• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    MACOMIX: Si myslim, ze kdyz to pekne vsechno narves do jednoho postu, tak to tady nikoho neurazi.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MACOMIX: sakra to je opravdu nádhera :) to CHCi !! :))

Jinak ten podstavec to byl takový pokus .. ale jednou budu muset dodělat-dobarvit.. není to uplně to co jsem chtěl :)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    HE11_KNIGHT: mam toho vic, ale nebudu tady spamovat, mrkni sem -> http://macomix.com/fimo.html

HE11_KNIGHT: to je luxusni!
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Tak tedy něco z mé dílničky, podstavec dřevo ty kořeny atp Super Sculpey.

HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MACOMIX: Tak to je něco pro mě, já nevim proč se snažim pořád dělat takový bejkoviny co dělám .. tohle se mi líbí mnohem víc :)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    HE11_KNIGHT: mam jeste 4cm verzi :D
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MACOMIX: to je moc velký :) 3 cm by se mi líbili víc.
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    Fimo, vyska zhruba 9 cm

HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: já koukám taky právě :))
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: aha, teď koukám, že jsi tu už byl :)
    QAK
    QAK --- ---
    Vzniklo nove svetlo:

∅ koule 70cm, ramena 1,5m, privodni spletenec 2,5m
    12x20W halogen + 55W H4

K videni v JULIUS FASHION SHOP (http://juliusfashion.com)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SEPHORA: to je trochu zmatená otázka...

jednak - s dentakrylem se špatně pracuje. Odlít krychli z něj by asi šlo, ale bude záležet na velikosti, větší odlitky mají problém s přehříváním, kdy hmota vzpění a zakalí se. Lepší by bylo použít transparentní pryskyřice, např. epoxid (tedy pokud je požadavek mít odlitek transparentní). Ale i u epoxidu záleží na velikosti odlitku, větší kusy se musí ve formě chladit, protože vlivem tvorby makromolekul dochází k velkému vývinu tepla.

druhak - forma - na formy jsou nejlepší silikonové kaučuky. Krychle bude vyžadovat více dílnou formu, alespon dvoudílnou, pak bude nutné zaretušovat šev, který půjde prostředkem krychle. Pokud by se použil svlékací lukopren na formu, tak by možná šlo udělat šev po hraně a pak by se většina krychle svlékla a retušovalo by se na hraně. Každopádně je potřeba k silikonové formě udělat i zpevnující plášt třeba ze sádry.

Pokud to nevadí účelu, tak je ovšem zcela nejjednodušší si nařezat čtverce z potřebného materiálu (třeba plexiskla, i tonovaného) a normálně tu krychli slepit z šesti stěn. Je to hned, akorát to chce dobře měřit, protože ne všechny stěny jsou stejně velké.
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    odlival jste nekdo s dentakrylem? potrebuju odlit krychli a nevim, co je nejlepsi na formu. chci aby byla presna a nebyli na ni chyby. co pouzit za material?
    jako jedna z variant me napadla klasicka plastova krychlicka, co je treba pro deti na hrani. jenze tam si nejsem jista hranama. urcite budou oble.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ALIENJEDNA: neexistuje nějaký primer, porobně jako na plasty? Al i tak, to loupání bude o tom, že guma je pružná. Takže pokud barva nebude pružná, tak se to sloupne vždycky.
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    Netusi nekdo jak "narusit" povrch gumy, aby na něm držel akryl (barvy) a neloupal se?
    DARKRAZOR
    DARKRAZOR --- ---
    Ahoj, chtel bych se ve volnem case venovat socharstvi, konkretne plastice. Mate nejake tipy kde zacit atd (nejaka doporuceni)? Hledal jsem nejake kurzy, ale vetsinou to byla jen "modelarina", kresleni, nebo naopak az moc pokrocile. Proste bych potreboval nejake rady do zacatku, pripadne jestli mate nejaky vyzkouseny kurz v Praze. Uvitam i tipy na to jak zacit sam (kde koupit jake veci atd atd).
    Kdyztak prosim do posty! Diky!!
    JAMMA
    JAMMA --- ---
    SUN_VU_KUNG: tak dekuju, nejak se s tim poperu:)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    JAMMA: To je blbost. Silikonový kaučuk vulkanizuje podle toho, jaký je to druh a kolik se použije iniciátoru. Když pominu speciální silikony na life-casting, které jsou tuhé do deseti minut, tak pak u nás běžný Lukopren lze nakatalyzovat tak, aby byl pevný za 25 minut. Akorát se pak musí počítat s tím, že je křehčí. Ještě počítej s tím, že to budeš muset zalít sádrou.

Ještě máš možnost si tu formu udělat ze sádry, to by tě vyšlo levněji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam