• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    Tvorba plastiky, jako autorského díla, designu či projektu, modely, trojrozměrné realizace. Odborná diskuse nad technickou stránkou tvorby, materiály, postupy, provedení, nástroje atd. Ukázky vlastních prací, případně tipy na zajímavé plastiky a realizace. Skici, návrhy i nehotové projekty.

Plastikou myslím jakýkoliv trojrozměrný výtvarný objekt, sochu, bustu, masku, abstraktní strukturu, cokoliv, co má působit v prostoru, nebo má nějaký účel - dekorativní, funkční atd. Diskuse by měla přinést prostor pro rozvoj vlastních realizací, jako výměna zkušeností z tvorby a pohledů na plastiku z různých úhlů.
    rozbalit záhlaví
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KTAIWANITA: to je polystyren, stejně, jako klasický pěnový (kuličkový), jen je formovaný trochu jinak, nepění se tolik a tak má daleko hustčí strukturu, vypadá trochu jako ztuhlý molitan. Díky tomu není tak měkký a netříští se do kuliček, jako klasický kuličkový polystyren. Je to docela tvdá hmota, vhodná na nejrůznější aplikace, drží to tvar atd. lze z toho dělat všelijaké kostry, kopyta atd. Dá se normálně koupit ve stavebnictví, ale všude jsem viděl jen desky.. já bych potřeboval spíš bloky, chtěl bych si udělat stínidlo pro lampu, ale potřebuju z něčeho udělt kostru a tohle by bylo nejvhodnější.
    KTAIWANITA
    KTAIWANITA --- ---
    extrudovaný polystyren je co? Normální polystyren z kuliček?
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    SUN_VU_KUNG: Každé chapadlo 2j + střed takže celkem 7 dílů
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Už jsme se o tom bavili s alienem, ale nevíte, kde by se dal sehnat extrudovaný polystyren v blocích? Všude jsem narazil jen na desky...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ALIENJEDNA: Vida, aliení lapička - kolikadílná forma to byla?
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    Tak ja hodim taky neco, sice starsiho..

AlienLamp | 2007 | 14"x14"x14" | Polyester cast with glass and UV light

TANAIS
    TANAIS --- ---
    Dobrý klub :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KTAIWANITA: princip té patiny je celkem snadný, ale pokud vím, tak existují různé další postupy, třebas tím, že se vyplňovací černá barva zpracovává hned - stírá hadříkem, nebo je v takovém zředění, že se sama zachytává pouze v prohlubních...
    RAEL
    RAEL --- ---
    Book. Díky.
    KTAIWANITA
    KTAIWANITA --- ---
    SUN_VU_KUNG: To je výborný!! To bych si pověsila hned. Krásná patina jako živý (kovový:)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak, a teď, když jsme klub pokřtili, tak sem hodím něco svého (čímž jsem už zamořil řadu klubů XD ).

Plastika trilobita - určeno jako dekorativní objekt, možno zavěsit na zeď, protože spodní strana je hladká. Velikost 18x19cm, materiál je polyuretanová pryskyřice, odlitá do pružné formy. Opatřeno patinou z polyuretanových barev, doleštěno. Při výrobě jsem si užil spoustu problémů, na druhou stranu jsem se naučil spoustu nových věcí :)

ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    KTAIWANITA:
    Hodne dobry, ty draci s kruhama jsou mooc pekny
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    KTAIWANITA:
    Pekny masky :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KTAIWANITA: hm, tak to je škoda, že to končí :-/
    KTAIWANITA
    KTAIWANITA --- ---
    My pro ně každej rok děláme loutky, produkce která ten karneval pořádá si vymyslí téma a my něco vyrobíme. Letos měli téma olympiáda, tak jsme to pojali čínsky. Ale pokaždý je na to děsně málo času, a průvod je čím dál menší a chudší.. a letos byl poslední, už to zabalí.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KTAIWANITA: tak to byla slušná akce, škoda, že mi to nějak uniklo :) Proč jste udělali zrovna loutky těhle tří postav?
    KTAIWANITA
    KTAIWANITA --- ---
    tady jsou fotky z výroby a ještě další z průvodu -jako vzor jsme si stáhli fotky ze seriálu a měli vzorovou nástěnku jak každej vypadá
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KTAIWANITA: hůů, no to je něco :) taková pocta :) Čuník si je opravdu podobný a ta lemra Tripitaka taky :) to bych nevěřil, že si ten seriál ještě někdo pamatuje :)
    KTAIWANITA
    KTAIWANITA --- ---
    Není to úplně dílo, jsou to kašírovaný loutky Sun Vu Kung, Pašík a Tripitaka. Dělali jsme je letos v létě na Smíchovskej karneval. Tak mi nedalo je sem nedat aby pokřtili diskusi když jí zakládá opičák:) Byly na to tři dny tak proto má Sun tak chudej obleček. Jinak by dostal bohatší korunu i plášť.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam