• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SASHSphynx-máme rádi koťata, i když nejsou chlupatá
    VERIMP
    VERIMP --- ---
    VERIMP
    VERIMP --- ---
    Kočičí balkón

VERIMP
    VERIMP --- ---
    Zachary pomáhá Rozárce v léčbě oušk po plastické operaci..

VERIMP
    VERIMP --- ---
    SASH
    SASH --- ---
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    SNIPERCZ: říkám "trochu línější", ne že se z něj kastrací stane britka :-)
    FLOE
    FLOE --- ---
    SNIPERCZ: Nechci strasit, jen teda pokud uz se naucil znackovat, tak je tu nejaka sance, ze bude vocuravat furt, jen to nebude smrdet. Ale neni to pravidlo. Tak at ste na to kdyztak pripraveny.
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    TERRYNKA: Já nechci žádného povaleče :D ale s tím už si poradím :))))

SASH: Tak doufám že to tak dopadne i u nás, jeho řádění s chlupatou nevlastní ségrou by mi chybělo :)
    SASH
    SASH --- ---
    SNIPERCZ: chovanim by se mohl zklidnit...ale u nas to teda rozhodne neplati, spis mam dojem ze naopak :D
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    SNIPERCZ: může být trochu línější
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    SASH: Jo to odpovídá, v roce tak přibližně začal my jsme snažili s tím dělat co šlo bez léků a implantátů atd . . ale prostě je to složitý, uklízet kupovat ty přípravky na odstraňování pachu ze všeho možného atd . . už jsem měl kočky po kastraci tak že se nebojím a veterináře máme úžasného. Má to ještě nějaký vliv krom toho že přestane značkovat? Na chování nebo tak?
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    SASH: protože někteří veterináři jsou líní se s tím babrat :-)
    Druhý aspekt je, že pokud se kastrují (kocouři, ne veterináři :- ) ) před dosažením pohlavní zralosti, nemusí se u nich vyvinout druhotné pohlavní znaky, tzv. kocouří tváře.
    CORIM
    CORIM --- ---
    SASH: Veterinari neradi kastruji mlada/mala zvirata protoze je to takova jemna piplacka.

Jinak za mne je optimalni kastrace 8 - 10 mesic jak u kocoura tak i u kocky. V tom veku se kocka uz muze zacit mrouskat a kocour muze zacit znackovat.
    SASH
    SASH --- ---
    CORIM: aha, tak mne bylo receno, ze kolem 1 roku, az bude mit to pohlavni ustroji uz vyvinute...a nebo to je tak jen u kocky? ted si nejsem uplne jista...
    CORIM
    CORIM --- ---
    SASH: To je nesmysl. Neni zadna jasna spojitost mezi problemama s mocovyma cestama a s kastraci. Kastruji se 4 mesicini kotata. A ze zkusenosti chovatelu co znam muzu rict, ze nemaji zadne zdravotni potize. V zasade kastrovat se muze kote ktere ma alespon 2 kg. A u kocouru je vhodne aby mel sestoupla varlata - ale i nesestoupla se daji kastrovat - jen je to trochu slozitejsi.
    SASH
    SASH --- ---
    SNIPERCZ: zlaticko! :]] kolik mu je, uz zacal znackovat? pry se maji kastrovat cca po 1 roce :] ale to ti kdyztak rekne vsechno vet..drzim palce, ale fakt to je bezproblemovy
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    SASH: jj asi to bude tím soucítěním, tak že klučinu objednám a půjde pod kudlu.
    SASH
    SASH --- ---
    SNIPERCZ: je to docela castej jev, ze muzi s kocourama souciti, kdyz dojde na otazku kastrace..pro ne je to ale opravdu lepsi, ten zakrok trva pul hodinky v celkove narkoze a u kocouru je to celkove mnohem jednodussi nez u kocek i co se tyce hojeni, neni se ceho obavat, ja mam svoje obe kocky vykastrovany a jsou v pohode
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    Všem děkuji za názory, asi to jinak než kastrací teda nepůjde :-/ škoda pro něj.
    Tak rozhodně to doma probereme a asi to tak dopadne, i když jsem chtěl aby aspoň jednou byl "tátou"
    OPI
    OPI --- ---
    CORIM: fakt? no já se s nekastrovanýma čičinama snad vůbec nesetkala ale zase jsem nevěděla že bez kastrace to bude dělat každá...jak to řešíš ty se svýma chovnýma?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam