• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    Netusi nekdo jak "narusit" povrch gumy, aby na něm držel akryl (barvy) a neloupal se?
    DARKRAZOR
    DARKRAZOR --- ---
    Ahoj, chtel bych se ve volnem case venovat socharstvi, konkretne plastice. Mate nejake tipy kde zacit atd (nejaka doporuceni)? Hledal jsem nejake kurzy, ale vetsinou to byla jen "modelarina", kresleni, nebo naopak az moc pokrocile. Proste bych potreboval nejake rady do zacatku, pripadne jestli mate nejaky vyzkouseny kurz v Praze. Uvitam i tipy na to jak zacit sam (kde koupit jake veci atd atd).
    Kdyztak prosim do posty! Diky!!
    JAMMA
    JAMMA --- ---
    SUN_VU_KUNG: tak dekuju, nejak se s tim poperu:)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    JAMMA: To je blbost. Silikonový kaučuk vulkanizuje podle toho, jaký je to druh a kolik se použije iniciátoru. Když pominu speciální silikony na life-casting, které jsou tuhé do deseti minut, tak pak u nás běžný Lukopren lze nakatalyzovat tak, aby byl pevný za 25 minut. Akorát se pak musí počítat s tím, že je křehčí. Ještě počítej s tím, že to budeš muset zalít sádrou.

Ještě máš možnost si tu formu udělat ze sádry, to by tě vyšlo levněji.
    JAMMA
    JAMMA --- ---
    SUN_VU_KUNG: a jak se to aplikuje prosim te? nikdy jsem s tim nepracoval. Hlavne jsem koukal ze to schne asi 24 hodin...a celej den v tom tu ruku fakt mit nehodlam:D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    JAMMA: přesně tak, silikon je nejvhodnější.
    JAMMA
    JAMMA --- ---
    ahoj, chtel bych si udelat odlitek ruky.. cim bych to mel odelat, aby mi to nesezralo ruku, abych ji vyndal a aby se z toho dal pak vylit aspon trochu podobny model? napada me jen udelat formu na dva kusy(ze silikonoveho kaucuku?) byl bych moc vdecny za nejaky napady..dekuju:)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak jsem se po delší době konečně pustil do další plastiky :) Sice bude taková jednodušší a trochu na efekt, ale je to příjemný relax, zase patlat modelínu :D Až bude nějaká použitelná fáze, tak vyfotím a linknu.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ACIDIKTATEK: na to by měl stačit normálně epoxid... a pokud chceš silnější vrstvu, tak třeba polyesterový tmel...
    ACIDIKTATEK
    ACIDIKTATEK --- ---
    Zdravim. Mám takovou představu, že bych vytvořil základní tvar z tkaniny napnutý na drátěný kostře - něco na způsob deštníku - na tu bych přilepil pár dalších prvků a potom bych to celý natřel vrstvou ňáký pryskyřice nebo tak něco, prostě aby to ztvrdlo a napevno drželo tvar a mělo stejnorodej povrch, kterej by se dal dál barvit a daly by se do něj vybrušovat různý obrazce. Poradí někdo??, nikdy jsem s ničim takovym nepracoval a netušim, co použít a kde to sehnat. Díky
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    fuuu tojo
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    to je zase spamu
    SKA
    SKA --- ---
    zdravim, jsem členkou občanského sdružení KULTURA JINAK a v současné době pripravujeme druhy ročník festivalu FREEZE FEST aneb KULTURA JINAK, ve dnech 5.- 6. zari v byvalem vojenskem prostoru Milovice. jde o svobodný umělecký festival s v čechách zcela originálním dramaturgickým záměrem.

Ja mam konkretne na starost workshopy - stale mame volne kapacity - nechcete se nekdo zucastnit? dílny jsou stejně jako festival žánrově v podstatě zcela neomezené - pokud byste měli zájem o více info, ozvěte se mi,prosím, do posty...vice na : www.kulturajinak.com
    VANOCKA
    VANOCKA --- ---
    Tak já se trochu pochlubím http://vanocka123.rajce.idnes.cz/ nebráním se jakékoliv kritice
    CMOSAK
    CMOSAK --- ---
    caute lidicky..mam prozbicku - neznate prosim nahodou nejaky int. stranky kamenictvi v UK, SWE,NOR bo ITA???..please...:)))...diky!!!...
    STU
    STU --- ---
    taky přispěju svojí troškou do mlýna. začal jsem si hrát s moduritem. první vypečení se moc nepovedlo, ale pošteloval jsem troubu a další vrstvy už se napékají krásně dobíla. bohužel fotím jenom mizerným mobilem ale pro představu snad stačí. figurka je vysoká asi 17cm, má drátěnou armaturu. používám bílé fimo. figurka je inspirována nac mac fígly ztvárněnými paulem kidbym podle knihy terryho pratcheta svobodnej národ

takhle vypadají figurky co se prodávají
    http://www.bursarvixen.com/product_details.php3?ID=43
    CMOSAK
    CMOSAK --- ---
    ahoj lidicky..mam prozbu - neznate prosim nahodou nejaky int. stranky kamenictvi v UK, SWE a NOR???..jestli ano, tak pisnite please...:)))...diky!!!...
    FEEX
    FEEX --- ---
    PRALEN: diky, abych do nej mohl stourat ... mi prave onehda nekdo v hospode nabizel ze to neni problem v jakemkoli format , ze dela ve firme co to vyrabi, ale rano sem si nemohl zaboha vzpomenout kdo to byl :)))
    PRALEN
    PRALEN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam