• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Dobrý den, mám dotaz za jednu off-nyx známou: neodlévali jste někdy latexovou masku hlavy v životní velikosti? Potřebovala bych vědět, z jakého materiálu nejlépe udělat formu? Základ mám z keramické hlíny, ale nevím, zda jít do gipsu, PUR nebo čeho jiného. Objednala jsem si tekutý latex, takovou tu napodobeninu - liquid latex.

Děkuji za jakékoliv informace a rady.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    RAEVA: Tak se ozvi vždy :)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    RAEVA: folie, drat? :D
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    občas na mě používáte až moc odborné výrazy ¨:)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    Nasel jednu kravinu z detstvi, je z moduritu a delana podle nejake fotky z casopisu.
    Jen jsem nove za pul hodiny vybarvil :)

A kdyztak koukam, tak jsem se za ty leta nikam vyrazne neposunul :D

SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MACOMIX: já jsem věrný modelíně, takže tam naštěstí cokoliv uvnitř nevadí :)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    SUN_VU_KUNG: U Fima ani SS bych moc folii nepouzival. Nejhorsi pri zapekani je vzduch uvnitr modelu a to se u dratu nestane :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: jo jo u SS je to vpohodě.. ale mě se moc al. folie nevyplatila, jelikož skulptim ve velikosti v jaký skulptim .. spíš to bylo nakonec na škodu, protože to ne uplně dobře drželo po hromadě, mě se vyplatí to omotat drátem spíš..
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: V některých případech se používá normálně aluminiová folie, kterou se vyplňují dutiny, nebo obalují některé části drátěné armatury. Dost záleží na tom, co potom taková věc dělá při vypékání, ale u Supersculpey jsem si nevšimnul, že by armatura v modelu nějak vadila.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    RAEVA: ono jestli ti mužu poradit, pokud chceš dělat tu "podkladovou" figurku, měla by být z něčeho pevnějšího. Uplně nějjednodušší by bylo vzít něco na vzduchu tvrdnoucího, páč pokud bys to mělo z Fima buh ví jak dlouho bys to vypekála .. a hlavně zbytečně bys vyplácala Fimo, kup si radši DAS hlínu z tý udělej kostru.

Tedy je to muj názor, taky muže být špatný.. snad mi to někdo vyvráti anebo potvrdí ;)
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    MACOMIX: abych se přiznala tk mi ten moony dělal starosti, rači zkusim svůj tvar nooo :) už se těšim až ta fima přijde :)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    Snazit se delat z dratu Munnyho myslim nema cenu. Smotej radci nejakej originalni tvar ;)
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    tsijoooo mě dnes dali v práci k narozeninám http://knihy.cpress.cz/Book.asp?BookCode=K1670 :) neni to sice o platice ale moc mě to potěšilo a nenapadlo mě to napsat jinam než sem lidem kteří to pochopí :) koukám do té knihy a doporučuji všem, je to hoooodně zajimavé
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    HE11_KNIGHT: no nad těma drátam prostě uvažuju že až mi teď přijde jeden ten munny tak to podle něj nějak smotnu a bude :) jako mě 300kč docela bolí :D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MACOMIX: za 10Euro a třeba tvé spotřebě se to vyplatí určitě :)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    SUN_VU_KUNG: to se myslim nevyplati (ja teda neznam zatim naklady na odlevani :)
    planuju odlevat ty mensi, uz upravene vinylaky, jako treba Dunny (6 cm)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: nebo si udělej na munny formu a můžeš jich sekat kolik chceš :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    RAEVA: Pokud chceš dělat z drátku, tak pak budeš muset udělat vpodstatě takovej základ jako má Munny .. (pokud chceš dělat přesně to co dělá Macomix) na což ti padne docela dost hmoty atp .. vubec netušim jestli se ti to ještě vubec vyplatí .. ale pokud chceš jenom sculptovat, tak ti jsou Munny k ničemu.. to si kup drátky .. udělej kostru a modeluj :)

PS: Hlavně koukám, že to stojí 10€ .. což mi nepříjde nějak moc ;)
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    ještě mě tak napadlo že ty munny jsou docela dost drahé tak jsem nad tím přemýšlela a napadlo mě jestli by to nešlo prostě nahradit tak že bych tu postavičku udělala z drátku?
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    HE11_KNIGHT: ok :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam