• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANEKIva Hlaváčková a její fanklub
    VANEK
    VANEK --- ---
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    VANEK: Pro nás nevzdělané: Co je SEO?
    VANEK
    VANEK --- ---
    Já bych se na ně vykašlal, trocha SEO práce je mnohem efektivnější než hádání s blbci na Wikipedii.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Cenzor stránky o Ivě Hlaváčkové mě přiměl zaregistrovat se na Wikipedii. Při té příležitosti jsem objevil diskusi k účtu Iva_Bastlová, kterou všem doporučuji prohlédnout. Fragment je drzejší, než jsem si myslel...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ECLECTICA: Odkazy rozšířeny, založena diskuse, kde se snažím před cenzurou varovat.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    THOMASMORTA: doporučuji založit nový paragraf s názvem přijetí díla (apod.) a tam se zmínit o nechvalných recenzích.
    Jinak to bude opět smazáno.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    DORON: U článku si otevřeš záložku historie a podíváš na první záznam. U každého záznamu je uvedeno, kdo změnu provedl (u neregistrovaných uživatelů vidíš jenom IP adresu). A v tomto případě se uživatelský účet zakládající osoby čistě náhodou jmenuje stejně jako Koordinátorka propagace a PR Fragmentu.
    DORON
    DORON --- ---
    THOMASMORTA: Jak se zjisti kdo tu stranku zalozil? =)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    VANEK: Teprve teď, když jsem si přečetl kdo stránku na Wikipedii založil, jsem pochopil, jak jsi to myslel... Začínám tušit, kdo stojí za všemi těmi oslavnými hodnoceními a čtenářskými recenzemi na internetu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    THOMASMORTA: Wow, ani jsem nevěděl, že Koordinátorka propagace a PR Fragmentu bere svou práci tak důkladně :-) Ale obávám se, že s takovým popisem tam dlouho nezůstane :-(
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    VANEK: Přidal jsem odkaz na tento klub do hesla Iva Hlaváčková na české wikipedii, do sekce odkazy.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Po delším čase jsem konečně aktualizoval nástěnku.
    Iva Hlaváčková nás kromě již zmiňovaného Lovce osudů v poslední době zahrnula i dalšími dvěma pokračováními Terčiných bláznivých dobrodružství:

    Kniha třetí: Pravěká legenda

    "Prožijte další neuvěřitelné příhody s Terkou a jejími kočičími kamarády! Terka má přání přenést se do doby kamenné, kde je i s kočkou Andělou zajata pravěkými lovci. Jeden z lovců jí vypráví podivuhodnou legendu... Podle výjevů namalovaných v jeskyni se má Terka stát vyvolenou a sjednotit tři rozhádané kmeny, aby nevymřely. Podaří se Terce naplnit legendu a vrátit se zpět k dědečkovi Maxovi?"

    Kniha čtvrtá: Král obrů
    "Prožijte další neuvěřitelné příběhy s Terkou a jejími kočičími kamarády! Čtvrté přání Terky je jednoduché, chce se stát velkou a k tomu jí dopomůže kočičí bojovnice Agáta. Terka se dostane na znovuzrozený ostrov Nefrit a králi obrů svěří své přání, že se chce stát jednou z nich. Její osud je však napsán jinak a tak jí čeká nemilé překvapení. Jak asi dopadne čtvrté přání?"
    Zde nás nakladatelství Fragment obdarovalo také ukázkou z knihy.

    Zejména třetí pokračování Terky vypadá zajímavě - u autorky v literatuře sběhlé předpokládám, že ví, jaký je rozdíl mezi termíny legenda (příběh ze života svatých, proroků, či přímo Ježíše Krista) a pověst a nepodléhá z angličtiny do naši krajů zavlečeným tendencím slučovat je, pod vlivem anglického termínu legend, a tudíž anotace knihy předjímá další příběh s politicky nekorektní náboženskou motivikou.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    CELLINDRA: Bohužel záznam je na přerušen živým vstupem:-( Rozhovor skončil dříve než začal. Nemáte někdo úplný záznam, nebo přepis rozhovoru?
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Kdo jste neviděl, byla včera večer v Událostech v kultuře: http://www.ct24.cz/vysilani/1097206490-udalosti-v-kulture/
    Mluví o Lovci osudů.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    VANEK: Překlep opraven.

    Obdivuji Tvůj záběr, bohužel já na studium současného ženského románu nemám čas:-( Když už bych se zajímal o studium některého z tzv. triviálních žánrů, tak bych chtěl prozkoumat eotickou literaturu. Ta je u nás téměř nezmapovaná a rozhodně jsou tam tituly, které by stály za to, aby vešly ve známost.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Český ženský román, to je houby srovnání. Tohle už jen z anotace vypadá neskutečně sirupovitě; přiznám se, že na úryvek jsem neměl ani sílu. Teď jsem náhodou narazil třeba na http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/detail/tituly-Z-ZKO-Zkouska_vernosti.html a přinejmenším začátek je překvapivě dobře napsaný. (Otázka samozřejmě je, co se stane ve fázi zcukernatění; taky jsem ze studijně-translatologických důvodů přečetl http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/detail/tituly-P-POS-Posedla_romantikou.html [orig. Romantically Challenged :-] a byla to dost slabota.) Nebo, eh, včera jsem to viděl uprostřed Luxoru, ale nevzpomenu si jméno ani nakladatele; pravda, to nebylo čistě ženské čtivo, ale thriller jen s krásnou psychiatričkou...

    P. S. Na nástěnce je překlep "Hlavíčková".
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    VANEK: Už jsem na to také koukal. Smutné je, že v žánru ženských románů asi opravdu patří k tomu lepšímu.
    Kde jsou ty časy, kdy podobu ženského románu utvářely ženy jako Jane Austenová, sestry Brontëovi či Margareth Mitchellová a Alexandra Ripleyová...
    VANEK
    VANEK --- ---
    Radujme se: Mistryně vydává nový "román z prostředí investigativní žurnalistiky" (takhle crossover s Hasalíkem nebo aspoň Hromuškem, to by bylo něco!), jak praví hojné plakáty na eskalátorech v metru. Iva Hlaváčková je pod svou lichotivou fotografií charakterizována jako "úspěšná spisovatelka a novinářka". Na webu asi nikde k vidění nejsou, mohl bych se pokusit vyfotit je mobilem, ale nestálo by to za moc a těžko bych to dostáva na web.

    http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/detail/tituly-L-LOV-Lovec_osudu.html (ale k nahlédnutí je jen strana 197 :-((
    VANEK
    VANEK --- ---
    Abychom teda dodávali nový obsah: zkusil jsem progooglit ten pseudonym "Iva Roberts", který Iva Hlaváčková prý používá, ale nenašel nic :-( jestli to snad byly nějaké články v ženských časopisech...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam