• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GARDAVSKYVýchova dětí výjimečnými lidmi
    Nikdy nezapominejte na slavu lidske prirozenosti. Jsme nejvyssi Buh, jaky kdy byl a jaky kdy bude. Kristove a budhove jsou jenom vlny na tomto nekonecnem oceane, ktery jest Ja Svami Vivekananda
    rozbalit záhlaví
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    SHEALA: kupodivu, maloktery gay je zatrpkly. vetsinou teda jsou zatrpkli lide, kteri jsou stari a bez deti, tak to muze byt v tom, ale nemyslim si, ze to je pubertalnima komplexama...
    KATIA
    KATIA --- ---
    SHEALA: a co teprve, kdyz se toho u jednoho cloveka kombinuje vic... jako postizeni a treba jeste gl....
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    DANIELKA: tys to myslela dobre... ja sem takova urejpana sorac
    KATIA: no reprodukcni prava postizenych (telesne i mentalne) to je pochopitelne taky mazec ... a nekdy by stalo za probrani, akorat uz je to OT. Jinak aby bylo jasno, myslela jsem postizeni ktere je videt, ale neznemoznuje a vychovat dite... je asi nejlepsi analogii pro postaveni homosexuala. Takovy clovek si uzije svy a je treba zatrpkly, ma ne zcela zdravou strukturu osobnosti... ale porad nema zakonne klacky pod nohama pri vychove ditete

DESEO_MORTAL: spolehlivy nespolehlivy, desne lituju ze jsem ztratila kontakt se trema gayema, co mi prirostli k srdci, dva zmizeli do prahy, treba je tu potkam v nejakym gay klubu :-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    KATIA: mas pravdu, reprodukce a pravo na vychovu jsou bohuzel vazne provazany.... bohuzel u tech spatnych rodicu...
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    DESEO_MORTAL: JOJOJO !bacha kamaradky se snadno motaj kolem prstuu:-)
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    DESEO_MORTAL: radej vypadnu..nebo se jeste rozbrecim..trochu optimizmu!
    KATIA
    KATIA --- ---
    DESEO_MORTAL: mas pravdu, ale ono je to pravo na reprodukci a pravo na vychovu dost propojeny.

kdyz hetero par nebude moct mit deti (jeden by rekl - priroda tomu tak nechtela!), tak je vsichni politujou a doktori se budou snazit, aby mohli pocit... odlisnej napr. gl par ma smulu (vzdyt prece je jasny, ze priroda tomu nechtela, tak to nebudeme pokouset)...
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    VYHULENY_UFO: precti si to po sobe jeste jednou a smaz se
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    DANIELKA: omyl. homousi umej delat, ze jsou spolehlivy:-))) kamoska pekne sedla na lep:-)))
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    KATIA: mozna si to vypravec pribarvil..povidal mi jen co se mu stalo..treba musi vyplacet jen urcity obnos,ale je to tak..
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    KATIA: jasne, na druhou stranu musis uznat, ze tam ta reprodukce je zabezpecena prirodou a jediny, jak by moh clovek zasahnout je prinutit k potratu qa podobne. navic v mnoha kulturach, i modernich evropskych, to tak je... nebo spis v jejich castech. tady se ale nebavime o reprodukci, ale o vychove.

nedavno jsem videl rodice s ditetem. dite se ptalo na spoustu veci, tak jak to ty tarantule umej, zejo. a ja si tak vybavil, kolik veci nebudu mit jak a komu predat... kolik z tech veci jsem dostal od statu spolu se vzdelanim a od svy rodiny ve vychove... no a ono to se mnou tak nejak umre:-)) hehe... dobry no... v pohode, to je taky docela ztrata pro spolecnost. ne teda nutne u me, ale ze ty deti radsi zustanou nekde v decaku a nebudou umet hospodarit s penezma nebo varit nebo cokoli jinyho... dobry... :-)
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    VYHULENY_UFO: nejaky sufrazetky a poblazneny feministky mi sem netahej, spis je unes na mars vypaaplej ufoune:-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    GARDAVSKY: to nebude pravda s tou dozivotni rentou, to snad neni ani po rozvodu manzelsti na takhle dlouhy obdobi...
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    DESEO_MORTAL: musim bezet..k tomu registrovanymu partnerstvi- rek bych, ze je to dobry tak pro slapky(nadnesene),jsem slysel storku, jak se chlapek rozvadel - s druhym muzskym samozrejme...Ted mu musi platit dozivotni rentu, protze je povinen se s snim podelit o svou zivotni uroven. Jeno plus to snad ma- v pripade ze se maj fakt radi a jeden tezce onemcni,muzes ho aspon jit navstivit.. to je ovsem fakt trapny..tvrdim,ze je treba neco s tim aktivne delat ..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OMG. zeny homosexualky to urcite vyresi... kde je dzamila?
    KATIA
    KATIA --- ---
    SHEALA: tak praveze tohle myslim se taky resi hodne - podavani HA postizenejm lidem, sterilizace a tak vubec... nemluve treba o kauzach sterelizovanejch romek, ze jo...
    chci rict, ze jo, ze proste existujou dokumentovany praxe s cilem vyloucit urcite lidi z moznosti reprodukce...
    ale jak rikas, to bysme taky mohli mit zakaz reprodukce s lidma jiny barvy pleti, jiny narodnosti! (co kdyby deti mluvily jinym jazykem?), jinyho nabozenstvi, ostatne taky by se mohl dat nejakej vekovej limit od kdy do kdy je mozny mit deti a tak vubec ;)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    nedavno jsem si vsimnul na nejakejch nacistickejch strankach, ze uz jsou tak chytry, ze premixovali a pretavili vsechny argumenty dohromady (ne do Hromady, ale vite jak). zacinaj ted brojit i proti decakum, ovsem s tim, ze by se heterosexualnim rodinam mela usadnit adopce...
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    SHEALA: oni by asi nekteri chteli happy americkou rodinku, ktera nefunguje ani v nejdivocejsich snech..popravde se z toho modelu spis zveda kufr..
    Ale je husty zjistetni, ze postizeni maji snadnejsi zalozeni vlastni rodiny a jsou zrejme i lidmi jako je ONDREI snaz snesitelni nez homo rodinka.. co se rika?vrana k vrane seda? aspon vime proc je na svete tolik blbcu:-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    SHEALA: diky:-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    DANIELKA: asi je taky rozdil mezi lidma z prahy a lidma z mensich mest...
    popravde ted tady sedim s ucetni ktera je nejvetsi malomestacka skorosedesatileta pani, hrozna a vsechno ale kdyz mluvi o svem byvalem gay kolegovi, tak ma jenom slova chvaly, a to bez jakekoli okazalosti, takze to taky neni o tom, jaky kdo ma vzdelani a z jak velkyho mesta je:-)
    GARDAVSKY: popravde ja obcas nejsem rad, ze mame registrovany partnerstvi protoze pro gaye to znamena malo. rozhodne pak ne mit rodinu. je to velmi spatny kompromis
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    DANIELKA: srat na vetsinivou spolecnost :-))
    jinak kdysi kdesi jsem cetla ze empatie je prave produktem "tezkyho zivota", ze aby se lide tyrani, opovrhovani, etc, vyhnuli utokum svych tyranu, naucili se byt empaticti... a poznat "kdy to prileti" (bylo to v soucvislosti s tyranymi detmi, ale podobny princip by mohl fungovat i u lidi ktere vetsinovana spolecnost se snazi ci snazila zadupat do zeme... just my two cents)
    A nesouhlasim s tim ze l/g lidem nedovolime vychovavat deti, protoze jim spolecnost ublizila (a jsou potencionalne deprivovany a nemaji sanci vychovat zdrave deti)
    zakazuje se snad vychovavat postizenym lidem deti ? Postizeny jsou vic na okraji spolecnosti nez gayove, co se socialniho vyloceni tyce... a nemusi to byt ani postizeny
    Proste vsichni kteri si pubertu neproziji jako 100 procentne krasny a zdravy.
    KATIA
    KATIA --- ---
    lehce mimo, ale zajimavej web ohledne manzelstvi, resp. konkretni UK kauzy
    http://www.equalmarriagerights.org/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam