• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku možno prodloužit
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    PRAASHEK: že si každý myslí, že to musí bejt ui? navíc jak je tam v plavkách, tak jsem myslela, že budou mít kluci radost
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MINERWA: a co je na tom vtipného?
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    Inu, když máš vygenerovanej obrázek za pár vteřin, proč si dávat s textem víc práce?

A co tohle? Jakože Peková v plavkách? Nebo mi něco uniká?
    [MINERWA @ USTAV . PRO . DUSEVNE . VYSMATE]
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ILTU: ten rok, ve kterém určitě nepřišli
    ILTU
    ILTU --- ---
    UNTOY: Aleprt, necvaklo mi, že tam je ten rok 🤣
    Víc v tom nehledej.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Ale aspoň si můžeme být jisti, že nepřišli přesně 863, protože přišli okolo.
    UNTOY
    UNTOY --- ---
    ILTU: pokud ti nekdo rekne "prijdu okolo 8. hodiny", tak nepochopis co tim chce rict protoze to neni purismus podle pravidel? Mozna je to o lokalnim dialektu, ale na jihu Cech tohle bezne pouzivame a nepamatuju si ani ze by nam to ve skole podtrhovali nesouhlasnou vlnovkou.
    ILTU
    ILTU --- ---
    FRK_R23: A já to ještě navíc blbě pochopila! 🤣
    ILTU
    ILTU --- ---
    UNTOY: Lze říct "šli okolo", nebo "přišli sem'".
    "Přišli okolo" není česká vazba.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    UNTOY: Správně bychom asi řekli kolem roku...
    UNTOY
    UNTOY --- ---
    ILTU: I'll bite - co na tom neni cesky?
    ILTU
    ILTU --- ---
    FRK_R23: No, "přišli okolo" mě napadlo, ale není to česky, tak jsem to zase zahodila 🤪
    Každopádně díky :-)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ILTU: Slovní hříčka.

Přišli okolo roku 863
    Přišli o kolo roku 863
    ILTU
    ILTU --- ---
    Co mi uniklo s tím kolem?
    [M23 @ USTAV . PRO . DUSEVNE . VYSMATE]
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Priklad odtrzeny od kontextu CR a vypadku:

Tacoma Narrows Bridge - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Tacoma_Narrows_Bridge?wprov=sfla1

Lide si mysleli, ze narust populace byl zodpovedny za pad mostu.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KUBIIK: Je to pretizene vedeni, musime byt opatrni aby do neceho nespadl a nespustil reakci co rozbije ruznorody socialni system.

Prvni je format, ktery zda se pochopil - Joey je snadno ovlivnitelny a tak udela ten extra krok co neni treba.

Druhy je koncept toho, ze nazor nevznika z toho co je mozne, ale je omezen tim co si ty myslis je mozne.

No a na zaver meme koncept - lide si vytvari obdobne nazory i presto ze se nikdy nepotkali. Mozna inzenyr prijde na to, ze linka byla pretizena a doslo k predcasnemu vypadku. Nicmene to neospravedlnuje blbecky za obrazovkou. Tech je podstatne vice a specialne v CR.

Takze je to vtipne protoze prilis mnoho lidi ma blby nazor a pokud necestujes casem, tak si jeden z nich.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    HARVIE: Otázka nezněla, jestli může. Otázka zněla, jestli se to z těch důvodů stalo. Vypadá to na dlouhý vedení.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    HARVIE: může, ale od "fyzicky spadnul kabel" k "kvůli přetížení sítě (a ne hromadě jiných nejspíš obvyklejších důvodů jako je zrezlej šroub nebo jiné selhání fyzické infrastruktury) spadnul kabel" je trochu dost jump to conclusion. Korelace neni implikace and all that shit.

Mohlo to tak být? Možná ano. Bylo to tak? Remains to be seen.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    MAR_TINA: ptas se, jestli nevyvazeny rozlozeni zdroju a odberu energie v evropsky siti muze zpusobit fyzicky spadnuti vedeni, ktery na neco takovyho nikdy nebylo dimenzovany? ano muze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam