• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GARDAVSKYVýchova dětí výjimečnými lidmi
    Nikdy nezapominejte na slavu lidske prirozenosti. Jsme nejvyssi Buh, jaky kdy byl a jaky kdy bude. Kristove a budhove jsou jenom vlny na tomto nekonecnem oceane, ktery jest Ja Svami Vivekananda
    rozbalit záhlaví
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GARDAVSKY: sikmooky buzik? to existuje v cechach?:-O me je jedno, jaky iskmooky, jen se mi musi fyzicky libit, musi mit bud dle veku sam skolu nejmene sš, nebo deti studujici s vybornym prospechem zš/sš/vš... jo a musi byt zdravy, vic nepotrebuji ;-) proste asijskeho misenecka, to byl muj sen odmala ;-)
    vlastni pritlekyne asi chce, ale nechce druhe dite k tomu memu :( takze misenec by byl, jen kdybychom se rozesli ;-)
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    KAWALSKI: :-D ty bys chtel sikmooke detatko? ale to bylo sladke! myslim,ze se da sehnat svolny sikmooky otec.. asi nejspis nejaky buzik by do toho sel..zalezi jak se dohodnete.. a stvou pritelkyni vlastni nehcete?
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GARDAVSKY: vlastni krev, vlastni krev....rodit se mi nechce a chci videt, kde klofnu nejakeho pekneho asiata, se svou vysokou vpravde slovanskou figurou :lol:
    JANITA
    JANITA --- ---
    KAWALSKI: vnimam to stejne*
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    KAWALSKI: No tak nezbyva nez poprat hodne stesti pri adopci-- to uz mas pravdepodobnejsi poridit si vlastni krev.. nebo se odstehovat do svedska, tam je adopce snadnejsi..
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GARDAVSKY: kdyz me se nechce zas byt na x let upoutanyx u ditete, to uz je to stjene stare nevlastni lepsi ;-) navic pro me pojem "vlastni krev" nic nerika, vlastni jako cizi, oboji je moje, kdyz to vychovavam...
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    LURA: dyt ja vas taky! Muzem se sejit jen tak, nebo bych mohl zkusit vyhlasit 2. oficialni sraz..tentokrat s lepsi organizaci :-D ..pozdravuj draheho chote a prcka! ..premejslim co podniknem a kam bychom mohli vyrazit.. chtelo by to mozna nejake nove misto, nechce se mi zase do toho cirkus cafe.. ne ze by to tam bylo spatne, proste jen zkusit neco dalsiho..ale nic me nenapada..krom vyletu do Zoo..jenze Zoo nesnasim.. pekny decky koutek maji na Arkadach na pankraci..ale travit cas v nakup. stredisku se mi taky lehce protivi.. Tak nevim.... nejake typy?
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    KAWALSKI: do debaty o adopci bych se radej nepoustel, bo me to akorat rozcili.. Jses vyjmecnej a to je lepsi! poridte si vlastni, dokud to jen pujde..nikdy neni pozde.. i do 35 let si myslim,ze to nemusi byt rizikove.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GARDAVSKY: zodpovednost ma za sebe a svoje hracky a jeste nezvlada ;-)k detem ve skolce a casto jsme u kamosky, tam se stara o 2leteho klucinu a umi to skvele ;-) navic mimi bud ted nebo pak uz nee, ja chci taky nekdy byt zase svobodny a ne otrok malych deti, takze bud stejne stareho nebo o chlup starsiho nebo nic ;-) navic adopce misence neni tak pomala, tam to jde docela rychle, jen se bojim, ze bych testama asi neprosel... prece jenom, jsem "nevetsinovy" ;-)
    LURA
    LURA --- ---
    GARDAVSKY: Rádi bychom tě oba zase viděli :-)
    A taky musíme domluvit ty filmy...
    LURA
    LURA --- ---
    GARDAVSKY: Přesně - já jsem ze čtyř dětí a mezi mnou a nejbližší sestrou je 6,5roku a mezi mnou a mladším bráchou je 20 let...
    A stejně tak u nás - kluci mají odstup 8 a 10 let (22,14,4) a úplně v pohodě :-)
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    LUBOB: ze?! si taky rikam.. by se sakra hodilo takove astralni cestovani... no jo no.. :-D
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    KAWALSKI: no to nemas spatny napad, ovsem pri rychlosti dnesnich adopci by uz bylo mladymu asi 20 :-D a to uz mu bude bracha k prdu.. podle me ale neni spatny ani vetsi vekovy rozdil mezi sourozenci.. ten tvuj divoch si aspon vypestuje nejaky vztah k detem a bude mit taky nejakou zodpovednost..
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    GARDAVSKY: dik za poznamku. priznavam, ze ohnive koule me ani nenapadly, ale astralni cestovani to stejne dokonale prebilo :-)
    myslim si, ze takovou vybavu do zivota nejeden k staru po zasluze "oceni" :-)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GARDAVSKY: no, definitivni, proste nechce vyhcovavat dalsi dite, neciti se na to ....navic na sourozence je pozde, nez se narodi, bude dite na hranici, kdy uz budeme mit dva jedinacky ;-) to spis kdybych mel prachy a moznost, poridim mu z decaku stejen stareho brachu ;-)
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    KAWALSKI: Jaaj to je skoda..myslis ze je to definitivni? jedno dite a dost? chapu,ze Vam asi jedno bohate staci,ale prece jen..je lepsi aby melo sourozence.. nevim.. s tou agresi to neni prdel.. ale neklesej na mysli.. je treba ho primet aby pochopil, ze tim nic neziska a spis si ublizi.. staci par drsnych pohadek na tohle tema a snad si to rozmysli :-)..
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    LURA: Divis je super! rozhodne tebe a tveho vyjmecneho muze povazuji za skvele rodice..ac vas jeste tolik neznam, troufam si to tvrdit s jistotou..

Domnivam se,ze by se v detech mela pestovat divoka fantasie a "magicke" shopnosti.. to druhe je optiznejsi, nebot jsme duchovne dosti zaostali.. docetl jsem se, ze deti maji vsechny potrebne schopnosti pro astralni cestovani a magicke schopnosti vubec.. ale prijdou o ne procesem starnuti a poznavani skrze hmotny svet ve kterem vyrustaji a o nemz jsou presvedcovany,ze to je jediny realny svet.. mazec..ale jevi se mi to jako logicke.. (poznamka_nejspis pro Luboba: vyrazem "magicke" nemam na mysli ohnive koule a podobne hovadiny)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    u nas porad nejak nastejno, jen druhe dite nebude... pritlwekyne pry kdyz vidi to moje, tak uz zadne dalsi nechce...
    u nas odma se vyhcovava spis jako polena v lese, ale snazim se byt prisnejsi....a dite nejak ze by se chovalo tak, jak vidi doma, to nevidim zas ja, pac posledni dobou je islene ufnukanej a uknouranej a zase se snazi prosadit si svoje agresi, coz nesnasim...
    LURA
    LURA --- ---
    GARDAVSKY: Myslím si, že jediná možná výchova je vlastním vzorem. Rozdělit čas na dobu, kdy žiju a čas, kdy vychovávám, je nesmysl. Což občas vídám, tyhle snahy - v rodinách i ve školách. Dítě stejně vidí, jaké zásady, zájmy, přístup k životu, práci, odpočinku, vztahům k druhým, mají jeho vychovatelé. Takže když se mu snaží pověsit na nos bulíky, že to jako má být jinak, stejně je to neúčinné. Jen si jich přestane vážit...

Připadal ti Divíšek jako spokojené šťastné dítě? ;-)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    GARDAVSKY: system se zmeni fatalne k lepsimu? :-)

hele, proc to vic nerozvest? jak vychova kurvi charakter? co je to ten soucasny system & jak likviduje lidsky potencial? potencial k cemu?

GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    Nedavno jsem polemizoval nad vychovavanim ditete.. mam trochu pocit, ze vychova proste kurvi charakter... jsem z toho ponekud zmateny.. mam dost smisene pocity ohledne vychovy a podobne.. pozoroval jsem mladsi i starsi pary a jejich deti.. tezko neco soudit,ale zavery, ke kterym jsem dosel jsou spise s despektem k rodicum.. jen zridkakdy mohu rict,ze to dite je v poradku,spokojene a stastne.. Vubec mam pocit ze soucasny system likviduje veskerou silu lidskeho potencialu a to hlavne uz v malych detech.. Troufam si predpokladat,ze nejaka velka zmena je nevyhnutelna..domnivam se, ze se docela brzy fatalne zmeni cely spolecensky system.. verim,ze k lepsimu..jinak by to bylo na hovno :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam