• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FABIANStartupy - prezentujte vas startup, nebo dejte link na nejaky zajimavy
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    MIKULAS: zajimave popsane a drzim pesti... co kdybyste "neco o nas" nebo "neco o projektu" popsali taky na webu? marne sjem to tam hledala, cim jste vlastne tak unikatni... ;-)
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    VYHULENY_UFO: Hele, ale to co jsi popsal vypadá jako win win pro všechny včetně toho investora, ze kterýho jsi vycucal peníze. ;)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CORCHEN: aha, ja blbec myslel, ze starup je hlavne o tom, jak nejrychleji vycucnout z investora penize a pak co nejrychleji projekt nekomu prodat, nez investorovi dojde, ze je to jen dalsi konina na internetech :0)
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    MIKULAS: Startup je hlavně o testování ‚business modelu‘. To ostatní je společné téměř pro jakékoli podnikání.

    Stačí říct ‚5tone‘ a on bude vědět. Mám pozdravovat Elišku? ;)
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    LUBANCZ: na designu chci ještě pracovat, dost věcí tam chybí, ale z wordpresem to má naštěstí společné pouze fakt, že to má také hlavíčku, tělo a patičku :) ... ale ono nemá smysl v tomhle vynalézat kolo. WP šablony mají takový layout, který nejlépe vyhovuje webům informativní povahy a to na Qool přesně sedí
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    FABIAN: Náš přehled pro mobily jsem spustil před rokem touhle dobou (jako Qool, ale tehdy pod hlavičkou Co, kdy v Praze), vlastně dávno před CityBee. Tedy první přehled co měl časák, web i mobil bylo "Cokdy". Vzhledem k tomu, že jsem pro ně dělal asi 7 let, tak můžu namátkou uvést pár věcí, které chci dělat jinak. Např. tištěné médium dnes ztrácí smysl každým dnem, existuje pouze jediný rozumný projekt a ten může fungovat jen proto, že je státní.

    1. nechceme mít pouze placené informace (jak to dělá většina přehledů), jde nám o to mít co nejširší záběr a maximum zajímavostí, alternativy, free akce atd. Mainstream je samozřejmostí, to ostatní už bývá často přehlíženo. Naše databáze nabízí cca 10.000 nových událostí za měsíc na 1.500 místech nejen v Praze a okolí, což je pouze začátek. Který ze zmíněných kulturních přehledů tímhle disponuje? Pokud toto někdo má, pak rozhodně není mobilní ani mobile-friendly.

    2. vycházíme z vlastních zdrojů informací - to je stěžejní! Mnoho přehledů drtivou většinu dat odněkud přebírá a to je špatně.

    3. chceme nabídnout nástroj, který využívá mobilní platformu se všemi jejími výhodami (práce s gps, aplikace, offline data, notifikace, widgety, socializace...)

    4. máme plně elektronický systém vstupného (prodej, distribuce, odbavení!) - v tomto jsme například na trhu jedineční...

    5. rozhraní máme ve 4 jazycích ... přiznávám že překlady ještě nejsou optimální, ale pro základní orientaci to stačí - a opět opakuji, ve spojení s takovouto databází jde opět o unikát

    6. ... máme spoustu es v rukávě, které budeme postupně tahat. Přece to tu všecko nevyžvaním :)

    Ad design - děkuju za kompliment :) Černoty jak bota se nebojím, jako designér k tmavším designům tíhnu, protože tam lze daleko lépe pracovat s typografií, obrázky a paradoxně právě s těmi barvičkami - je to kontrastní, tmavá šetří oči atd. A navíc jsme moderní, chcem vystoupit z uniformity a také mobilní OS mají v průměru spíše tmavá pozadí (tedy krom iOS) ...

    Název Qool je zkratka Qoolture (Cool-ture), takže odtud ta zmrzlina. Lidi jí mají většinou rádi hehe :) No a Q protože je to zajímavější písmenko než C :)

    Právě že "m.qool.cz" je náš hlavní produkt (vývojově starší, propracovanější, promovanější) a proto to přesměrování. Desktopová verze je tu sotva týden a jde spíše o doplněk - jsme sami zvědaví, zda bude konkurovat zaběhlým přehledům.

    Každopádně díky! ... a sorry za slovní průjem.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    CORCHEN: Odpověděl bych do pošty, ale možná že je to zajímavé i pro ostatní - jsme startupem víc, než to vypadá :) - přecejen se musíme nějak prezentovat potencionálním klientům. Ale hlavní znaky neseme - podnikatelské riziko a nízké počáteční náklady, protože projekt provozujeme zcela z vlastních zdrojů.
    ... pozdravovat budu rád, ale nevim od koho :)
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    MIKULAS: je to pekny, ale design a rozmisteni modulu na strance ve me evokuje nejakou wordpress sablonu... :)
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    CORCHEN: je tam v logu BETA, to je zaruka startupu, ne? </joke>

    MIKULAS: nedavno nas nekdo oslovil s tim, ze ma napad na super vec: kulturni prehled! Rikal jsem fine, ale cim chce bejt jinej a lepsi, nez zavedeny Houser, FanOnline a ted novejsi CityBee (kteri maji online, appku, tistenej casopis, ..). Nakonec z projektu seslo. Co super planujete vy?
    Jinak jestli muzu k webu: jednou jsem pro svuj tehdejsi informacni web udelal podobny cerny design a kdosi mi rekl, ze je to cerny jak bota. Dneska mi to vyskocilo z pameti, kdyz jsem se kouknul na qool.cz;). Mate pekny logo s tim nanukem (i kdyz party a koncerty bejvaj vetsinou horky, tak jak vas napadl nanuk?:), ktery je barevny, tak proc ty barvy trochu vic nepouzivat i ve webu?
    Pri pristupu z mobilu me to nepresmeruje na m.qool.cz, coz je myslim dost skoda, kdyz uz ji mate.

    Konec kritiky, drzim palce!:)
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    MIKULAS: Hele, všechno okay a super. :) Jak je ale tohle startup sakra? :D

    P. S.: Pozdravuj Matěje.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---


    Nový startup - Mobilní kulturní přehled Qool.cz (Qoolture)

    Web: http://qool.cz + mobilní http://m.qool.cz
    iOS appka Qool: http://itunes.apple.com/us/app/qool/id507800361?mt=8#

    Fungujeme už pár měsíců, ale klasický web jsme spustili minulý víkend...
    Kdo nás nezná a sem-tam razí někam za kulturou (zatím spíše v Praze), tak vřele doporučuji :)
    LAEF
    LAEF --- ---
    Čím se liší fler od etsy.com nebo dawandy? :)
    LaBasta není handmade tržiště a rukodělné výrobky nejsou její prioritou. Je to jenom jedna ze sekcí, však to vyplývá z toho, co jsem psal o příspěvek níž. :)
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    LAEF: čím se chcete lišit od fleru?
    LAEF
    LAEF --- ---
    Ahoj vespolek. Jeden startup tu mám: LaBasta.com

    Stavíme to jako obchodní a komunitní prostor pro OSVČ tvůrčích profesí. Má co nejdřív (a pak co nejlíp) sloužit živnostníkům, freelancerům, autorům na volné noze jako jsou grafici, programátoři, fotografové, 3D animátoři, copywriteři, kterým chceme pomoct prosadit se a prodat, pokud možno někam ven. :) Teď máme 662 registrovaných tvůrců z různých oborů (zatím převážně z ČR a SR) a do obou prodejních sekcí bylo celkem vloženo sed a půl tisíce položek "zboží". Jsme tedy zatím teprve na startu, počtem uživatelů se pomalu blížíme k bodu, kdy už si to zaslouží anglickou verzi.

    Co tam zatím běží:
    - prodejní sekce pro umění a rukodělné výrobky http://labasta.com/ideamarket
    - prodejní sekce pro digitální obsah http://labasta.com/ideabanka
    - interní magazín LaRevue http://labasta.com/revue
    - diskusní fórum http://labasta.com/forum

    Rozpracovaný je poptávkový systém a s ním celá servisní sekce, která by měla lidem pomáhat sehnat (a zadat) zakázky. Tolik ve stručnosti. :)
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    Vážení přátelé všech generací,
    jsme PRA-PRA a rozjíždíme super projekt: chceme vytvořit platformu pro setkávání starých a mladých, ve kterém by si obě skupiny mohly navzájem předávat své unikátní znalosti a dovednosti, poznávat jedna druhou a sblížit se. Vyplňte prosím upřímně následující dotazník, ať víme, kterým směrem se do toho máme opřít. Moc děkujeme!

    http://url.googluj.cz/3kt

    http://www.facebook.com/events/272027289541395/
    MINER
    MINER --- ---
    CORCHEN: můžeš si to za 10 Kč odemknout SMSkou
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    FRAKTALEK: Hm, nemáte někdo k dispozici celý článek? Nechce se mi kvůli tomu předplácet HN.
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    Peníze z celého světa za myšlenky z Česka. Startupům se daří | HN.IHNED.CZ - hn exclusive
    http://hn.ihned.cz/c1-53993220-penize-z-celeho-sveta-za-myslenky-z-ceska-startupum-se-dari
    XSCARP
    XSCARP --- ---
    Před nedávnem jsme spustili projekt Vasmajetek.cz, jehož hlavní náplní je centralizace dražeb, aukcí a prodejů majetku státu, krajů, měst a obcí a exekučně zabaveného majetku. Jsou zde k nalezení informace o připravovaných, probíhajících i již proběhnutých dražbách, aukcích a prodejích. Každý den pracujeme na hledání nových zdrojů a rozšiřování databáze.

    Budeme vděční za nápady i kritiku

    http://www.vasmajetek.cz/
    http://www.facebook.com/Vasmajetek.cz
    CHUCKCHODESSA
    CHUCKCHODESSA --- ---
    Creating the Lean Startup

    Eric Ries on Creating the Lean Startup | Inc.com
    http://www.inc.com/magazine/201110/eric-ries-usability-testing-product-development.html

    bude se tu neco dit, nebo je tu uplne mrtvo? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam