• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    MANCA
    MANCA --- ---
    mozna OT:

nabidka k pronajmu:

DILNA VYBAVENA NA VYROBU KERAMIKY, ATELIER + BYT ve Stechovicich
    (30min z centra Prahy busem MHD, v lete spojeni i parnikem :-)

vhodne pro skupinu/sdruzeni umelcu
    dalsi fotografie ke stazeni zde: http://manca.diinoweb.com/files/transfer/dilna.zip

v pripade zajmu prosim posta ;-)
    KTAIWANITA
    KTAIWANITA --- ---
    může být i 20x20 3d :)
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    SUN_VU_KUNG: bohuzel jen ryte, puvodni navrh byly rezy, ale kvuli vnitrnimu pnuti, ktere by vzniklo nebylo mozne pouzit onu technologii. no mozna pro tebe, ja jsem puvodne architektka a tyto veci mi pramalo rikaji.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SEPHORA: ty čáry jsou průřezy? nebo je to jen vyryté?

SEPHORA: no, to se dá zvládnout vlastními silami, ne? Já tedy nevím o nikom, kdo by udělal takhle formu na zakázku, ale pokud to není složitý tvar, tak forma není nic těžkého... a já nic slíbit nemůžu, protože mám vánoce vyhrazené na formování a lití :)
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    potrebuji udelat formu a pak z ni "odlit" podle navrhu vec. material plast ci neco podobneho. nejedna se o nic sloziteho. tvar tygriho drapu cca 10cm, asi dvacet kopii ... navrh nakreslim, prip. se pripojim k realizaci, ma nekdo zajem? kdyztak posta... potrebuju nekoho sikovnyho. nebo pokud o nekom vite, dejte kontakt.
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    tak tady je jedna moje ... monolit z oceli 18cm - [krychle] ....

SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MAUK: mám. Co tě konkrétně zajímá?
    MAUK
    MAUK --- ---
    ahoj nemáte někdo zkušenosti s odlíváním epoxidu do formy?
    FACEO
    FACEO --- ---
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    FACEO: teď mě nic nenapadá, ale pohledám...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ALIENJEDNA: No jo, ale to pořád není blokový polystyren, nebo spíše extrudovaný polystyren :( fakt problém sehnat cihlu třeba 40x40x50cm :( Jinak jsem se už informoval na obrobitelné designérské bloky - ideální materiál, prostě skvělá věc - tzv. umělé dřevo - materiál o tvrdosti a obrobitelnosti velmi podobný lipovému dřevu, bez lét. Dá se to lepit, brousit, leštit... jenže, jeden blok o rozměrech 150x50x20cm je kolem 14 tisíc :) do toho by se člověk bál říznout XD
    FACEO
    FACEO --- ---
    neviete poradit daku firmu na rezanie laserom?
    MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    v Mythbusters z toho styrofoam dělali delfína a žraloka :) je to takové docela i pružné..
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ALIENJEDNA: toje to samé co extrudovaný poly, akorát se to děláv e velkých blocích pro specifické účely, jako jsou kulisy, instalace atd.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KTAIWANITA: to je polystyren, stejně, jako klasický pěnový (kuličkový), jen je formovaný trochu jinak, nepění se tolik a tak má daleko hustčí strukturu, vypadá trochu jako ztuhlý molitan. Díky tomu není tak měkký a netříští se do kuliček, jako klasický kuličkový polystyren. Je to docela tvdá hmota, vhodná na nejrůznější aplikace, drží to tvar atd. lze z toho dělat všelijaké kostry, kopyta atd. Dá se normálně koupit ve stavebnictví, ale všude jsem viděl jen desky.. já bych potřeboval spíš bloky, chtěl bych si udělat stínidlo pro lampu, ale potřebuju z něčeho udělt kostru a tohle by bylo nejvhodnější.
    KTAIWANITA
    KTAIWANITA --- ---
    ALIENJEDNA: Jo ten robot je výbornej, jak se to z toho dělá? To se nějak lehce opracovává? A bude to asi drahej materiál, co
    KTAIWANITA
    KTAIWANITA --- ---
    ALIENJEDNA: Díky:) Pěkná lampička!
    KTAIWANITA
    KTAIWANITA --- ---
    extrudovaný polystyren je co? Normální polystyren z kuliček?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam