• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    Tvorba plastiky, jako autorského díla, designu či projektu, modely, trojrozměrné realizace. Odborná diskuse nad technickou stránkou tvorby, materiály, postupy, provedení, nástroje atd. Ukázky vlastních prací, případně tipy na zajímavé plastiky a realizace. Skici, návrhy i nehotové projekty.

Plastikou myslím jakýkoliv trojrozměrný výtvarný objekt, sochu, bustu, masku, abstraktní strukturu, cokoliv, co má působit v prostoru, nebo má nějaký účel - dekorativní, funkční atd. Diskuse by měla přinést prostor pro rozvoj vlastních realizací, jako výměna zkušeností z tvorby a pohledů na plastiku z různých úhlů.
    rozbalit záhlaví
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    RAEVA: jo treba takhle

a dratek tam neni
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    MACOMIX: jo takhle to si jako koupíš hotovou postavičku a pak ji jen doladíš?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MACOMIX: aha .. já zahlazuju tyhle polymery vesměs terpentýnem :)) vodu jsem nějak vynechal uplně.. jinak Greenstuff tedy zahlazuju mastným něčím..
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    RAEVA: myslis to prasatko?
    on je totiz zaklad uz hotovej, ja ho jen customizoval
    Na vyhlazovani fima staci obycejna voda a stetec :)

RAEVA
    RAEVA --- ---
    SUN_VU_KUNG: to zní hodně zajímavě a hlavně náročně :) sem na to zvědavá až to bude mít :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    RAEVA: no normální modelína, mám tady několik kilo od koh-i-nooru, jedna kostka stojí asi stovku, takže celkem laciný materiál. Kromě toho mám ještě mnohem kvalitnější a tvrdší plastelínu chavant, ale ještě jsem ji nepoužil, šetřím si ji až bude víc času. Problém je v tom, že já prostě dělám jiným způsobem, vymodeluji věc z modelíny, udělám formu a pak tu věc odleju z pryskyřice. Zrovna teď tady mám rozdělaný docela velký model a budu ho dělat přesně takhle.
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    SUN_VU_KUNG: modelíně? jaké modelíně? já znám akorád hlínu a u té je problém že z í mohu tvořit jen někde kde je pec a tak, proto mi fimo přišlo jako supr nápad protože to můžu dělat doma hezky vk lidu u kafička třeba :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    RAEVA: no, tak od toho tady tahle diskuse je, takže klidně zkoušej a prezentuj - kousek zpátky jsme tu probírali špachtle a nástroje ze SculptureDepotu, ty jsou vynikající. A ohledně fima - osobně si myslím,ž e to je dost komplikovaný materiál, protože co jsem měl možnost s ním pracovat, tak mi vůbec nevyhovoval, hlavně díky nepoddajnosti a nízkým možnostem detailu, ale těžko říct, já jsem prostě věrný modelíně, která mi umožňuje dělat cokoliv bez omezení.
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    SUN_VU_KUNG: no musela jsem ti to napsat :) fakt mam poslední dobou nějakou potřebu začít zas tvořit, několik let jsem se na to vysrala a to doslova a nějak mi asi něco chybí a je to možná ono :) dělam sice v reklamce ale prý nejsem dost kreativní tak mě asi vyhoděj, myslím že prostě nejsem kreativní na reklamu, je to hnus... a nebo sem možná vážně vyhořela, musim si to prostě zkusit abych věděla jesi za něco stojím a chci začít opravdu něco dělat :) doufám že mi tu třeba i poradíte a až něco vytvořim že mi řeknete svůj názor :) a abych nekecala právě jsem si objednala fimu a nějaké začátečnické špachtle protože jsem nic jiného na netu nenašla ...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    RAEVA: no, díky :)
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    SUN_VU_KUNG: jo a tvoje věci se mi taky moc líbí :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MACOMIX: ještě zkus green stuff, to je vysloveně na detailní věci.
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    MACOMIX: jak děláš že je tak hezky uválenej? takovej hlaďoučkej? já teda zatím nic nevytvářím ale říkám si že bych mohla začít, několik let jsem dělala keramiku a teď mě láká tohle
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    2NDREALITY: na vetsi detaily mam super sculpey, na jemnejsi sculpey III protoze je pevnejsi, a nebo Super sculpey Grey Firm, ale to nemam objevil jsem to ted v Polsku, tak snad uz to bude doma. Jinak Fimo je vic pruznejsi podle me .. coz mi moc nevyhovuje, ale buh vi treba jsem to jenom blbe odzkousel :))
    2NDREALITY
    2NDREALITY --- ---
    HE11_KNIGHT: koukam ze profici a charaktermodelari pouzivaj super sculpey, jakej je rozdil? podle me to mas mooc pekny!
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    HE11_KNIGHT: ja to musim taky nekdy objednat, jsem zvedavej, jakej je rozdil oproti Fimu
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    2NDREALITY: Je to děsně levný ale sehnatelny všude jenom ne tady :)) koupil jsem pul kila na ebayi z Ameriky.
    2NDREALITY
    2NDREALITY --- ---
    HE11_KNIGHT: toje to desne drahy v banaatu nesehnatelny? ;]
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: že sis zvolil tak mal měřítko, to je pak děsná piplačka :) Zatím to vypadá velmi slušně :) A ta záclonka vzadu... :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    2NDREALITY: Je to sculpey III
    2NDREALITY
    2NDREALITY --- ---
    HE11_KNIGHT: cotoje zamodelovaci hmotu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam