• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FABIANStartupy - prezentujte vas startup, nebo dejte link na nejaky zajimavy
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Hezký zamyšlení nad Raszkou.. ne že bych chtěl nějak píchat do vosího hnízda.. ale.. asi jo

    http://www.marigold.cz/item/lekce-z-piictu
    VOP
    VOP --- ---
    Každopádně u nás jsme se taky hnuli a zrovna já mam co řikat o tunění obsahu na úkor propagace.. :))

    Nicméně např. jsme udělali k hornímu menu i podmenu, plus hlavně doplnili homepage a pravej sidebar na podstránkách, aby bylo co nejvíc viditelný Demo..

    Plus jsem se pokusil sjednotit a zpřehlednit další hlavní věc - podstránky (=prezentaci) jednotlivých produktů.. Mno všechno viz http://www.gramonet.cz/ , http://www.gramonet.cz/produkty/redakcni-system-cms/ , http://www.gramonet.cz/produkty/e-shop/ , http://www.gramonet.cz/produkty/online-pokladna/ .. čímžto se vás chci zeptat, esi je to (hlavně ty podsstránky/prezentace produktů) takhle srozumitelnější / přehlednější / jasnější než to bylo předtím?.. případně prosím o další nějaké přípomínky apod., díky :)

    ..jinak jsem si vědomej toho, že tam furt chybí proč vlastně by jako lidi měli chtít další nějaký CMSko.. ncméně s tim prostě nic neudělám, jako mohli bysme vymyslet ubercool reklamní slogany a popisy, ale stejně - kdo tomu "uvěří"?? Tady imho nezbejvá než počkat na nějaký první fakt pěkný realizace=reference, jinak to stejně všechno budou akorát tak planý keci, co myslíte? .))..
    Plus teda dost by asi mohlo zapůsobit nějaký instruktážní "návodový" video.. který mám v plánu, ale nějak sem s ek němu eště nedostal (ale aspoň jsem založil a nahodil na web odkaz na YouTube channel, takže už jen potřebuju zabít démony Prokrastinátora a Nedotahovače větších vymyšlenejch úkolů.. a video bude.. ;))
    VOP
    VOP --- ---
    DNAPORTRETY: být tebou tak to nechám chvíli zrát a zaměřím se spíš na propagaci a reklamu a dle toho (dle momentální úspěšnosti a dle všemožnejch analýz založenejch třeba na Google Analytics) bych pak za čas vyvodil další závěry a nějak se hnul..
    Aneb - kdybych chtěl nějaký neobvyklý dárek / obraz / dekoraci a narazil na tebe, tak nevidím důvod proč bych se na tvém webu nesekl a nepřemýšlel o koupi (byť osobně asi nejsem cílovka :).. líbí se mi, že tam v podstatě hned vidim řešení jak pro netrpelivce (odkaz rovnou na eshop, zvolim typ, barvu, blabla a jedem..), tak i pro řešiče a pitvače (odkazy na všemožný informace apod.).. Nicméně web můžeš mít namáklej a přívětivej jak chceš, ale když ti na něj nechoděj lidi, tak je to prostě k ničemu..
    Btw dej si bacha na věci jako je http://dnaportrety.cz/ vs http://dna-portrety.cz/ - co nejdřív pořeš ať ti prostě funguje jen jedna doména/verze, a tu druhou na ní pomocí 301 přesměruj..
    DNAPORTRETY
    DNAPORTRETY --- ---
    Díky moc za konstruktivní kritiku. Řeším neřešitelný problém. Nedaří se mi vygooglit nějakou fotku k obrázku"DNA portrét vzbuzuje emoce". Nemáte nějakého tipa?
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    DNAPORTRETY: ano, line-height je misty spatny, jinak je DNA radove jinde (lepsi). Jeste par drobnosti: DNA v interieru ukazuje obrazky destilerek a pivovaru z Ameriky. :) A chvili mi trvalo nez mi doslo, ze jsou ty kolecka klikaci (vastne jsem hledal kde a jak to koupit a zoufale prejizdel mysi uplne vsechno), asi bych ty texty co se objevuji onhover dal jeste pod ty kolecka. Odkaz "Kde je koupit" vede na ten stary design, coz je trochu sok.
    Opravdu musi byt v Proc koupit dva obrazky deti, ktery mi k popiskum moc nesedi. Prodavate drazsi produkt, ktery vzbuzuje pocit vyjimecnosti a luxusu, s temahle emocema se mi prilis nepoji fotky prekvapenych deti. Matky na materske zrejme nebudou ta prava cilovka.

    Connectica: Na prvni pohled pekne, moderni. Boj cenou, to ne. Nikde neni konkretni cena, ale jen, ze jste levnejsi. Takze kdyz napisu, ze jsem sehnal nekoho, kdo mi udela prezentaci komplet za litr, tak vy kyvnete na ctyri stovky?
    Moc z toho nevim, co vlastne delate - to, ze mi date nejaky navrh a praci dokoncite bych tak nejak cekal, kdyz vam za to platim (i kdyz malo), ale ze mi napise texty jsem nasel dost tezko. Mimochodem z rozkliknutych referenci nemam pocit, ze by nekde byl "obsah kral". A nahled reference jako makro dvou konektoru RJ-45? To prece nic nerika.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    DNAPORTRETY: mne se to libi, ale u dna property by to chtelo u nekterych textu zvetsit line-height. napr. zde http://i.imm.io/15xUB.jpeg
    a tu horni listu s menu bych nechal plnou, ne s alphou.

    druhej web se mi taky libi, ale nadzvedava me ze zidle ten konkurecni boj s cenou. (a ted si dam zbytecnej hejt) kazdopadne to jiste oceni lakomi a vychytrali podnikatele (s 10 dourama v kolenech) z okoli vaseho pusobeni. :)
    DNAPORTRETY
    DNAPORTRETY --- ---
    Zdravím Vás. Tak jsem překopal design úplně od základů. Co na to říkáte nyní? Myslíte si, že je to reprezentativnější? http://www.dna-portrety.cz

    A jak se Vám líbí design těchto webovek? http://www.studio.connectica.cz

    Vidíte tam nějaké chyby? Něco na zlepšení?
    VOP
    VOP --- ---
    CHUCKCHODESSA: díky za reakci! :)
    1. No, na HP máme tam zmíněný produkty v podstatě 2x, i s perexem, kterej sem se snažil napsat spíš tak jako "úderně" a výstižně no :).. a jinak jsou ty produkty dostupný právě na HP na jeden klik, z podstránek pak taky.. plus různý klíčový slova a různý odkazy cílej na konkrétní landingpages.. tzn. ve finále když do Googlu dáš třeba "online pokaldna", tak ti jako výsledek vyjede u gramonetu přímo podstránka http://www.gramonet.cz/produkty/online-pokladna/ ..

    Je fakt že ještě chyběj víc zpromovaný řešení.. přemejšlim že bysme je nechali rotovat podobně jako Reference, resp. pod nima je místo na další podobnej blok.. ale tam jsme chtěli rotovat Akce a Demo.. no, ještě to promyslim :)

    Jinak ale cheme HP právě co nejvíc "čistou".. lidi který ty produkty zajímaj tak prostě vědí o co jde, plus se na ty důležitý podstránky dostanou na 1 klik.. takže nějaké sloupce textů tam určitě nechceme, a pár vět tam jej jako u Referencí a Jendotl. produktů..

    Plus je pravda že horní menu by bylo dobré s vyjížděcím podmenu s názvy podstránek..

    Spíš by mě zajímalo, co říkáte právě na ten obsah jenodltivých 3 produktů a 3 řešen - zda je to takhle sepsané OK, srouzmitelné, zda je jasné co nabízíme i o co nám jde :). Podobně i jednotlivých Řešení..

    2. jasný no :).. my si je i budem hečkat a dělat různý akce plus tam chci nějak zpromovat že budem schopný řešit na fcb i dotazy..

    3. Jo, máš pravdu, tohle mě taky napadlo že sou jich tuny no :/.. kamarád tvrdí (a já z ovládání taky vím), že oproti ostatním CMS je to jeho fakt super.. ale jak to jasně stručně vystihnout na té HP, to nevím..
    Nenapadá vás něco?? .))

    Kadžopádně mě napadlo navrhnout to, že bysme udělali nabídku / oslovovali v první fázi s tím, že potřebujeme CMS odladit "naživo", prostě odladit na nějaké zakázce, takže by to bylo za hodně levno.. v klubu o eshopech sem čet že dost lidem i ty známé zaběhlé eshopy nevyhovují a zazněl tam nápad poptat eshop přímo na míru pro třeba 3 4 společné projekty, což by pro nás bylo ideální.. nejsme žádnej moloch kterej se snaží sbírat a "odrbávat" lidi jak na běžícím páse, neni to zatim naše upně hlavní činnost (ale chceme aby jednou byla), ale zároveň na to máme prostě celkem dost času a chceme si s tím neustále hrát a ty klienty si hýčkat..


    INTEGER: taky moc díky :)
    1. sposuta textu - ano, asi by to chtělo zredukovat, ale dle mě moc není jak, tohle info tam prostě potřebujem.. řešením by bylo udělat další podstránky, kde nahodit třeba ty Ceny a popis funkcí (to chci časem něco jako je třeba http://www.lite-shop.cz/cenik-e-shopu )

    2. ano víc a lepších imgs chceme, teď na ně bohužel moc nemáme financ, chtěli bysme prostě pak od profíka obrázky proudktů fakt na míru.. btw co říkáš/te na to, že byl jeden z plánů grafiku jednotlivých Produktů přizpůsobit těm názvům řeckých bohů? :)).. plus jsme je takhle nazvali abysme mohli použít i takový ty "cool"(? :) hlášky typu Online pokladna POSEIDON - přehledný online pokladní systém, který Vám pomůže v záplavě účetnictví" nebo něco takového :))

    Video je super nápad, asi ho uděláme! Ty současný imgs jsou prostě s šipakam byly prostě narychlo můj amatésrskej fail, ale necháme to tam ať je tam prostě aspn něco.. i když možná že když už je demo, tak to stáhnu mno, a dám tam jen čisté printscreeny..)

    Plus chceme časem vyladit různé "call to action" buttony a ano, prostě to zpřehlednit.. tohle bych ale ve finále opět nechal klidně na grafika - různě vypíchnout důležité věci apod. (což by dost pořešilo i tu sposutu textu..)

    3. DEMO - já sem to chtěl právě bez přístupů, prostě aby si s tim moch každý pohrát když se nudí v práci apod., bohužel(?) kamarád má sgrategii, že to nechce zpřístupnit jentak kdekomu kdo se nudí v práci :), má za to že mejl pošlou potenciální zájemci nebo lidi co to aspoň trochu zajímá, zároveň jakmile budeme mít kontakt, tak je dobrá šance je do toho zaháčkovat stále víc a víc :). takže nevim no..

    4. bambilion CSMsek - ano, ale ty levné prostě neumožňují tolik věcí a nemají totil funkcí), plus mi chceme dodat prostě kompletní a plně přispůzobené CMS/shop klientovi přesně na míru plus servis.. a takovým těm lepším cms chceme konkurovat tím, že budeme prostě lepší ;)
    To demo ještě potřebujeme dovychytat, ale pak Vám na požádání tady na Nyxu hodím a zřídím přístupy přímo pro lidi z tohodle i z dalších klubů, když bude zájem.. (aneb neberu vás jako jen tak někoho, jednak samozřejmě se budou hodit i připomínky k CMS, plus třeba se vám to fakt zalíbí a bude kšeft ;))

    5. add FCB jako podpora - jasné no :), ale na netu visím denně, tak to snad nebude problém.. plus tam chci vychytat/udělat nějakou záložku, na který bude náš stručný! popis a nějaké ty hlášky že dotazy odpovídáme max. do jednoho dne třeba..)
    add FCB jako marketingový kanál - nemyslím si že je to úplně špatné.. na FB je samozřejmě spousta lidí copracuje v různých firmách, které fungují na/potřebují nějaký interní/informační systémy, sposuta lidí dělá weby, atd. žeš
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    VOP: Ahoj, stranky hezky, ale obcas ne uplne prehledny (http://www.gramonet.cz/produkty/e-shop/ - spousta textu a vlastne vsechno tucne; v kontaktu me boli do oci jiny font textu "Všechna pole je nutné vyplnit!").

    Co navrhuju zlepsit: Vic obrazku. Trvalo mi dost dlouho nez jsem se k nim dostal, jsou na strance moc dole. Ty sipky v obrazkach jsou strasny, nejlip je nedelejte vubec nebo je aspon nedelejte tak dlouhy a zakrouceny v malovani. Jestli chcete popsat jako to funguje, natocte kratky video, kde ukazete, jak se publikuje clanek. Kdyz se mi to bude libit, tak me uz zajima jen cena a kdyz na to mam, tak at mam blizko kontakt a muzu si to koupit. Prodavali jsme podobnou vec ve firme a pokud zkusenost je takova, ze nakoupil bud zakaznik velmi rychle po prichodu na stranky nebo vubec.

    Udelejte jednodussi pristup do dema. Nechci si psat o pristupove udaje, chci si to proklikat a myslet si, ze o me vubec nevite (i kdyz pres GA sledujete co vsechno jsem zkusil).

    Dalsi poznatek: CMS je bambilion, trh neni moc velky a je v nem spousta konkurentu. Dost lidi si dokaze zprovoznit wordpress, joomlu nebo neco podobneho. Navic jsou sluzby jako webnode, ktere poskytnou prostor i umozni jednoduchou editaci stranek.

    FB stranka mi prijde zbytecna, jedine, ze byste ji meli i jako jednoduchou podporu, pak ale pozor na rychlost a kvalitu odpovedi. :)

    Preju hodne stesi
    CHUCKCHODESSA
    CHUCKCHODESSA --- ---
    VOP: Ahoj, na prvni pohled pekne, ciste, duveryhodne.
    1. Trosku mi prijde ta uvodni stranka prazdna. Rozdeleni cilovych skupin mi uplne zapada. Kdyz to prehlednu uz jen tezko zjistim vase vyhody a ty mi prave nejvic chybi na uvodni strane. Nikdo nebude cist dlouhy text schovany dva, tri kliky hluboko. Osobne bych to prasknul na uvodni stranu - klasicky layout - kde nahore v nejakem slideboxu litaji obrazky s max dvema radky textu. Soucasne by tam mel byt odkaz na demo - abych ho spustil musim zadat email - at se jich pak muzete zeptat jak se jim to libilo .)
    2. Vsechny CMS na FB jen sazi zpravy typu - udelali sme novy web koukej, mame slevu koukej. Tady to bude asi dost velka past :(
    3. Celou dobu mam takovej neprijemnej pocit - na co dalsi CMS? Nechci prudit, ale tahle otazka by mela byt zodpovezena na uvodni strance co nejrychleji.
    VOP
    VOP --- ---
    Ahoj,

    cca před měsícem jsme s kamarádem spustili webové stránky http://www.gramonet.cz/ ..

    Jde o to, že kamarád naprogramoval redakční systém pro správu webů, který chceme (spolu s např. eshopovým řešením či online pokadnou, kteréžto záležitosti z toho CMS vycházejí) nabízet k prodeji koncovým zákazníkům (prostě třeba nějaké firmě co chce nějaký jeden web) nebo k pronájmu společnostem z oblastni tvorby webů (prostě větší firmě, která dělá weby pro své vlastní klienty) apod.

    Co se týče knowhow a "byznys modelu" (který je v podstatě popsán v jednotlivých částech sekce "Řešení", viz http://www.gramonet.cz/reseni/ ), je to vše dá ce říct kamarádův počin, já se podílel na tom ten byznys model konkretizovat, vymýšlel jsem jak popsat jednotlivé produkty, mno dá se říct že realizace textů a cca všeho, co je momentálně na webu, je moje záležitost..

    Dále mám na starosti další ladění a vlastně i marketing, shrnu tak nějak do bodů co máme v plánu:
    1. po dovychytání všech much demoverze CMS (momentálně je o něm zmínka jen v dolní části stránky http://www.gramonet.cz/produkty/redakcni-system-cms/ ) chceme demo více propagovat na stránkách - bude na něj upozornění na HP pod Referencemi, plus na podstránkách na něj bude odkaz z pravého panelu, určitě zmínku l tom hodíme na Facebook

    2. Následně chceme obeslat mejlem všechny možné firmy , ve kterých jsme kdy dělali něbo nějak úzce spolupracovali apod.

    3. Nějak nenásilně bych to chtěl propagovat i tady na Nyxu, např. v klubu o eshopech apod.

    4. jsem SEO specialista, takže vyhledávače by měli být podchycené, plus chceme investnout něco do AdWordsu (oboje chceme cílit na méně konkurenční slova, než je třeba samotný "redakční systém")

    5. nějak zajímavě podchytit Facebook - 2 3 příspěvky týdně o tom, co jsme třeba upravili, rozjednané zakázky, úspěšné realizace (jestli teda nějaké budou :)

    6. Napadla mne nějaká "akce" typu "Zaváděcí ceny", třeba pro první tři zákazníky - 40% sleva, nebo něco podobného..

    No, takže tolik představění :).. vás bych se tady rád zeptal:
    1. Nějaké připomínky k podobě webu, k jeho obsahu? (nejde mi teď vyloženě o třeba layout nebo o grafiku, u které víme že třeba imgs a podobné věci si chceme nechat v budoucnu "sjednotit" od profíka, nebo o to že ty texty jsou občas asi trochu krkolomné, ale spíš o to jestli vám tam něco zásadního chybí..)

    2. Jak byste využívali Facebook, má to vůbec smysl?

    3. Něajké jakékoliv další rady, tipy, připomínky k tomu co jsem zde psal, nebo prostě cokoliv vás napadne?:)

    Předem díky za reakce :)
    DNAPORTRETY
    DNAPORTRETY --- ---
    Velmi Vám děkuji za Vaši zpětnou vazbu. Jakmile budu mít chvíli volna, překopu ten design. Myslím, že nejlepší bude použít nějakou šablonu z Themeforest na to. Každopádně...Začal jsem ještě jednu věc. Není to ani startup, ale spíš taková myšlenka, jak ušetřit při hromadném nákupu v Německu.. Napadlo mě, že bych mohl zajet do Německa pro nějaké kvalitnější potraviny a udělat hromadný nákup spolu s dalšími lidmi, aby se ušetřilo za variabilní náklady (doprava, opotřebení auta, benzín, čas aj.)
    Vyrobil jsem na rychlo e-shop (http://www.nakupitel.cz)
    a chtěl bych nabídnout možnost hromadného nákupu nejen studentům v okolí kolejí na Praze 6 - Dejvicích.
    Nenapadá Vás, do kterého tématického fóra na Nyxu to umístit? (krom Dejvice a Bubeneč)
    Nenapadá Vás, jak zjistit, jestli by byl dostatečný zájem?

    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    KARYSLAV: jj....stranky jednoduchy.... to musi byt zalozene na woow efektu, stejne jako ten napad s dna obrazy. to musi jit spolu ruku v ruce. clovek je nadsenej tou samotnou myslenkou mit svoje dna na televizi ale nez se proklika tim divnym webem, tak se radsi preklikne zpatky na facebook :-D
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    DNAPORTRETY: jo tohle by ani nemuselo být tak moc drahý, a pomohlo by to tomu strašně moc - vyladit typografii, rozložení prvků a barevnost. Třeba už jen nepoužívání 100% černé by tomu docela pomohlo. Ale jak píše SPIRAL_FORCE, zkus si nechat udělat grafiku na míru. Tohle je ideální web na vertikální jednoduchý stránky, víceméně tak jak to máš, ve stylu http://feedly.com teď jen nemůžu najít vhodnější ukázku, ale princip je myslím jasnej.
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    SPIRAL_FORCE: a to se nebavim o strukture webu a jeho obsahu. ten je v pohode. mluvim o designu.
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    DNAPORTRETY: napad se mi libi, ale proboha ty stranky jsou podle me desny. urcite bych zainvestoval nejaky penize a dal je nekomu, kdo mi udela peknej web. tohle je fakt spatny. prvni pohled: amaterismus. tot muj nazor
    DNAPORTRETY
    DNAPORTRETY --- ---
    Zdar. Díky mockrát za Vaše zpětné vazby kolegové. Velmi to oceňuji. Beru je v potaz. Co šlo, to jsem napravil na webu.

    To Integer: 1. Faq opraveno.
    2. Vyřešeno. Díky za upozornění!
    To all: FB promo rozhodně zkusím. bude to další z věcí, na které se vrhnu. PR zkouším nyní přes regionální tisk.

    Jinak...

    Dal jsem tomu nový ohoz.

    DNA PORTRÉTY - portréty z lidské DNA
    http://www.dnaportrety.cz

    Co si o něm myslíte? Je lepší? Horší? Je tam něco špatně? Co by tam šlo udělat líp?

    INTEGER
    INTEGER --- ---
    DNAPORTRETY: Napad je to pekny, ale je potreba si uvedomit, kdo si bude chtit poridit takovyhle obraz za tech 6500+. (priznam se, ze jsem cekal vic). Odeslani dna mi prijde jako logicky, ale trochu omezujici krok. Jelikoz asi cilite na movitejsi klientelu, tak bych mozna zvazil nejakou "pobocku" v Praze. Proste misto, kam muzes prijit, udelas objednavku, probehne odber a muzes se uz jen tesit na obraz. Myslim, ze by to pomohlo prekonat nejakou dalsi barieru.

    Na webu jsem narazil na dva problemy:
    1) otazky, ktere slouzi jako odkaz na FAQ nejsou (aspon ne ve stejnem poradi a zneni) na odkazovane strance. Po kliknuti na otazku jsem cekal, ze vyjede odpoved, presmerovani me prekvapilo a obsah nove stranky prekvapil jeste vic. :(

    2) Vyreste si lepe proces objednani. Zkusil jsem si udelat objednavku, ale neslo to. U volby rozmeru jsem skoncil na tom, ze mam zvolene rozmery, ale presto nemuzu dal, protoze musim zvolit rozmery. Viz: http://www.nahrejto.cz/pics/7d52df3998f6103b9e3a033c3c179f18.png
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KARYSLAV:
    DNAPORTRETY: chce to dobře nafotit aplikaci v interiéru, kvalitní fotky! žádný kompaktovky, facebook skupinu máš tak si tam zaplať nějaký jednoduchý promo. Doporučuju udělat blog/postovat na facebook fotky "ze zákulisí" nějaký detaily, pár postřehů, co třeba na základě toho dna vyzvihuješ etc (protože hádám že je to jen část sekvence) - prostě to nějak udělat zajímavý, si k té komunikaci na facebooku něco najdi, budou na to i semináře (webináře) hádám.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    DNAPORTRETY: Tohle bude zajímavý asi pro úzkou skupinu zákazníků. Chtělo by zkusit vytipovat, kdo to je. Pro začátek je asi nejjednodušší začít s reklamou na Facebooku, s nějakou komunikací pravidelnou a pár stovkama do propagace tam. Pak bych se asi zamyslel, jestli to není dostatečně zajímavej produkt pro nějaký "rádoby manažery" co musí mít všechno, a z toho vyplývající článek v nějakým časopisu pro horní skupinu obyvatelstva, ale to je investičně poměrně hodně náročná věc. Jestli jsi OneManShow tak asi blbost.

    Ještě bys mohl zkusit nějakej PR článek přes noviny/časopisy, ale to chce kontakty aby to nestálo zbytečný peníze.

    Zkus ten facebook, jdou propagovat jednoduše videa, obrázky i statusy, takže bych nad tím zapřemýšlel. Víc se ale asi budeš muset poradit s nějakým specialistou někde jinde než v tomhle tématu hádám.

    Kdybys měl vyřešenou světovou logistiku, tak bys měl ještě zajímavější trh, nejsem si jistej kupní silou na tohle v ČR, ale to už je o metodě propagace/komunikace asi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam