• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku možno prodloužit
    COOLER
    COOLER --- ---
    No pokud můžu mluvit ze zkušenosti, co mám kolem sebe. Tak s čím bohatším člověkem člověk obchoduje, tím víc se ho ten druhý snaží ojebat. Ono to je docela logické. K tomu majetku se nějak musel dostat a někoho to ty peníze muselo stát. Čekat nějaké prozření od určitého majetku výš je nesmysl, protože je to dáno povahou a ne nějakým až...
    MATHES
    MATHES --- ---
    SALVATOR: taky jsem mel jednoho takovyho kolegu, ale nastesti stacily 4 roky a nazor dramaticky zmenil :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TRAGED: Já si vybavuju, jak kolega, kterej pro Babiše horoval, když kandidoval poprvé, argumentoval přesně tímhle. Nenechal si vysvětlit, že minimálně jeden takovej, jménem Berlusconi, už tady byl a jak to dopadlo.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DRAGON: Tomu se rika "S jidlem roste chut!"
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TRAGED: jako to jo, ja tim myslel ten pristup toho bohace, s tim co pises se neda nez souhlasit :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DRAGON: Bohužel, existuje. Divil by ses, kolik Babišovych voličů používá toto jako argument na jeho obhajobu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TRAGED: resp v Čechách tahle věta prakticky neexistuje :))
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    FRK_R23: Český je to "Proč by kradl, když už má nahrabáno?" :-]
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Je to vtip na jednu z nejblbějších ekonomickejch teorií.

Trickle-down economics - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Trickle-down_economics?wprov=sfti1
    ARAON
    ARAON --- ---
    SLAMITCH: Je nemocny, ale misto nej leci ty zdrave s tim, ze lecba "trickle down" na nej.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SLAMITCH: když se bude dařit bohatým, jejich bohatství „přeteče“ i na chudší vrstvy
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SLAMITCH: Reagan prosazoval tzv. trickle-down ekonomiku
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    [QWWERTY @ kresleny stripy :: garfield, dilbert, red meat, wulffmorgenthaler, calvin & hobbes, unseen, mutts a dalsi!]

Má to nějakou speciální souvislost s Reaganem nebo USA, nebo prostě jen znemocnili původně zdravého, aby z něj mohli tahat peníze za léčbu? Předem ď.
    (Zkoušel jsem si i poposednout a nepomohlo.)
    PECA
    PECA --- ---
    LODBROG: To jsem rád, že si rozumíme a nemusím to postoupit někam vejš. To by taky nemuselo skončit pouhým vysvětlením... :D
    Teď už musím, ale já to sem zas někdy přijdu zkontrolovat! :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    PECA: Trollit? V téhle vážné a striktní diskusi? Jak tě takový nesmysl jen mohl napadnout..? ;)

Děkuju za vysvětlení; teď už je to skoro úplně jasné :)
    PECA
    PECA --- ---
    LODBROG: To trollíš, nebo je to nějaký pokus o legraci?

Zjevně šlo o to promítnout obrys netopejra na zeď. To nemohlo funguvat s rozptýleným světlem. Projekce vyžaduje soustředěné světlo. Nemusí být úplně koherentní, může se přiměřeně sbíhat či rozbíhat, ale ne moc, aby se stín projevil. Se žhavením vlákna žárovky to nemá nic společného. Navíc to IMO nebyla žárovka, leč nejspíše svítivá dioda (LED), možná i několik, rozhopádně světlo z toho zdroje bylo kvalitně rozptýlené.

End of joke dissection.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    NUSPHIR: Alderaan
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MINERWA: Když máš vakuum aby ti neshořelo vlákno, a skrz to vlákno s dostatečným odporem pouštíš proud,
    tak to vyzařuje záření. Třeba viditelné světlo.
    Tak holt žárovky fungují.

.. což není to, na co se NELLAS ptala..
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    LODBROG: doprdele, jak to mohlo fungovat, když to ten stín nedělalo?
    tohle je jako festival ega a soutěž v nadutosti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam