• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FEDAJKINGoogle Chrome
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Nedá mě to, ale budu se zase ptát :-)
    1) poslední dobou mně youtube samovolně přidává do oblíbených všelijaký debilní videa všeho druhu, dost z nich má názvy psaný písmem, kterýmu nerozumím (asi nějaká Indie, Korea atd...). Nezaznamenal to taky někdo? Dá se to nějak řešit, někam to nahlásit?
    2) nevím jestli za to může syn, ale mám drobný podezření, že poté, co si do ntb nainstaloval nějakej nintendo 64 emulátor, tak si tam s tím možná natáhl i nějaký svinstvo, páč (asi) od té doby mě chrome dycky po spuštění při vyhledávání místo obvyklýho chromu přesměruje na bing, a mezitím na chvíli v adressbaru problikne ještě jakási podivná stránka popularpp.com. Po troše googlení to vypadá, že mi v PC možná řádí nějakej hijacker, ale windows defender nic nenašel, malwarebytes nic nenašel, rkill taky nic nenašel, žádný podivný nový rozšíření, který by to mohlo způsobovat a o kterým bych nevěděl, tam nemám, a navíc to přesměrovávání za chvíli přestalo a od té doby je klid. Tak su z toho jelen... Wtf? Nějaká rada?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Nedá se nějak chrome na mobilu přinutit aby mně furt necpal mezi zástupce oblíbených často navštěvovaných stránek na úvodní stránce jakýsi historický vyhledávání? Vlastně - úplně nejlepší by bylo, kdybych si tam mohl natvrdo nastavit nějakých těch osm zástupců, a negenerovalo a nepřesouvalo se mně to tam furt sem a tam dle mojí aktivity...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ZUZKAOU: mám Version 111.0.5563.65 a otvírá mi to defaultně normální google výsledky na další kartě. Ale jinak by na tvůj problém mohla fungovat finta kliknout na "vyhledat v google" prostředním tlačítkem myši.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON: hm, tak koukam ze to ty kokoti z konfigurace vyjmuli, no pecka :(
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ZUZKAOU: ahoj, zadej tohle URL a dej to na Disabled :)

    chrome://flags/#side-search
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    prosím vás, je nějaká cesta, která povede k tomu, že chrome bude na pravý klik "vyhledat v google" bude opět otvírat novou kartu, ne tu nepoužitelnou věc na stejné kartě?

    MUXX
    MUXX --- ---
    JOPS: Udelat si skript co to rozradi a nastavit at se pousti podle potreby (jednou za 5 minut)?
    JOPS
    JOPS --- ---
    pani a damove, resim takovej malej zasek :D

    je mozne, ze kdyz kliknu na ulozit, tak aby treba ZIP soubory sly automaticky do slozky ZIP, JPG sly do slozky JPG, MKV do slozky MKV, pak si to roztridim, ale takhle mam vsechno jeble v donwloads a to je nuda :)

    samozrejme si ty slozky vytvorim a ty co nezna, at soupne do Downloads. Existuje neco takoveho?
    E42
    E42 --- ---
    MICKEY_MOUSE: Asi si musíš nainstalovat Gmail/Calendar app (je to někde v nabídce), ale stejně se to chová dost chaoticky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím,
    dost možná chco nesmysl, ale zeptám se (vygooglit se mi nepodařilo) — je možné, aby se mi některé tagy v Chromu zobrazovaly jako fullscreen a jiné ne? Např. Gmail nebo Kalendář bych rád měl automaticky vždy jako fullscreen, ale tab kde si prohlížím webové streánky normálně s vyhledávací lištou.
    MUXX
    MUXX --- ---
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Mam dalsi dotaz. Tentokrat jsem se snazil poctive googlit. Potrebuju zvetsit font pro konkretni stranku. Tj. nechci zoom stranky, tak jak to nabizi CTRL+.
    V nastaveni jsem nasel jen "font size". Dalsi nastaveni je "Minimum font size", ktery jakou nouzovka pujde pouzit. Neco co by nastavilo pravidla jen pro danou stranku, napriklad nyx.cz asi neni, ze? Klidne addon.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Nevite nekdo prosimvas jak prepnout chrome zpet do rezimu ze nefunguje v rezimu profilu? Vymazal jsem vsechny profily, ale pri spusteni Chrome se zase spusti nova instance Chromu a v nem "Host", "Osoba1".
    V praci mam PC kde mam normalne ke gmailu vic uctu, ale s necim jako profily me Chrome neotravuje.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PAN_UZIVATEL: Zkus jiný prohlížeč.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    RATTKIN: afaik ma nastat az s v3 manifestem

    uBlock Origin Minus: an experimental Manifest v3 compatible extension - gHacks Tech News
    https://www.ghacks.net/2022/09/09/ublock-origin-minus-an-experimental-manifest-v3-compatible-extension/
    From January 2023 on, Google will block extensions that rely on Manifest V2 in Chrome. There is an Enterprise-policy that extends the cut-off date to June 2023. From June 2023 onward, Manifest V2 extensions are no longer supported. Installed extensions will not run anymore and new extensions can't be installed at all in Chrome anymore.

    Google claims that Manifest V3 improves privacy by removing capabilities from extensions. Rogue extensions may use the capabilities to spy on users. A side-effect, or so it seems, is that privacy and content blocking extensions may run with limited functionality only.


    What is Manifest V3 and why is Google pestering me about it?
    https://grantwinney.com/what-is-manifest-v3-and-why-is-google-pestering-me/
    - Ghostery: It's a "detrimental step back" and "ultimately user hostile"
    - EFF: It's "outright harmful to privacy efforts"
    - uBlock Origin: It's "no more than the implementation of one specific filtering engine, and a rather limited one"
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    zkusil jsem schválně otevřít seznam.cz v chrome a uBlock blokuje jak němci u leningradu
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NAVARA: je možné že jsem si nevšiml že ublock origin nefunguje, většinu reklam blokuju na úrovni DNS
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RATTKIN: Oni některého krásného dne zruší možnost filtrovat requesty (celé domény např) před tím, než jsou odeslány - což je princip, na kterém většina blockerů reklamy funguje. Stejně tak malware. Budou se muset přepsat a budou leakovat informace a reklamy.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    co je ted za kauzu, že v chrome prý nefunguje adblock?
    Mě ublock origin funguje, nevíte o co jde?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam