíc se to počítá z částky včetně poštovného, takže další pálka navíc tam, kde není poštovné v ceně
    PAFFQ
    PAFFQ --- ---
    GENTIANA:
    chtěla bych se zeptat, platila jsi clo?
    Nějak jsem si všimla, že zahraniční weby přestaly psát na balíček Gift....a celníci řádí jak pominutí. Koupila jsem ze Sari Safari hedvábí a napařili mi clo tisícovku, což je docela dost.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    PAFFQ: Já se nedobrala technologického postupu. Je to hodně naškrobené a bylo to podle mě napnuté na rámu, je to vytahané na okrajích do vlnek. Podle mě je to namalované a pak vyšité, což ten malovaný vzor trochu nadrchalo. Aplikace to není zcela určitě:D
    PAFFQ
    PAFFQ --- ---
    GENTIANA: to je krása, koukala jsem na něj na sarimagic, myslela jsem, že to dole je tisk a ono to vypadá jako aplikace?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam