• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    SEPHORA: u nás doma? ;o))))

jinak by se asi dalo uvažovat (a případně jednat) o umístění v různých veřejných prostorách, když tak se ozvi do pošty, ať tady neřešíme.
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    dik:) chtela jsem ji nekde vystavit na stalo, ale zatim nemam kde
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    SEPHORA: jo, kostiška je dobrá...
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    SEPHORA: jó, to si ještě z toho styxu pamatuju:)
    ještě teda jednou chválim!.)) mui bien!
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    SIUDELAOIPOOIK: ohoho diky .) ano, minulej rok monument, ale ted uz jsem na konceptu, ale ne moc koncepcne, spis tak chaoticky :))
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    SEPHORA: hohóó, holčičko u tvý věci jsem se zasekla asi nejdýl, když sem bal na avu,(loni?) velmi velmi příjemnej kousek....z celýho ateliéru asi nejpříjemnější:)aspoň pro mě (bylo to na monumentální tvorbě? nebo tam dole v suterénu, žejo?) - to sem vůbec netušila, že to tys takhle šikovná)....
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KERWIL: v podstatě 1:1, je to o malinko větší, než lidská hlava.
    KERWIL
    KERWIL --- ---
    Moc pekny! V jakem je to meritku?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    btw: zrovna před pár týdny jsem dodělal další ze série, a na stole už dělám na dalším kousku, takhle vypadá s nově pojatou patinou a začištěným povrchem:

SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    AMAEBA: no, pokud je to pozitivní forma, tak to není zrovna šťastné řešení. Takhle se dělají věci, které potřebují mít vnitřní stranu dokonalou, např. bazény.

Pro výrobu masek je nejvhodnější negativní forma, do které se lije/laminuje.

Na takové pozitivní kopyto nic neodleješ, můžeš ho jen laminovat, a pak tě čeká pracné řešení lícové strany.

Jediná cesta, která vede ven, je použít kopyto jako základ, který se odformuje silikonovým kaučukem, který pak funguje jako forma (samozřejmě s pláštěm pro udržení tvaru). Do té formy pak můžeš lít a laminovat co chceš, lícová strana bude kopiíí obličeje, rubová bude hrubá.
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    joj. zajimaci veci...
    tedy zkusim to tady - mam kopyto (oblicej), a na nej bych potrebovala odlit masku, idealne z plastu/ pryskyrice/laminovanim - jde mi o to aby neco vydrzela a dala se pomalovat.
    MANCA
    MANCA --- ---
    mozna OT:

nabidka k pronajmu:

DILNA VYBAVENA NA VYROBU KERAMIKY, ATELIER + BYT ve Stechovicich
    (30min z centra Prahy busem MHD, v lete spojeni i parnikem :-)

vhodne pro skupinu/sdruzeni umelcu
    dalsi fotografie ke stazeni zde: http://manca.diinoweb.com/files/transfer/dilna.zip

v pripade zajmu prosim posta ;-)
    KTAIWANITA
    KTAIWANITA --- ---
    může být i 20x20 3d :)
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    SUN_VU_KUNG: bohuzel jen ryte, puvodni navrh byly rezy, ale kvuli vnitrnimu pnuti, ktere by vzniklo nebylo mozne pouzit onu technologii. no mozna pro tebe, ja jsem puvodne architektka a tyto veci mi pramalo rikaji.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SEPHORA: ty čáry jsou průřezy? nebo je to jen vyryté?

SEPHORA: no, to se dá zvládnout vlastními silami, ne? Já tedy nevím o nikom, kdo by udělal takhle formu na zakázku, ale pokud to není složitý tvar, tak forma není nic těžkého... a já nic slíbit nemůžu, protože mám vánoce vyhrazené na formování a lití :)
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    potrebuji udelat formu a pak z ni "odlit" podle navrhu vec. material plast ci neco podobneho. nejedna se o nic sloziteho. tvar tygriho drapu cca 10cm, asi dvacet kopii ... navrh nakreslim, prip. se pripojim k realizaci, ma nekdo zajem? kdyztak posta... potrebuju nekoho sikovnyho. nebo pokud o nekom vite, dejte kontakt.
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    tak tady je jedna moje ... monolit z oceli 18cm - [krychle] ....

SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MAUK: mám. Co tě konkrétně zajímá?
    MAUK
    MAUK --- ---
    ahoj nemáte někdo zkušenosti s odlíváním epoxidu do formy?
    FACEO
    FACEO --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam