• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    Tvorba plastiky, jako autorského díla, designu či projektu, modely, trojrozměrné realizace. Odborná diskuse nad technickou stránkou tvorby, materiály, postupy, provedení, nástroje atd. Ukázky vlastních prací, případně tipy na zajímavé plastiky a realizace. Skici, návrhy i nehotové projekty.

Plastikou myslím jakýkoliv trojrozměrný výtvarný objekt, sochu, bustu, masku, abstraktní strukturu, cokoliv, co má působit v prostoru, nebo má nějaký účel - dekorativní, funkční atd. Diskuse by měla přinést prostor pro rozvoj vlastních realizací, jako výměna zkušeností z tvorby a pohledů na plastiku z různých úhlů.
    rozbalit záhlaví
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    PLUMM: On to bude autor malby ještě přefocovat :) děkuju za pochvalu.

SUN_VU_KUNG: faldiky mohly být, jsem si toho vědom, ale jak se znám, kdbych do toho začal šahat, zbrousil bych ty záda a babičku bych nedodělal už vůbec nikdy :))
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    HE11_KNIGHT: Výbornost:) Fakt supr. Palce hore.
    Jen ty fotky mi nepřijdou tak dobrý, jak dobrá je samotná babizna a vyfotil bych to asi znova a líp.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    tak tu mám první namalovanou babičku na "prospekt" :)

HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    tady něco z mé vlastní zahrádky kdyžtak..

a kdo by chtěl koupit tak tady (dyžtak to poštouvný je tam jenom provizorní)

Ogre Granny 40 mm | eBay
    http://www.ebay.co.uk/itm/Ogre-Granny-40-mm-/270820826383?pt=UK_Toys_Wargames_RL&hash=item3f0e2ddd0f
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: je fakt ze by to jit melo, ale clovek nikdy nevi :) kam to zatece a kam ne :)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    Zkusim zatim bez vyvevy, kdyz to nepujde, tak zainvestuju. Diky vam!
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: pokud vybere vhodný polyuretan od axsonu, tak ten se v pohodě odvzdušní sám, i v hodně komplikovaných tvarech. Má konzistenci odstředěného mléka, takže zateče všude. Jen v místech, která by mohla působit jako vzduchové kapsy je dobré udělat ve formě odvzdušňovací kanálky, aby tamtudy vzduch vyšel ven. Ale třeba skleněný zvon s vývěvou stojí pár korun a udělá dobrou službu při podtlaku, to je fakt :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MACOMIX: No jeste bys mel vychytat jak to budes odlevat, protoze pokud pujde o slozitejsi tvary, tak budes muset asi pouzit bud pretlak, nebo vakuovou komoru. Budes muset proste z toho resinu dostat vzduch, abys v tom nemel moc bublin.. :)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    SUN_VU_KUNG: jses zlatej, dik. Koupim axson :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    záleží co chceš... lít se dá z polyesteru, epoxidu, polyuretanu... záleží na velikosti. Na menší věci a komplikovanější tvary je ideální polyuretan (třeba axson). Budeš potřebovat taky separátor.
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    Poradi nekdo dobrej Resin, nejlip s linkem na shop? A budu krome lukoprenu jeste neco potrebovat na odlevani? Dik!
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: :)) akorát jsem měl rozepsaný text, že sem Chavant viděl poprvé u něj :)

Ten alcohol torch to jsem si taky řekl, že si vyrobim.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: Chtěl jsem tam letět už nějak teď o prázdninách, ale to počasí nad Evropou je hrůza široko daleko... tak třeba to ještě do konce prázdnin vyjde - vezmu tolik kostek, co se jich vejde do limitu zavazadel :D Takže klidně i nějakou pro tebe. Ona sama o sobě stála asi jen 120 Kč, ale protože to je těžké, tak to poštovné bylo víc jak jednou takové... takhle, když to vezeš na osobu, se to výrazně zlevní a ještě si člověk udělá výlet :D

Jinak Johna Browna určitě znáš, ten s chavantem natočil super gnomon edukační videa... před časem jsem sháněl Alcohol Torch, kterou tam používá a neuvěřitelný problém, když už jsem ji našel na netu, tak stála děsně moc, na to,ž e to je jen vlastně lihový kahan s dmuchavkou. Takže až to budu opravdu potřebovat, tak si ji prostě vyrobm sám z flašky, knotu a kusu měděné kanyly :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: ten jsem si chtěl taky pořídit, že bych udělal nějakou bystu.. ale nemam možnosti jak se k tomu dostat. Kdyby ses přece jenom rozhodl do toho Londýna zajet, tak jestli bych tě o jednu kostku mohl poprosit :)

PS: peníze na ruku samozřejmostí :))
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    jj, chavant - hard řadu. Když se zahřeje, tak se s ní krásně modeluje, a když ztuhne, tak je tvrdá skoro jako lipové dřevo a dá se tak i modifikovat třeba odřezáváním. Pořád se chystám do Londýna, že si tam v tom obchodě nakoupím do kufru spoustu kostek, protože to, co mám, je jen na nějakou malou plastiku :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: myslíš chavantt nebo tak něco? to bych chtěl zkusit docela.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Fajn, škoda, že nemají ale moji modelínu :( Ne teda, že bych ji od té doby, co ji mám rozbalil, ale chystám se :D
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Pro všechny co nakupovali těžce Super Sculpey po internetech tak je tu konečně obchod v ČR.

DECODANCE - DECODANCE
    http://www.decodance.cz/

Konec Hlášení.
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    Segreant Swine

RALI
    RALI --- ---
    RAEVA: Diky, je to z Super Sculpey Polymer Clay, takova plastelina co se po vypaleni v troube (15 min na 150°) ztvrdne
    RALI
    RALI --- ---
    Tak muj prvni pokus o tvorbu figurky, jeste to neni dodelane a ma ulomeny nos.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam