• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    FUTURAMA: dívej se taky, jak je který velký, protože velký = dostal se k dobrému cecku, dominantní, nebojácný atd., malý = jedním slovem přizdisráč :)) Samozřejmě není to pravidlo, ale něco na tom určitě je...
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    tak jsem konečně vybrala chov z kterého si budu brát štěně pejska:-)
    Jedná se o maďarského ohaře s PP, bude odčervený a očkovaný takže k odběru snad do 3 týdnů, v sobotu mě čeká výběr ze 4 pejsanů..upozorňovali mě at si dávám pozor na předkus a podkus..Majitel mi ukáže rodokmen..
    Moc se těším, pošlu fotku
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    Kdyby někdo toužil po vizsle, tak má paní, co od ní beru fenečku, ještě volný pejsky.. http://www.mujohar.cz/
    KONIK
    KONIK --- ---
    BIOBOID: moje rec!! :-D akorat ten muj bzuk nikdy doma nic nerozkousal.. zlatak jeden :-)
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    JELLY: jj, pak si člověk říká: "no je mu rok, doufám, že už se konečně trošku uklidní..." pak si člověk říká: "sakra, jsou mu tři a pořád stejnej magor, co to je???" :)))
    JELLY
    JELLY --- ---
    pamatuju si na to, ze sem posledni tejden pred privezenim lary domu nemohla spat nadsenim a po trech mesicich co sem prcka mela doma, sem nadsenim skakala do stropu ze ji vypadl posledni mlicnak:))..pak sme ozuzlany ruce konecne zregenerovali a vsechny okousany rohy nabytku obrousili, takze misto hranatejch veci mame vsechno obly:))..
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    BIOBOID: dík :)) začínám se na to připravovat, ale mnohem víc se těším :)))
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    TEZZ_CZ: gratulace... miloučký štěňátko, které všechno rozkouše, počůrá jojo :)))))
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    Tak se vše podařilo asi jak osud chtěl.. jediná fenečka z vrhu, už rok zamluvená na Slovensko, půjde ke mně, protože předchozí zájemce se nemohl rozhodnout, i když měl fenu tak dlouho sjednanou. Hurá :)
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    BIOBOID: jojo je.. teď se ty prcci celkem rodí.. já teď zanedlouho končím ve škole a čekají mě 4 měsíce "prázdnin", tak jsem si říkala, že by to bylo dobře načasovaný, mohla bych se tomu štěňěti plně věnovat. Tak díky, snad to dopadne :)
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    TEZZ_CZ: Košice, to už je trochu z ruky, opravdu celodenní výlet... Hodně štěstí při hledání, ale těch chovných stanic je celkem dost...
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    BIOBOID: jojo díky za radu :) na dkk si dávám "pozor" :) právě jsem si vyhlídla výbornou paní, tam měl pes 0/0 a fena 1/1, paní chovatelka si se mnou psala maily, posílala mi různý rady, dokonce žije kousek od mýho budoucího bydliště, je fakt vstřícná.. ale přírodě neporučíme, mají pět pejsků, jednu fenečku, ale ta už je zadaná.. a dvě štěňata šly po sonu císařem, ale už bohužel..
    Tak teď hledám dál, našla jsem ch.s. s výbornejma rodičema, ale až u Košic, těm se to narodilo dnes v noci, 5 psů, 4 feny. Zas si říkám, když už chci fenečku, tak si pro ni asi dojedu kamkoliv :)
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    TEZZ_CZ: určitě, knížky já moc nemusim, občas jsou tam neskutečný nesmysly... Maďaři jsou fakt hodní psi, věrní, běhaví, hraví, rádi aportují (je to jejich povolání), lehce cvičitelní... Určitě se ptej na nemoci rodičů (displaze atd), když si ho (ji) budeš pořizovat... Protože PP nezaručuje zdraví...
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    JELLY: děkuju :) určitě chci s PP.. knížky jsem až tak nestudovala, spíš jsem si to plemeno vyhlídla asi 4 roky zpět a postupně jsem si zjišťovala co a jak, intenzivně posledního půl roku, a to u dvou třech chovatelek.. taky si spíš myslím, že je to o zkušenostech, než o tom, co píšou knihy. Tak já budu pokračovat v hledání :)
    JELLY
    JELLY --- ---
    TEZZ_CZ: ja mam fenu mok.) jestli chces info o plemeni je tu par stranek zpet rozepsany docela dukladne od vsech, kteri vlastni a myslim si, ze si z toho jde udelat docela uceleny obrazek...me osobne prijde ze to co se o nich pise v knihach ne az tak uplne koresponduje s realitou..nicmene se stenatkama nepomuzu, osobne sem si na ni taky musela pockat, v dobe kdy sem ji chtela vubec nebyly k mani:/..taky rozhoduje jestli chces s pp nebo bez.jinak preju hodne stesti at ji brzo najdes! jsou to uzasny psi:)
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    sháním info o plemeni MAĎARSKÝ OHAŘ KRÁTKOSRSTÝ, respektive někoho, kdo má nakrytou fenku a čekají v nejbližší sobě štěňátka..
    měla jsem sjednanej odběr fenečky koncem května 09, narodili se dnes, ale bohužel z 8 štěnátek 2 mrtvé.. a jinak samí pejsci a já původně chtěla fenu..
    tak jen tak pro zajímavost, jestli někdo neví, jinak přemýšlím samozřejmě místo té fenky i o pejskovi.
    díky :)
    JELLY
    JELLY --- ---
    s tim krmivem to mam tak ze od dvou mesicu purina pro plan, od ctyrech ekuanuba az do roka a ted je ji patnact mesicu a presli sme na K9,. plus ji teda dokrmujem kurecim..je to s ni tezky, chviku ji neco chutna pak ji to omrzi a nechce mi to vubec zrat... samozrejme s vekem snizujem davky jako mala zrala jak protrzena a ted moc nezere...kondici ma super, skvela srst, pekne nasvalena, ale s tou vybiravosti me pekne stve...ted mi k tomu jeste hara a to je taky zabavicka:)
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    NOITA: Takhle štěká jedině na zajíce či srnku když je vidí a mám ho na vodítku. A kdyby jsi mu uvázala tu tkaničku s látkou tak by si toho chvilku všímal, ale jeho to brzo omrzí. On je typ, který když se na mě podívá tak jásám...nejlépe právě zabírá kus masa, no:-).
    NOITA
    NOITA --- ---
    PYTHIA:
    Napadá mně jedině vzít psa do auta, nechat stěrače jednou setřít a psovi vrazit pamlsek (je jedno, co dělá, nezáleží na tom), chvíli počkat 15 - 30 vteřin a opakovat. Po 7 - 14 opakováních by se měl po setření začít otáčet na tebe. Pak začít opravdu pomalinku prodlužovat interval stírání. Nakonec přidat pohyb auta. Ale byla by to děsná drbačka. Každopádně bych to moc ráda viděla. Má problém jen s tímto pohyblivým cílem? Kdybych mu uvázala na tkaničku kus látky a šmrdolila bych mu s ním před čumákem na zemi, dokázala bys ho zastavit nebo by ztratil sebekontrolu?
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    NOITA: Je v kleci a ani to nepomáhá...nevím právě čím to je a ani jak to odnaučit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam