• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    HANUSCHA: To je jasny, to by na svedomi mit taky nechtelo, ale snad to neni tak hrozny, ne? Lidi se nekoukaj jen po papirech, kor ted, kdyz nikdo nema prachy. Nevim, fenu sem nikdy nemela, takze sem nad tim takhle nikdy nepremejslela, ale zda se mi, ze to tu popisujete az moc tragicky.
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    PEPENKA: no,on se třeba někdo najde,ale já jako osobně z mýho pocitu ,a že v útulcích je psů dost, to prostě neudělám,ikdyž bych chtěla a i si jedno štěně pak vzala.
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    HANUSCHA: Tak já nevím, ale kdyby se nějakej majitel s fenkou našel, kterej by ty štěnata chtěl a věděl by, co si s nimi počít, pak bych neviděla problém.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    RYTTE: On vubec nemusi byt dominantni, spis si teda myslim, ze jste pro nej necitelni a nevi, jak to resit. Protoze aby se 3 mesicni stene ohanelo "odmlouvalo" a bylo "agresivni" neni normalni.. a vetsinou je problem u majitelu, ackoli pro lidi je casto rpoblem si to priznat. Zkus popsat v jakejch situacich teda dle vas odmlouva a ohani se a jak vypada vas denni rezim a styl vychovy. A jaky mate zkusenosti se psy z drivejska.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    RYTTE: ve třech měsících je hodně brzo na takové problémy, tam to bude chtit odbornou pomoc co co nejdříve, než vám přeroste přes hlavu úplně. Odkud jsi? Zatím zkus nekárat (za co vlastně štěně káráte?), jen důslednost.
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    RYTTE: ajaj...ono jsou němci takoví:( já bych s nim chodila na cvičák. ale nějakej prověřenej,dobrej.zks popátrat ve tvém okolí.
    RYTTE
    RYTTE --- ---
    Ahoj, obracím se na vás se starostí.. Máme 3 měsíční štěně německého ohaře a máme velké problémy s výchovou. Když ho káráme je agresivní, odmlouvá, klidně se ožene a zavrčí. a máme pocit, že na něj nic neplatí. Dostal už i novinama, ale nějak ho to nezasáhlo. Snažíme se ho unavit procházkami, ale nějak to nefunguje. Bojíme se, že až bude větší, už jeho dominanci nezvládneme. Díky za rady!
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    souhlas s PTACOPYSKem. mám maďara bez PP po rodičích s PP, skoro šestiletýho a, i když bych mu ráda dopřála,aby si vrznul,tak to neudělám, protože,co si pak počně majitel feny se štěňaty.
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    PTACOPYSK: O loveckým výcviku by se ještě dalo mluvit, ale výstavy, to asi ne. Bohužel je mohutnější a má špatně ufiklej ocásek, má na něm zlom, takže si myslím, že by nevyhovoval.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PEPENKA: Pokud oba rodiče nejsou oficiálně uchovněni v klubu chovatelů výmarských ohařů (a na to jsou jasně daná kritéria, např. určité výstavní ocenění na určité výstavě, konkrétní typ lovecké zkoušky), štěňata nikdy nemůžou získat průkaz původu, nemůžou na žádnou výstavu, ani na loveckou zkoušku. Připouštět psa, aby si taky jednou "užil" je asi stejně logické jako argument, že každá fena by měla mít jednou za život štěňata. Navíc je otázka, jestli bude pro psa lepší, když si jednou užije - takhle aspoň neví, o co přichází :)

Možnosti jsou dvě - buď budeš bezcílně množit bezpapíráky, které dost možná ani neudáte, nebo absolvuješ se psem výstavu a v případě, že to dobře dopadne s ním absolvuješ lovecký výcvik, což je časově a finančně dosti náročné. Nebo si necháš psa vycvičit, ale to by tě stálo odhadem tak 20 tis. a dáš ho na dvě měsíce někomu, koho neznáš. I tak bys ale něměla zaručeno, že pes bude krýt, pro majitele fen krycího psa vždy dopouručuje poradce chovu, t.j. chovný pes může krýt za život třeba 20x, ale klidně ani jednou.
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    PTACOPYSK: Ale verim tomu, ze nejen majitelky fenek s papirama se rozhodnou fenu pripusiti.
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    PTACOPYSK: A to nelze tak, ze ty stenata pak absolvujou loveckej vycvik, par vystav a soutezi a ziskaji papiry jakoby dodatecne? Jinak ja nechci zakladat nejakou chovnou stanici nebo tak neco, mne jde jen o to, abych mu doprala a aby ho "nezprznila" nejaka poulicni smeska, jestli rozumis. Jinak kapsu si na tom mastit fakt nechci, o to mi vubec nejde, stenatka si taky vzit nemuzu.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PEPENKA: Blbý je, že bez výstavního ocenění a složené lovecké zkoušky to budou další štěňata s bez PP po rodičích s PP, takových jsou plné útulky. Já mám ohaře, který taky nesplňuje podmínky chovnosti a vůbec by mne nepapadlo na něm chovat, jen kvůli tomu, aby si užil. Dnes není jednoduché udat psy ani s PP. Co by pak majitelka feny se štěňaty dělala, kdyby se jich narodilo 10?
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    PTACOPYSK: A výcvik absolvoval, ale ten tradiční, bohužel ne loveckej.
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    PTACOPYSK: Tak papíry má, ale žádnou výstavu ani loveckou zkoušku sme neabsolvovali, což by asi mohl bejt menší problém, ale já bych vyžadovala pouze papírovou nevěstu, větší nároky nemám :-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PEPENKA: tak hlavně by měl mít průkaz původu, výstavu a složenou loveckou zkoušku, máte z toho něco?
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    Ahoj, mám čtyřletýho výmaráka, Borinek jest jeho ctěné jméno :-) Chtěla bych mu letos umožnit slat, víte, jak to myslím ;-) Prostě nějaký ty jeho potomky :-) Tak se chci zeptat, v kolika letech ste vy nechali své čtyřnohé mazlíčky připustit?
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    PSYSBEE: naprostá klasika
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Neni to z vlastni zahradky, ale vyraz toho napravo me hodne pobavil :)
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    jééé ten je:) snad se ho ujme někdo hodnej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam