• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FEDAJKINGoogle Chrome
    Pro ty co nevědí o co jde: http://www.google.com/googlebooks/chrome/ nebo wiki
    Nějaká nastavení a fýčurky: http://www.google.com/support/chrome/bin/topic.py?topic=14659

    Sympatická stránka s doplňky http://www.mychromeaddons.com/
    rozbalit záhlaví
    DATEL
    DATEL --- ---
    RATTKIN: tohle ale není výmysl, ale zcela standardní funkce, kterou umí ať už přes rozšíření nebo nativně většina aplikací a prohlížečů. Pluginy pro Google na to jsou, problém je v tom, že jednak Google zrušil možnost odchytávat Ctrl-Tab v pluginech, takže se to musí dělat přes jinou klávesu, zadalší co jsem pochopil z té diskuze, tak to nefunguje pro všechny typy záložek, ale jen ty, které mají protokol http a https či tak něco. Takže když tam budeš mít něco jako about:config nebo chrome, tak to nebude fungovat. Z toho důvodu přepínání MRU nejde implementovat tak, jak by mělo fungovat.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    jak by se k tomu google mel stavet? dodelat kazdej "vymysl" kazdyho potencionalniho uzivatele? pokud to neco chybi, napis si plugin. to je mnohem jednoduzsi, nez zasahovat do zdrojaku celeho projektu. Nemusisi ho ani psat sam, zkus treba kickstarter.com/
    DATEL
    DATEL --- ---
    ESTEN: ok, patří mi to, příště si budu dávat víc bacha, co píšu. Mě jen prostě po přečtení té odkazované diskuze naštvalo, jak se k tomu Google staví.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    DATEL: rekl sis o to sam. Kdyby ses neohanel temi dvaceti radky kodu, rek bych ti akorat, ze vas zajemcu holt neni dost na to, abyste dostali checkbox do nastaveni. Ale nechapu, ze tak ostentativne zatratis celej prohlizec kvuli jedny kokotine, zvlast kdyz by sis ji podle svych slov dokazal sam dopsat...
    DATEL
    DATEL --- ---
    ESTEN: tak přesně tuhle odpověď jsem čekal. Hele sorry, tvou odpověď bych bral, pokud by šlo o nějaký jednodušší projekt vyvýjený jedním nebo více nadšenců, ale ne u softu takového giganta, jako je Google, který se chlubí jak je inovativní, chrlí jednu verzi za druhou, jen aby dohnal v číslování konkurenci (přestože si to zvýšení hlavní verze nezaslouží) a přitom ignoruje uživatele, kteří by rádi měli odzkoušenou a primitivní funkčnost. Navíc ani neřekli proč to tam nechtějí dát. Jo a nejsem odpůrcem Google, využívám některých jeho služeb celkem dlouho.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    ESTEN: Ale už nějakých 20 let neplatí, že co uživatel počítače, to programátor ;o)
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    DATEL: tak si to, datle, doprogramuj. Je to opensource.
    DATEL
    DATEL --- ---
    ANGEL333: hm, tak to ať si strčí svůj slavný Chrome za klobouk, hlavně že už mají 6. verzi. Fakt nechápu, v čem je problém takovouhle primitivní funkčnost jsem před x lety dělal v Delphi a mělo to cca 15-20 řádků kódu. Ale je z tého diskuze vidět, že to štve spoustu lidí. Kdyby aspoň napsali důvod, proč to nehodlají udělat. A pro jistotu ještě zamezili odchycení Ctrl-Tab v pluginech, jak jsem vyčetl z té diskuze. No, tímhle u mě bohužel zkončili, škoda, tenhle prohlížeš vypadl slibně :(
    DATEL
    DATEL --- ---
    ANGEL333: to jsme si nerozuměli, já měl na mysli přepínání tabů pomocí Ctrl-Tab v pořadí posledního použití. Ten Pin Tab jen zmenší záložky na úroveň favicon.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Už konečně umožnili přepínání tabů alá přepínání aplikací? Nebo na to pořád kašlou? Bez toho je to pro mě pořád nepoužitelný :( A nějaké ty náhražky ve formě pluginů nejsou moc použitelný.
    ANGEL333
    ANGEL333 --- ---
    LOBIN: Vimium je pro me nepostradatelna extension - pak skoro nepotrebujes mys :)
    LOBIN
    LOBIN --- ---
    zdar, jakej pouzivate addblock a pripadne dalsi pluginy do chromu? jsem zvyklej z ff treba na pocasi, proxy, xmarks sync, adblock, apod..
    diK!:)
    MINUSQ
    MINUSQ --- ---
    7.0.503 slape jak vino, dokonce ani obcasne nestavkuje na internetovem bankovnictvi jako 6ka.
    EDASX
    EDASX --- ---
    dneska sem po 11 dnech restartoval system a ejhle v6 =)
    LOBIN
    LOBIN --- ---
    JACHYMKO: to jsem presne myslel, neco jako master password v firefoxe..
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    PIGSTER: i kdyz, chrome ma html5 a html5 ma sockety - takze uz je asi otazka casu, nez nejakej silenec napise download manager v javascriptu :)
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    CRUSHEER: s plnou integraci jako napriklad DownThemAll neni, protoze to nejde udelat kvuli omezenosti plugin systemu chrome
    LOBIN
    LOBIN --- ---
    koukal jsem, ze v nejakem poslednim chromu se da doklikat k ulozenym heslum. nevite o nejakym doplnku, ktery by je jeste umel "povolit z ulozene databaze" pouze s pouzitim nejakeho master password?
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    Znate nejakej dobrej download manager s integraci do Chromu? (prosim ne Internet Download Manager)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam