• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku možno prodloužit
    Vámi vyžádaný vtip bude vysvětlen, jeho vtipnost však není garantována!!!

    Pokud je ve vtipu dýmka, tak to není dýmka.

    Pokud se po vysvětlení nesmějete, ať už protože vtip pitvou umřel nebo protože ani nikdy vtipný nebyl, jděte si stěžovat tam, kde jste jej našli, děkujeme.
    Pokud má nějaký vtip +HAFO palečků a vám se nezdá vtipný, věřte, že vaše problémy s vaším smyslem pro humor jsou váš problém, nikoliv problém lidí, kteří vám vtip vysvětlili.

    rozbalit záhlaví
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    DA_NIELA: Jednotlivé dílky na stupnici jsou blíž k sobě?
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    DA_NIELA: no, budeme-li předpokládat, že jde o protium a zanedbáme vliv minerálů a jiných nečistot (1l tedy přesně = 1kg), pak naměřená odchylka činí+70g, tzn 23,23 33per %, o které váha "převažuje" (buď je digitální a přenastavená nebo je "analogová" a posouvá se rychleji/má vyměněný číselník za hustěji popsaný atp.)

    Sklenička původně vážila přibližně 16,2... a steak 242,24...

    nevím co se Ti s tím poměrem nezdá...
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    DA_NIELA: jasně, chápu tě! no tak závaží tam mít nemůžou, takže možná mají tu váhu jinak seřízenou (je "citlivější")
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    SIRIEN: mně uniká ten princip šizení - jeho mechanická podstata. Jak je zařízeno, aby se váha chovala tak, jak to vtip popisuje. Samozřejmě za předpokladu, že jim z kohoutku neteče ani deuterium, ani tritium, ale obyčejné protium .
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    SIRIEN: proto píšu, že není moc toxická; jasně, že jí člověk nemůže nahradit normální vodu
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    PHOBOS99: kromě toho, že zpomaluje biochemické reakce a zastavuje buněčné dělení, způsobuje impotenci nebo smrt tak skoro vůbec :) (samozřejmě ve větší dávce, to co se normálně nachází v běžné vodě je naprosto nezajímavé bez ohledu na to jak moc by byla koncentrace navýšená, ve skutečnosti by mělo bejt možný vypít asi 5 litrů naráz bez výžnějších následků, ale jen tak popíjet delší dobu deuterium namísto běžné vody bych radši nezkoušel).


    DA_NIELA: moc nechápu co máš namysli. Deuterium (těžká voda) obsahuje o dva neutrony na každou molekulu víc, než běžná voda a je tedy o tyto dva neutrony těžší (tzn. asi o 10%)
    Je jedno, kolik váha naváží sklenici, protože ta je vážena jen aby nezkreslila konečný výsledek - pokud váha funguje jak má, pak pro prázdnou sklenici naměří váhu o 0,3kg menší, než pro sklenici plnou (váha 3dl vody) (ve skutečnosti o něco víc kvůli minerálům a tak)
    Váha však naměřila rozdíl výrazně větší, tzn. 3dl vody přiřkla váhu o hodně větší než 0,3kg.
    Vysvětlení může být více - to nejsnazší je, že váha je zkreslená a restaurace šidí. Další možné vysvětlení je, že restaurace nevaří z vody běžné, ale z deuteria, případně dokonce tritia, jejichž přítomnost (namísto vody) je také platným vysvětlením toho, že váha naměřila větší váhu pro 3dl.
    Host samozřejmě tuší, že je váha ošizená, ale nechce restauraci přímo obvinit z podvodu na váze a tak je namísto toho obviní z toho že vaří z deuteria/tritia, což neodpovídá hygienickým předpisům a tak jídlo nezkonzumuje a nezaplatí.

    S čím v tom máš problém?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    PHOBOS99: s těžkou vodou ale problém nemám :)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    PHOBOS99: Dík za tip, ale je to blbost, je přece jedno, jestli váha ukazuje celkově míň nebo víc: na absolutních číslech přece nezáleží - nám nesedí poměr hodnot... Ledaže by váhá vážila nelineárně (lehké předměty s malou chybou a těžké předměty s velkou chybou, pak bychom mohli napsat analogický vtip pro dealera konopí - naopak)... To by bylo vysvětlení, ale ne zrovna vtipné :)
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    DA_NIELA: 3dl vody váží 300g, prázdná sklenice 20g, ale váha ukazuje 390, protože ukazuje víc, aby restaurace ušetřila. zákazník to "vtipně" zahrál do autu s tím, že mají vodu z reaktoru (v některých reaktorech se používá jako moderátor těžká voda - D2O), která je doopravdy těžší než "normální" voda. pokud vím, tak ale není moc toxická .)
    SCHADE
    SCHADE --- ---
    PATISLAV: jo tenhle ma asi vysvetleni vic...me treba napadlo, ze to za nim je okynko letadla economy class nejakyho dlouhyho zamorskyho letu a prvni tri hodiny je v pohode a ve ctyri uz chcipa ...
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ALCATOR: nebo má za hlavou opěrátko pracovní židle. Tak jako tak prostě proflákal celej den :)
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    PATISLAV: leží na polštáři...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ADAMJ: aha, nepoznal jsem z toho, že "pracuje". Díky. Tenhle pocit znám :)
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    PATISLAV: Rekl bych, ze proflakal celej pracovni den.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    nesecvakává mi...
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    THE_BALROG: ach tak .)
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    PHOBOS99: V ´99 skoro každý pouštěl ie přes ikonu v pc, zatímco ´11 má dost lidí ikonu f ve smartphonu.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    SHARECK: ale zatímco v '99 měl skoro každý počítač na ploše ikonu ie, tak ikonu fb jsem na ploše neviděl ještě u nikoho :/
    SHARECK
    SHARECK --- ---
    PHOBOS99:
    "e" - logo Internet Exploreru
    "f" - logo Facebooku
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam