• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    MACOMIX: je uvnitr nejaky dratek nebo to drzi jentak samo?
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    MACOMIX: jo takhle to si jako koupíš hotovou postavičku a pak ji jen doladíš?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MACOMIX: aha .. já zahlazuju tyhle polymery vesměs terpentýnem :)) vodu jsem nějak vynechal uplně.. jinak Greenstuff tedy zahlazuju mastným něčím..
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    RAEVA: myslis to prasatko?
    on je totiz zaklad uz hotovej, ja ho jen customizoval
    Na vyhlazovani fima staci obycejna voda a stetec :)

RAEVA
    RAEVA --- ---
    SUN_VU_KUNG: to zní hodně zajímavě a hlavně náročně :) sem na to zvědavá až to bude mít :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    RAEVA: no normální modelína, mám tady několik kilo od koh-i-nooru, jedna kostka stojí asi stovku, takže celkem laciný materiál. Kromě toho mám ještě mnohem kvalitnější a tvrdší plastelínu chavant, ale ještě jsem ji nepoužil, šetřím si ji až bude víc času. Problém je v tom, že já prostě dělám jiným způsobem, vymodeluji věc z modelíny, udělám formu a pak tu věc odleju z pryskyřice. Zrovna teď tady mám rozdělaný docela velký model a budu ho dělat přesně takhle.
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    SUN_VU_KUNG: modelíně? jaké modelíně? já znám akorád hlínu a u té je problém že z í mohu tvořit jen někde kde je pec a tak, proto mi fimo přišlo jako supr nápad protože to můžu dělat doma hezky vk lidu u kafička třeba :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    RAEVA: no, tak od toho tady tahle diskuse je, takže klidně zkoušej a prezentuj - kousek zpátky jsme tu probírali špachtle a nástroje ze SculptureDepotu, ty jsou vynikající. A ohledně fima - osobně si myslím,ž e to je dost komplikovaný materiál, protože co jsem měl možnost s ním pracovat, tak mi vůbec nevyhovoval, hlavně díky nepoddajnosti a nízkým možnostem detailu, ale těžko říct, já jsem prostě věrný modelíně, která mi umožňuje dělat cokoliv bez omezení.
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    SUN_VU_KUNG: no musela jsem ti to napsat :) fakt mam poslední dobou nějakou potřebu začít zas tvořit, několik let jsem se na to vysrala a to doslova a nějak mi asi něco chybí a je to možná ono :) dělam sice v reklamce ale prý nejsem dost kreativní tak mě asi vyhoděj, myslím že prostě nejsem kreativní na reklamu, je to hnus... a nebo sem možná vážně vyhořela, musim si to prostě zkusit abych věděla jesi za něco stojím a chci začít opravdu něco dělat :) doufám že mi tu třeba i poradíte a až něco vytvořim že mi řeknete svůj názor :) a abych nekecala právě jsem si objednala fimu a nějaké začátečnické špachtle protože jsem nic jiného na netu nenašla ...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    RAEVA: no, díky :)
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    SUN_VU_KUNG: jo a tvoje věci se mi taky moc líbí :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MACOMIX: ještě zkus green stuff, to je vysloveně na detailní věci.
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    MACOMIX: jak děláš že je tak hezky uválenej? takovej hlaďoučkej? já teda zatím nic nevytvářím ale říkám si že bych mohla začít, několik let jsem dělala keramiku a teď mě láká tohle
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    2NDREALITY: na vetsi detaily mam super sculpey, na jemnejsi sculpey III protoze je pevnejsi, a nebo Super sculpey Grey Firm, ale to nemam objevil jsem to ted v Polsku, tak snad uz to bude doma. Jinak Fimo je vic pruznejsi podle me .. coz mi moc nevyhovuje, ale buh vi treba jsem to jenom blbe odzkousel :))
    2NDREALITY
    2NDREALITY --- ---
    HE11_KNIGHT: koukam ze profici a charaktermodelari pouzivaj super sculpey, jakej je rozdil? podle me to mas mooc pekny!
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    HE11_KNIGHT: ja to musim taky nekdy objednat, jsem zvedavej, jakej je rozdil oproti Fimu
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    2NDREALITY: Je to děsně levný ale sehnatelny všude jenom ne tady :)) koupil jsem pul kila na ebayi z Ameriky.
    2NDREALITY
    2NDREALITY --- ---
    HE11_KNIGHT: toje to desne drahy v banaatu nesehnatelny? ;]
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: že sis zvolil tak mal měřítko, to je pak děsná piplačka :) Zatím to vypadá velmi slušně :) A ta záclonka vzadu... :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    2NDREALITY: Je to sculpey III
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam