• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku možno prodloužit
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    SKY_MAX: Děkuji, takhle nějak jsem to pochopil po vysvětlení Siriena.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    SKY_MAX: Ano, to bude potřebovat nějakou opravdu novou filosifii :)

    47 Bible verses about Everything Happening For A Reason
    https://bible.knowing-jesus.com/topics/Everything-Happening-For-A-Reason
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    PREVRACENY: Onen nahlas přemýšlející řeší otázku, co se teda děje a začíná to klasickou větou, kteří mnozí používají, že "vše se děje za nějakého důvodu". Je to určitý typ optimismu/víry/lehké naivity/oddání se osudu/neřešení. Prostě svým způsobem taková sladší vyrovnaná nevědomost. To co se děje, se prostě děje z nějakých takových a makových důvodů a různě to spěje k dobrým i špatným východiskům a nebudu to moc řešit, protože nějaký důvod to má a já ho teď nevim, tak to neřeším. (Bohužel teď do toho vkládám trochu osobní interpretace, to nechci, ale nedaří se mi to popsat jinak.)
    No a věta pod tím je "Ale co se to kurva děje?"
    Takže vtip spočívá v kontrastu uvažování v tomto zamyšlení. V textu to tak nevynikne, ale kdyby to říkal člověk, tak by to bylo výrazně zřejmější. Volný překlad je např.: "Vím, že se, co se děje, má své odůvodnění. Ale co tohle má kurva bejt?"
    A vzhledem k tomu, že události posledního roku bylo velice nepředvídatelné a mnohé lidi donutitli k uvažování nad tím "co se to vlastně děje", tak o to víc je to reletable for the internet commoner

    tl;dr.: V textu to tolik nevinikne, ale představ si nějakýho stand-up komika, že říká, jak začal praktikovat nějakou novou filosofii a při tom řekne tuhle větu
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    RENDORF: To je tak. Když vyměníš přední brzdy. A pak za boha nemůžeš najít ráčnu..
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    RENDORF: when you see it you will ...
    RENDORF
    RENDORF --- ---
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    NELLAS: no ono to totiž taky je jediné správné vysvětlení.
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    SIRIEN: Děkuji, to bylo asi to, co bylo podstatou vtipu.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    Je to náboženský komentář k uplynulému roku.
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    NELLAS:
    KAKIHARA: Já jsem si samozřejmě přeložil co tam je.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    PREVRACENY: ty rozmazaný písmenka jsou U a C. Zbytek už je holt na tobě.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PREVRACENY: Pokud to ani po prohnani přes google translator nechápeš, není jak jinak to vysvětlit. Holt to není vtip pro tebe.
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    A přitom to od vysvětlení od Tapiny zní jako jediné logicky a rozumně.
    Budu to dělat po svém. Kraje začínají brát očkování do vlastních rukou • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/agenda/budu-to-delat-po-svem-kraje-zacinaji-brat-ockovani-do-vlastnich-rukou
    ARAON
    ARAON --- ---
    SHEALA: Podle mě je to ironický úšklebek nad tím, jak Češi aktivně nedodržují protiCOVID opatření. Tudíž na ZŽ bude nával? Ale mám skoro dojem, že si v tom každý najde své.
    SOLNAKAR
    SOLNAKAR --- ---
    SHEALA: Ještě mě k tomu napadlo, že to může souviset s přetíženými krematorii (už je dokonce zákaz dovozu mrtvol k žehu ze zahraničí). Tedy nás čeká výrazně více pohřbů do země (živitelky).
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    FROSTACK: Hirosimsky pamatnik miru navrhoval cesky architekt, tedy on puvodne navrhoval obdobu prazskeho ministerstva obchodu a prumyslu rekneme budovu pro sidlo komory pro obchod a prumysl. Nevim do jake miry slo o kopii, a kde dostal jeho navrh upravy, nicmene byla to budova nejblize centru exploze atomove bomby, kterou shodili americani, aby ukoncili valku s Japonskem. Po explozi misto nejblize hypocentru vapadalo jako piskoviste, v jehoz centru se tycilo torzo teto budovy. Japonci pak po dlouhych diskuzich rozhodli, ze budovu nestrhnou, ale ze jim zustane jako pamatnik toho, kolik stoji ukoncit jednu valku.

    Bejrutske silo taky navrhovali cesti inzenyri. A zase mela stavba to stesti, ze se nachazala pomerne blizko centra exploze lodi nalozene ledkem. A po explozi to tam opet bylo vsechno srovnane se zemi, az na toto silo.

    Pod tim stoji: Cesi ziji mezi nacisty a komunisty, takze vi jednu nebo dve veci, protoze uz jednu nebo dve veci zazili.
    SOLNAKAR
    SOLNAKAR --- ---
    FROSTACK: Silo v Beirutu (Průmstav) i Genbaku dome v Hirošimě (Jan Letzel) projektovali/stavěli češi. "Vtip" vysvětluje odolnost těch budov právě tím, že jsme sousedili na jedné straně s náckama a na druhé s komunistama, takže víme jak stavět, aby to v tak destruktivním prostředí přežilo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SHEALA: Na výstavišti Země živitelka má být asi největší smysluplné vakcinační centrum, protože jihočeský hejtman nehodlá čekat, co vymyslí vláda a jedná sám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam