• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SASHSphynx-máme rádi koťata, i když nejsou chlupatá
    NEKE
    NEKE --- ---
    TERRYNKA: jehehe to je srandovní že mají stejně na večer v prdelce vrtulku..ale dost mě překvapuje, že je Galka nízkoprofilová kočka..neleze vůbec po skříńkách, skříních, komodách,kuch.lince. pračce ani stolku..chodí jen po zemi, gauči, posteli, okně kde má dečku a stolečku v kuchyni kde má misku. A nikdy v životě si nelehla jinam než na 3 místa-gauč, postel a okno s dekou. Možná se stydí, viděla jsem pár jejich nepovedených výskoků a vždycky sem se i musela hrozně smát :D
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    NEKE: cesta do koupelny u mě ráno probíhá za mohutného nadávání. Jednak mého na osud, který způsobil, že někdo, kdo musí vstávat před půl pátou ranní, tak strašně miluje spánek, také na kočky, které se po celé noci cítí ukrutně nepomazlené a třou se mi o nohy, takže vypadám jak auto při losím testu, druhak jejich na to, že cestou málo mazlím a taky že by něco snědly. V koupelně jim dojde, že se nejdřív namaluju. Posedávají na pračce, umyvadle, skřínce... a šmírují. Odchod z koupelny - kočky úprk po schodech do kuchyně, aneb svitla jim naděje na žrádlo. Já jdu exhumovat syna, kočky se vracejí, aby se po něm, ještě v postýlce, s blaženým vrkáním prošly. Všichni odcházíme dolů - já nadávám, že se o ně na schodech zabiju, opět losí test.
    Zvěř dostává snídani (kočky i syn), odcházíme. Ufo se jde v klidu dospat, Nik vřeští za dveřmi haly, tyto se u toho snaží vyvrátit.
    Odpolední příchod - Nik opět vřeští za dveřmi haly, tyto se u toho opět snaží vyvrátit. Otvírám mu do předsíně, dostáváme vynadáno, kde jsme byli. Nenápadně pobíhá mezi předsíní a dveřmi do sklepa, za kterými jsou granule. Syn sype do misky úplatkové množství granulí, cinkání budí Ufo. Ufo přichází a nadává, kde jsme byli?!
    Granule sežrány, odchod na šlofíka. Cca. půl osmé večer - nástup na chození po páníčcích, ňufkání jejich očních bulv ledovým čumákem, mléčný krok, zatínání drápků, slintání do oděvů a tak dále. Zhruba po deváté večer "Cvičme v rytme aneb I sphynx může létat". Dostihy po baráku, soutěž, kdo bude na schodech dělat větší kravál. Deátá hodina, povrkávání v patře, že je na čase jít si lehnout. Dále viz. [ TERRYNKA @ Sphynx-máme rádi koťata, i když nejsou chlupatá ]
    :-)
    OPI
    OPI --- ---
    NEKE: to bude asi tím že už ji máš dospělou, doufám že to brzo bude u nás podobné :) to moje střeštidlo 7 měsíční je pravý opak psa když měl 7 měsíců..pes spal furt, kočka spí jen když dělám činnost která jí nebaví a nemůže mi asistovat, jako třeba umývání nádobí...to už ji víc baví vysávání protože mi tam furt skáče jak blbá ale řekla bych že by byla schopná prospat celý den nebo noc kdyby byla sama ale to je fakt jak naschvál když zalehnu já tak ona musí dělat největší hluk :D jinak obě zvířata ráno spí dokud nevstanu já ale jakmile vstanu tak se mi oba cpou do koupelny aby náhodou o něco nepřišli
    NEKE
    NEKE --- ---
    zajimavý režíim :D to mi kočka cely den spí..přijdu z práce tak ji to jeste trva nez se probere..pak kdyz usednu na gauč tak je hodinka mazlení..ta přejde na hodinku spinkani na paníčkovi pak se probere, prolíza cely byt a jde na ní hravá..pak už jen přemlouvá ať už je večeře a po večeři lítá jak dabel sprinty po celem byte, jde se vykakat a zase se cpe na gauč a pomalu ulehá, pak si zaleze do domečku a chrápe až do rána. ráno je mrtvolka než vlezu do koupelny..to mi děla asistenci a volá mě ke krmení. a než odejdu do práce zase spí...
    OPI
    OPI --- ---
    TERRYNKA: tak to je mazec!!
    OPI
    OPI --- ---
    TERRYNKA: aha,pána prstenů jsem nikdy neviděla ale kouknu se ať mám přehled :D já vždycky když příjdu domů a vítá mě jen pes tak mu říkám, kde je Goald, hledej! a on mi jde ukázat ve které dece je schoulená :D
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    OPI: No vypadají jak Gollum z Pána prstenů :-)
    Souhrnně jsou prostě kočky. Ufo se jmenuje ofic Amanda, říkáme jí Amy, málokdy. Nik je ofic Niko. Nejvíce jsou oslovováni "micáci, micmicoidi". Jednotlivě pak "Ufo, Amiška" (když k ní hovoří čtyřletý syn), Amouch, Amaroun" a "Nikišek (opět od syna), Nik, Nikouš". Ale micáci vedou :)
    OPI
    OPI --- ---
    TERRYNKA: Gollum? já jí zase říkám Goald ikdyž se jmenuje jinak :D
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    OPI: moje kočky tohle dělají taky - ulehnou na mě, že je čas spát, zhasnu, zachumlám se... a během pár minut z pod deky vylézá první Gollum, aby vrkavým "Mňaaauaaaarrrr..eeee??" vyburcoval k dostihům Golluma druhého. Baví je to ale tak půl hodiny až hodinu, pak si zase přijdou lehnout .-)
    OPI
    OPI --- ---
    TERRYNKA: to závidím, moje číča chrápe večer a když zamířím do postele já a zhasnu světlo tak začne běhat a skákat a dělat bugr v celém bytě no a samozřejmě se k ní začne přidávat i pes..hrůza, musím jí každý den budit ať nechrápe večer ať spí v noci :D
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Mámoooo, pojď už spát...
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    OPI: Nevím, ale zkusím to zjistit.
    OPI
    OPI --- ---
    TERRYNKA: můžu se zeptat ze které chov. stanice je?
    FLOE
    FLOE --- ---
    TERRYNKA: Tak to je to o to smutnejsi. Tak hlavne jestli se ma kocicka uz dobre.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    FLOE: jo, s PP, ale ani to bohužel není záruka, že se chovatel nebude chovat jako kretén.
    FLOE
    FLOE --- ---
    TERRYNKA: A to ma s papirama? Jeslti ne tak jako podle popisu pani zdarila mnozirna aka vseho co se da [?]
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    TERRYNKA: ..akorát bych tu paní, od které mnicátko má, musela kopat do hlavy. Kotě by mělo být ještě 14 dnů u mámy, nejsou jí ani tři měsíce. Kamarádka říkala, že když viděla ta kvanta zvířat, které paní vlastní, pojala odvoz kotěte v podstatě jako záchrannou akci...
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    OPI: Sphynxové jsou nesmírně přátelské plemeno - stejně jako siamky, orientálky..celkově kočky s obrovskýma špičatýma ušima a štíhlou hlavou bývají kamarádské :-)
    Ovšem kočka je také značně teritoriální tvor a pokud si nějaké území obydlí a není úplně nejmladší, nemusí parťáka přijmot vůbec. Má pocit, že jí bere území, podřízené..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam