• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONZIKo.s. Ramus sdružení pro mladé lidi s postižením i bez něj
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    omlouvam se za kazdorocni spam... porad shanime asistentky / asistenty na letni tabor 19. -31. srpna pro mlade lidi s postizenim. idealni jako praxe do skoly / !nfo posta



    a emo-trailer z lonska!
    "FBI" zveřejní výsledky své činnosti!
    http://vimeo.com/28844299#at=0

    HYNEK
    HYNEK --- ---
    KOSMEN: urcite dame vedet na podzim az budou dalsi akce .) vetsinou nas jezdi kolem ctyriceti, to jedeme vlakem, ale s dodavkou jsou v planu snad i mensi akce, pak visi ve vzduchu nejaky projekt pojizdne kavarny / pojizdneho kina... snad to vsechno klapne.
    KOSMEN
    KOSMEN --- ---
    HYNEK:
    HONZIK: tak to jste mi udelali velkou radost,ze to vyslo. Sam mam obytnou dodavku, tak vim jak je super jezdit po vejletech a kolik radosti to cloveku udela. Me tak napdlo, kdyz nekam pojedete, jel bych s vami a mohl bych treba nekoho vzit k sobe,ale nevim jak to funguje a zdali je to vubec mozny.
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    :)

    HONZIK
    HONZIK --- ---
    KOSMEN: Akce se vydařila! S příspěvkem od divokých hus jsme vybrali vic nez 100 000,- a pred par dny jsme koupili krasneho forda transita. Na výlety ještě nejezdíme auto se teprve převádí a čekáme na papíry.
    KOSMEN
    KOSMEN --- ---
    ahoj vsichni, velice mne zaujala beneficni akce na dodavku a na koncerte bylo videt ze zajem je o akci celkem slusny, chtel jsem se zeptat,jak to dopadlo...podarilo se vam dodavku zakoupit a jezdite s ni na vejlety?
    HONZIK
    HONZIK --- ---
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    trochu updejtu .)

    [ Benefiční koncert na DODÁVKU! / koncertconcert / 22.3.2012 / CR - Praha - BIO OKO ]



    Benefiční koncert na DODÁVKU! / 22. 3. 2012 / BIO OKO / Xavier Baumaxa, Bonus, Kopec Šišek
    http://vimeo.com/35268758
    HONZIK
    HONZIK --- ---
    První video z benefičního koncertu pro o. s. RAMUS

    http://alternativatv.cz/magazin/priloha/8991/11895
    OPRAH
    OPRAH --- ---
    HYNEK: "blahopřejeme ti z našeho malého putování ke tvému velkému putování" olol!
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    HONZIK: tak jsem to zvládla, myslím vcelku dobře, je fakt, že to je de facto stejná práce jako s dětmi zdravými. Jen při vybírání trasy na procházu se musí brát ohled na vozíčky. Jinak byli skvělí :) naštěstí jsem neměla ani moc náročné holčičky, takže fajn:)

    Je to skupina z Hradce, vede ji Marek (...?) a je to pod nějakým sdružením, ale fakt moc nevím.. :( ale jsou to skvělí lidé:)
    HONZIK
    HONZIK --- ---
    LICINDA: Trochu pozdě ale přece. V zásadě jde o to, chovat se co nejvíc přirozeně. To ti ale asi řekne každý. Člověk samozřejmě musí brát ohledy na míru postižení, ale v situaci, kdy by ti dělal někdo něco nepříjemného, tak mu prostě řekni, že ti to vadí. Jestli tam jedeš jako asistentka, tak by tvoje chování mělo vést k jejich rozvíjení a samostatnosti.

    Ono je vcelku těžké zobecnit na co si dát pozor, zvlášť jestli ten handicap různý. Držel bych se ale dvou zásad. Když jedeš s vozejkem tak koukat na cestu a vžycky to co děláš bys měla dělat pro sebe a ne pro ostatní. Je v tom nepatrný rozdíl, ale nám to vždycky přišlo důležité.

    Co to je za skupinu, s kterou jedeš?
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    Ahoj,

    naskytla se mi možnost jet s postiženými dětmi na tábor a teď mě čeká jedna víkendovka s nimi. Mám zkušenosti s vedením dětí (ze skauta) a hlídáním (au-pair). Chtěla jsem se zeptat na nějaké postřehy, podněty, jak se chovat, na co si dát pozor... ? O míře postižení ještě nevím - nevím, jaké děcko budu mít na starosti. Ale podle informací to je celá škála postižení i věku...

    Budu ráda za jakýkoukoli reakci a pomoc:)

    Hezký den!! :)
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    HONZIK
    HONZIK --- ---
    Znovu a lépe :)

    V pátek 14.5. od 19:30 zahraje v pražském klubu LaFabrika Luboš Andršt se svým bluesbandem. Výtěžek z koncertu, který pořádáme v rámci registrované veřejné sbírky, bude využit k nákupu nového vybavení na tábor a k materiálnímu zajištění chodu sdružení.
    Vstupenky na koncert za cenu 200,- Kč si můžete zakoupit v JAZZ-clubu Ungelt (TÝN 2/640-TÝNSKÁ ULIČKA, PRAHA 1), u Matouše Glance (773 192 678, info@ramus-os.cz) nebo na místě těsně před koncertem.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    D
    BARUSHENA
    BARUSHENA --- ---
    Přijdem!
    HONZIK
    HONZIK --- ---
    8. - 9. května jedeme na puťáček, týden poté 14. 5. pořádáme benefiční koncert v la fabrice. Přijďte!
    BEDUAN
    BEDUAN --- ---
    ten konci kdyz zacina tabor jde o to jak je to od sebe asi daleko ... jen napad myslim ze by to pro nektery mohl byt zazitek ... bude tam rampa pro vozickara atd jen napad
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam