• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    STIZZ: kocouři:)
    FUTURAMA: kocouři:)
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    nemáte nekdo vzkusenost s tema svíticíma obojkama?
    ja ho koupil dvakrat ten muj vlezl do Labe a obojek dosvítil..peknej smejd za velky prachy:((
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    PYTHIA: vodař jako ten můj:))
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    E.T. volat domu:-)

Snímek 105.jpg (2662895 B)
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    tak my pridame jednu vodni

FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---

FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    STIZZ: tak ten je pořádnej:-)
    našemu je 7 měsíců a má 22,5kg
    STIZZ
    STIZZ --- ---
    BIOBOID: statnej fesaak:) 11 mesicu v ty dobe..
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    EVUSHKA: fešnej krasaveczek
    EVUSHKA
    EVUSHKA --- ---
    FUTURAMA: Díky :) Hvězda je na Praze 6 u Bílý Hory.
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    EVUSHKA: pěkný je Brun, kde je ta obora?!
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    EVUSHKA: zrovna ve Hvězdě jsem s naším fouskem korzovala včera :)
    EVUSHKA
    EVUSHKA --- ---
    Dnešní vycházka s Brunem do obory Hvězda

PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    OT: http://www.montyjack.estranky.cz/stranka/vycvik_vik_-propozice
    Vycvikovy vikend....sorry za OT ale nevim kam to presne dat, ale verim, ze to nebude moc vadit....veskere info je v propozicich, dotazy smerovat na me
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Prodám luxusní psí boudu. Špičkově řemeslnicky zpracovaná. Nová, nepoužitá (tomu našemu se tam nechce). Zateplená, uvnitř omyvatelné lino, zvenku lazurované palubky - omyvatelná i zvenku. Dvě místnosti. Asfaltová strešní krytina. Bouda je postavena na paletě. Bouda připravena k převozu.

Rozměry:
    121x83 výška uvnitř 62 cm. Velikost vchodu je 25x21 cm. Větší místnost má šířku 60cm, předsíň 51 cm
    I
    I
    I
    I
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MILANLXR: tak retrieveři mají všestranný zkoušky taky a kromě vystavování a přinášení lišky tam mají prakticky všechno, co ohaři (jen se to třeba jmenuje jinak), ne? Jinak ohař bývá energičnější, vytrvalejší ... atd. ale třeba zas retriever je zas asi snáze cvičitelný, pro začátečníky atd. Jinak já právě myslím, že i ten panelákový retriever může být pro lov velmi dobrý, ale u retrivera, vedeného myslivcem k tomu od malička a s předky s loveckými zkouškami je ta pravděpodobnost samozřejmě vyšší, což samozřejmě platí i pro ohaře, jak píšeš. Ale v minulosti to bylo s retrivery obecně lepší, to je logický. Na druhou stranu jezevčík se taky dnes chová mnohem více jako rodinný pes. Na druhou stranu jim na uchovnění mu nestačí tak snadná zkouška, jako u retrieverů OVVR.
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    PTACOPYSK: já souhlasím ale take tvrdim ze pro lovecke potřeby je tato rasa díky přešlechtenosti upotřebitelna min nez v minulosti.Je dobre ze se najde spousta vyjimek,ovsem co si budem povidat,myslivec da vzdy prednost ohaři uz jenom pro svou všestrannost.

Ono take zalezi z jake zeme,z jakeho kontinentu rasa pochází.jinej bude retrívr z anglicke farmy nebo z prazskeho panelaku.stejne tak jinej bude bígl z prahy nez od anglickeho chovatele.
    Ja mam ohaře od myslivce,a od nikoho jineho bych ho nechtel.Take je ohař a ohař...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    To, že drtivá většina lidí má retrievera jen jako rodinnýho psa, neznamená, že už to není lovecké plemeno, ne? U nás ve sdružení je psů habakuk a právě fenka retrievera je náš asi nejlepší pes, nejen co se týče výsledků na zkouškách, ale i toho, kolik práce udělá pes na honu. Letos a loni jsem byla na minimálně 5 zkouškách retrieverů, jak těch menších, tak těch vrcholových, a musím říct, že lovecky správně vedený retriever se může směle porovnávat s ohaři, co jsem se tak vyptávala některých vůdců úspěšných psů, tak někteří (hlavně ti, co mají prvního psa) říkali, že rodiče jejich psa mají třeba jen OVVR a nebyli lovecky vedeni, takže předpokládám, že to pořád v těch psech asi je. A navíc pěkně pracovali i s vůdci - nemyslivci, kteří evidentně moc zkušeností neměli. K tomu "Jako přinašeč nebo slídič tak maximalne jo" - retriver ti udělá slídění (jasně, ohaři většinou hledají energičtěji) a přinášení, ale jsou výborní i na vodu a do rákosí, chodí po barvě .... o jezevčíkovi taky neřeknu, že je jen na naháňky a do nory, možná na barvu. Samozřejmě dávám pořád přednost ohařům, ale zas říct, že retriever už není lovecké plemeno mi přijde už moc :)
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    retrívr- Původně se jedná o lovecká plemena, vyšlechtěná k přinášení ulovené zvěře. Jsou to dobře ovladatelní psi, zvláště zlatý a labradorský retrívr díky své výborné povaze postupně vytlačuje německé ovčáky jako vodicí pes pro nevidomé; kříženci těchto plemen jsou používáni i jako asistenční psi.

Líbí se mi tam to slovíčko na začátku - Původně. Jelikoz je to uz hodne let.Dnes se jedná o jedno z nejvíc přešlechtenejch plemen.sami chovatele priznavaj ze se neco nekde zvoralo.Rikal mi jednou jeden znamej veterinář,že kdyz se veterináře zeptaj co by jim doporučil za plemeno...tak kdyz bude myslet ekonomicky "pro sebe" doporučí jim retrívra.jelikoz ma zarucene pravidelne navstevy prave u ne j v ordinaci.Prej od zubu,kloubu,patere a v nekonecne rade i vychovy se dá lečit do nekonecna. 2 zdravé z deseti říkal...to je teda slušnej prumer na původně lovecké plemeno.)

Tudíž pro mě retrívr neni uz davno lovecke plemeno.Jako přinašeč nebo slídič tak maximalne jo..ale to jsou velke vyjimky.Spíš jako asistenční pes.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MILANLXR: retrívr je snad taky loveckej, ne? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam