• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    Dovolím si malou reklamu - letos pořádáme 75. Memoriál Karla Podhajského - vrcholnou mezinárodní soutěž ohařů, která proběhne 27.-29.9.2013 na Praze - západ. Tímto vás všechny srdečně zvu :-)
    www.mkp2013.cz
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    ELO: Já si počítala celkové náklady za loňský rok a mám mix výmaráka a vyšel asi na 25.000, ale velká část z toho jsou veterinární výdaje na jeho různé nemoci. Granule se nám vešli do 1300 na měsíc, teď krmíme masem a vejdem se do 700 se všim všudy, ale s celkovými náklady na tom budem letos nejspíš ještě hůř.
    YOT
    YOT --- ---
    ELO: Dá.) Rozhodně doporučím chtít papírovýho a pokud možno z Maďarka, nebo Slovenska. Minimálně to nejsou země tak poznamenaný množením...
    ELO
    ELO --- ---
    YOT: Jojo, chceme si pořídit. Už nějaký ten rok, nyní je vhodná situace, tak zjišťujeme, zdali to zvládneme i finančně...
    YOT
    YOT --- ---
    ELO:
    Dvě výmarky 5 a 1rok: granule - hypoalergení britky + jabka a mrkev + rýže (občas je to nutnost) + rybí olej + pamlsky: kostičky na váhu v hornbachu a sušený plíce. Vejdeme se bezpečně do 1600/měsíc. Je to jenom žrádlo.
    Pokud to zjišťuješ, že si ho chceš pořídit, tak očkování podle veta, nějaká ta hračka - u nás létající talíř á 80,- Novej podle toho jak často potkáváme známý jejich psi jsou ničitelé hraček. Pak ještě nějakej ten čistič uší, očí a zubů asi 500,-/čtvrt roku.
    OPI
    OPI --- ---
    MATHEA: aha, jsem si říkala :D
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    ELO: Asi dost zalezi, kdo cim krmi. Me vyjde mok (2lety pes) tak na 1000 mesicne se vsim vsudy. Dokazu si ale predstavit dvojnasobne drahsi granule.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    OPI: kupovat maso normalne v reznictvi - to bych prisla brzo na buben:D objednavame od dodavatelu masa pro psy, tzn. vysek. Jinak mi zerou kilo az kilo a ctvrt na den, dohromady, pricemz to kilo masa me v prumeru vychazi na 24Kc. Samozrejme ruzny druhy - kureci, hovezi, vnitrnosti, svalovina, kosti. Takze koukam, ze sem tu puvodni cenu krmeni na mesic mozna jeste nadsadila, ale nikdy sem to nepoictala fakt nejak presne i s vajickama, jogurtama a tak :) Akorat samozrejme pak zalezi, jaky maso krmis - ja nemam na to, abych jim brala hovezi kusovky, kde se kilo pohybyje k 70kc, takze hovezi dostavaj mlety, plus hovezi vnitrnosti (jatra, slezina, drstky), kurata (cely, skelety) a ryby.
    OPI
    OPI --- ---
    MATHEA: týýýjo tak to čumim....můžu se zeptat kolik toho sní jeden denně? já když si představím že jdu do obchodu pro dva vepřové plátky masa a zeleninu tak tam nechám minimálně 200kč..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    to je teda zradlo, pak samozrejme antiparazitika, ockovani apod., tak kdybych to prehnala, tak za jednoho psa, pokud je zdravej, zaplatim v prumeru 600-650kc/mesic. Muj teda zdravej neni, takze to splha nekam jinam.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ELO: MOKa nemam, mam zlataky - 30kg kazdej, krmim masem, jeden pes vychazi cca 500Kc/mesic i se zeleninou, doplnkama...
    OPI
    OPI --- ---
    ELO: tak teď jsem zvědavá jaké částky budou padat :D
    já když počítám pouze krmení a věci nezbytně nutné k životu psa tak asi 2.000,- Kč...
    ELO
    ELO --- ---
    Kolik vás, odhadem, stojí maďarskej ohař na měsíc?
    YOT
    YOT --- ---
    Nám taky žerou jako by se nechumelilo, teda vlastně chumelilo...)
    SISTER
    SISTER --- ---
    moje výmarka žere pořád at je vedro nebo zima, žere všechno co se dá strčit do huby a nic jinýho jí téměř nezajímá. přitom je furt hubená jak lunt, akorát na zimu vždycky trochu přibere.
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    Tak to se mi ulevilo... zatím jsem to u něj nikdy nepozorovala a teď už podruhý.
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    PEPENKA: jj,tak to je každý léto
    OPI
    OPI --- ---
    PEPENKA: jo ale tak já taky skoro nejím v těchle vedrech takže to i docela chápu
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    PEPENKA: Jo :-(
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    Taky ty vaše lásky nechtěj žrát nebo žerou míň, když jsou tyhle vedra?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam