JOSE_MAT:
YouTube umožňuje vydělat peníze autorům původního obsahu, za předpokladu, že mají dostatek shlédnutí svých videí. A protože dělat umění je náročné, tak spousta lidí volí cestu "Budu dělat debiliny a přilákám pozornost".
Jedna z možností jsou různé "pranks" (kanadské žertíčky) ve stylu skryté kamery. Jenže zatímco některé krajiny (Nizozemí, Británie, Česko) produkují taková videa s "neškodným" obsahem, jiné krajiny (Brazílie?) volí šokující techniky (mrtvá dívka ve výtahu je asi nejznámější). A samozřejmě, čím víc si zahráváš s tím, že budeš lidi šokovat, tím větší je riziko, že dostaneš přes držku (dívka v Brazilském výtahu, co dostala kopačku od kickboxera, si to nejspíš už příště rozmyslí).
Tebou odkazovaná parta provokatérů například přistupovala k černochům, ptala se jich na cestu na místo XYZ, a když černoch slušně odpověděl: "To musíš jít ulicí ABC...", tak mu skočí do řečí a řekne: "Ty mi nebudeš říkat, co mám dělat! Nikdy mi neříkej, co mám dělat!" Vytrhnutí mobilu z ruky, nabízení "punče" (punch = rána pěstí, nebo taky nápoj), přistoupení k černošskému páru a oslovení dívky "Proč se taháš s takovým černých negrem?"... není divu, že dostávají po tlamě.
Bohužel, na YouTube jsou nejspíš úspěšní, takže v tom budou pokračovat. Dokud je někdo nenahlásí pro šíření rasové nesnášenlivosti.