• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SASHSphynx-máme rádi koťata, i když nejsou chlupatá
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OPI: tato rovnice nemá řešení ;)
    OPI
    OPI --- ---
    můj kamarád by si chtěl pořídit sphynxíka ale nemá tolik financí na dva a bývá celkem dost v práci, chtěl by si k ní pořídit ještě jiné zvířátko aby nebyla sama když bude v práci, obyč kočku taky nechce a pes je pro něj náročný...nějaké tipy?
    OPI
    OPI --- ---
    TERRYNKA: super, dík za tip
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Máte někdo vyzkoušenou nějakou veterinu v Holešovicích? Jsem bez auta a nechci s přepravkou cestovat někam příliš daleko, ale zas nechci jít se sphynxem k prvnímu vetovi, co potkám. Dík, klidně do pošty.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    OPI: hlavně jim při objednávání řekni že je to sphynx, aby měli nachystanou vyhřívací dečku. Ač nejsou choulostiví, ve chvíli oslabení, jako je třeba narkóza, prochládají přeci jen rychleji, než srstnatci. Plus aby měli mpžnost nachystat si pevnější jehly - sphynxí podkoží je velice houževnaté, nš veterinář na šití Ufonky zlámal jehly tři :-)
    OPI
    OPI --- ---
    no právě jako pokud si na ni počkám tak musím pořešit na ten den psa ať je někde pryč ať ji neotravuje ale pokud by tam měla být půl dne a přijet domů při smyslech tak může být pes doma...ok díky, zavolám tam
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    My jsme vezli k vetovi kocoura na desatou a rekli, ze se pro nej muzeme stavit klidne az cestou z prace, coz bylo po pate. Kocour uz byl tou dobou davno vzbuzeny, trochu unaveny a hladovy, ale jinak uplne v poradku.
    SASH
    SASH --- ---
    podle me kazdej vet to dela asi jinak, takze si zavolej ke svymu a zeptej se co a jak, to bude nejjistejsi :]
    SASH
    SASH --- ---
    OPI: u nas to bylo za hodinu hotovy a uz byla probrana, dostala vnitrni stehy, takze se vstrebaly a nemusely jsme na vytahovani a nic ji tam nezlobilo, nemela ani limec, ani oblecek
    FLOE
    FLOE --- ---
    OPI: Spis nechat a prijet pro ni, musej ji vzbudit. Nevzbuzenou kocku si v zadnym pripade neber.
    OPI
    OPI --- ---
    mám dotaz, jak dlouho trvá kastrace? jako jestli si na to počkám nebo ji tam budu muset nechat a přijet pro ni až za pár hodin?díky
    OPI
    OPI --- ---
    áááá tak zrovna včera mi to šlo pěkně, číča byla možná trochu unavená tak jsem to měla snažší, pes spal takže neotravoval a já ji pěkně vykoupala, zabalila do největší osušky a zkoušela vytahovat jednu pacičku po druhé a stříhala drápky a čistila její plachty :)....párkrát to sice zkusila jakože úprk v nečekaném okamžiku ale nakonec se vše podařilo a jakmile jsem ji vysvobodila z osušky tak zůstala sedět, asi se jí to tentokrát líbilo :)
    OPI
    OPI --- ---
    NEKE: jo však to jsem taky pochopila hned po několika týdnech :), ale i s těma dlouhýma mi byt neničila, spíš mám strach aby neublížila sama sobě
    NEKE
    NEKE --- ---
    OPI: to ti řekla pěknou blbost...kočka v bytě drápky vůbec nepotřebuje. Ba naopak stříhání drápků beru jako povinnost uz s ohledem na interiér bytu. Pokud má číča ostříhaný drápky, nemá potřebu si je brousit a ničit ti tak byt.
    OPI
    OPI --- ---
    mě bylo řečeno že drápky střihat nemusíme pokud nebudeme chodit na výstavy ale po tom co se číča při jemném podrbání škrábla třeba hned vedle oka tak jsem dostala strach a radši jsem je začla zastřihávat....
    a to řvaní bych fakt někdy chtěla slyšet, vůbec mi to k nim nejde dokupy :)
    SASH
    SASH --- ---
    OPI: tak to si stastnej clovek, moji oba ufounci umi zarvat z plna hrdla :D obcas se divim, ze si jeste neprisli stezovat sousedi :]]
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    NEKE: Jo, to Wizí dělá taky. Zvyknul jsem si na to, taky ho pak kousnu.
    FLOE
    FLOE --- ---
    NEKE: Jestli se otira jakoby dasnema, tak si te znackuje. Vypousti tim nejaky hormony nebo neco takovyho :]
    NEKE
    NEKE --- ---
    když už jsme u těch kočičích projevů...setkal jste se někdo s okusováním jak já říkám " z vášně" ? Moje kočka když se mazlí a je to takový to nucený mazlení kdy se rozplývá blahem tak si kolikrát o mě opře pootevřenou tlamičku a jakoby naznačuje kousání (takové štípání, nebo jako by si masirovala dásně) nemám to ale ráda protože i když to na začatku vypadá nevinně tak pak z ničeho nic kousne silněji a když je to třeba do klíční kosti tak to dost bolí. šíleně se leknu. No a můžu jí okřikovat vysvětlovat nebo jí pak už i plácnu přes zadek a ona se vždycky tak podívá jakože "co je?? vždyť já tě miluju :D ) co s tím?, nikdy sem to u jiný kočky neviděla..
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Mám celkem grif na zabalení vetřelce k znehybnění z časů, kdy syn byl mimino. Takže micoida znehybním dekou, že řve je mi celkem šumák a proti kousání u tý naší trubky hodňoučký stačí pohrozit prstem a ona nekousne. Oddrápkovávání jí moc neva, u bagrování humáče z uší naznačuje, že kdyby mohla, rozsápala by mě na kousky, ale ne že b jí to bylo něco platný :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam