• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    Tvorba plastiky, jako autorského díla, designu či projektu, modely, trojrozměrné realizace. Odborná diskuse nad technickou stránkou tvorby, materiály, postupy, provedení, nástroje atd. Ukázky vlastních prací, případně tipy na zajímavé plastiky a realizace. Skici, návrhy i nehotové projekty.

Plastikou myslím jakýkoliv trojrozměrný výtvarný objekt, sochu, bustu, masku, abstraktní strukturu, cokoliv, co má působit v prostoru, nebo má nějaký účel - dekorativní, funkční atd. Diskuse by měla přinést prostor pro rozvoj vlastních realizací, jako výměna zkušeností z tvorby a pohledů na plastiku z různých úhlů.
    rozbalit záhlaví
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    SUN_VU_KUNG: to se myslim nevyplati (ja teda neznam zatim naklady na odlevani :)
    planuju odlevat ty mensi, uz upravene vinylaky, jako treba Dunny (6 cm)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: nebo si udělej na munny formu a můžeš jich sekat kolik chceš :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    RAEVA: Pokud chceš dělat z drátku, tak pak budeš muset udělat vpodstatě takovej základ jako má Munny .. (pokud chceš dělat přesně to co dělá Macomix) na což ti padne docela dost hmoty atp .. vubec netušim jestli se ti to ještě vubec vyplatí .. ale pokud chceš jenom sculptovat, tak ti jsou Munny k ničemu.. to si kup drátky .. udělej kostru a modeluj :)

PS: Hlavně koukám, že to stojí 10€ .. což mi nepříjde nějak moc ;)
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    ještě mě tak napadlo že ty munny jsou docela dost drahé tak jsem nad tím přemýšlela a napadlo mě jestli by to nešlo prostě nahradit tak že bych tu postavičku udělala z drátku?
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    HE11_KNIGHT: ok :))
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    RAEVA: Pokud ti to bude barevně vyhovovat tak ne:), jinak dnes jsem zkusil ten líh na zavlažování Fima a je to výborně :).
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    MACOMIX: děkuji moc moc :) já to nemohlan ikde najít
    no kdyz mam barevné fimo tak bych to ani barvit nemusela ne? :)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    RAEVA: jo to on google dela :D A je to Munny ;)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    RAEVA: postavicku koupis zde: http://www.bfly.cz/zbozi/vinyl-toys-diy Nejklasictejsi je http://www.bfly.cz/vyrobek/mini-munny-diy-white
    ten se ti bude dobre delat, je dost velkej (11 cm) a jde narozdil od ostatnich snadno rozebrat. Pak napatlas Fimo, zapeces na 130 stupnu 15-20 minut. A pak nabarvis akrylem, nebo sprejem (ten bych pro zacatek vynechal, ja uz ho treba vubec nepouzivam)
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    jooo když na google zadam nunny tak je tam dost hustejch postaviček :D
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    MACOMIX: jo a na těch tvých postavičkách sem i zdá že je natíráš nějakou barvou?
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    MACOMIX: heeeej to je bomba :) a nějaké drátky tam používá koukám :) kde kupuješ tu postavičku? a na kolik vyjde? já si objednala všechny možný barvy fimu asi za 800kč a zajímalo by mě kolik do toho ještě vrazim :D když tu postavičku takhle poupravíš tim že na ní natíráš fimu a děláš rysy oblyčeje a tak můžeš to pak zapéct? objednala jsem si i nějakej lak kdybych chtěla aby něco vypadalo jako keramika, máš s tím zkušenost?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MACOMIX: tak to je džuper! :)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    btw tady je celkem peknej tutorial, bohuzel ve Flashi
    KEVIN GOSSELIN - CUSTOMS TOYS, ILLUSTRATIONS, DESIGNS - SEATTLE, WA,
    http://kgosselinart.blogspot.com/p/tutorials.html
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MACOMIX: Jo jo ten lih taky vim, musim vyzkoušet :) Terpentýn je moc agresivní na fimo totiž
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    RAEVA: No, náročné to je, to je pravda a je k tomu potřeba mít technolgické zázemí a i o tom něco vědět. Na druhou stranu je tam modelína jako základ, která je na práci velmi dobrá a druhak díky formě vzniká možnost vytvořit řadu odlitků, jejichž množství je limitované jen životností formy... takhle jsem dělal třeba Trilobita.
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    HE11_KNIGHT: ma se to pry delat lihem, zkusil jsem vodu a taky funguje :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    RAEVA: No to není uplně nej, radši to dělej jak piše Makomix :)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    RAEVA: jo treba takhle

a dratek tam neni
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    HE11_KNIGHT: jo terpentýn mam tak to zkusím :)
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    MACOMIX: je uvnitr nejaky dratek nebo to drzi jentak samo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam