• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FABIANStartupy - prezentujte vas startup, nebo dejte link na nejaky zajimavy
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    MIKULAS: dík moc za input, sám jsem stejného názoru, studenti mi byli doporučeni, protože projekt vznikl v rámci univerzitního podnikatelského inkubátoru. Potřebujeme fakt stellar architekturu, tak mě zajímalo, zda je to myslitelné se začátečníky. Tak nějak předpokládám katastrofu pokud se vydáme tímto směrem.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    DJFRACTAL: Proč chceš využít studenty uni? Střílím od boku: Protože tam pracuješ nebo to máš blízko? To není vůbec relevantní. Protože jsou levní? Zde bych si dovolil klasickou poučku "Pay peanuts = get monkey...".

    Jestli to má být kolos, pak potřebuješ především kvalitně navrženou architekturu.

    Na studenty bych v tomto ohledu příliš nespoléhal - mohou umět psát kód, ale s kompatibilitou, efektivitou a bezpečností můžeš brzy narazit. Studenti obecně nemají nadhled, používají většinou jen to, co je ve škole někdo naučil (= kámen úrazu), mají tendenci nasazovat nejmodernější (a tím pádem ne-příliš ověřené) technologie, nemají zkušenost se škálováním (kolos!)...

    No zkrátka, potřebuješ někoho schopného, kdo tu věc vymyslí a myšlenku dokáže nadále uřídit. Musí být schopen odpovědně naverbovat další kolegy - zhodnotit jejich odbornost, řídit je. Hiring je pro většinu startupů klíčová záležitost - sebelepší myšlenka na tom může havarovat.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Sorry za stupidní dotazy ale každý nějak musí začít :)

    Poznámka: fungující prototyp jsem zbastlil za pomocí různých free tools, kde nebyla potřeba být koderem. Prototyp je experiment pro testování, zda vůbec myšlenka funguje, bohužel nemůže být součástí produktu, protože to vyžaduje jisté funkce, které nelze do prototypu zakomponovat.

    Produkt bude velice komplexní, bude automatizovatelný, kolos, žádná jen tak "appka", nebo "webstránka".

    Mám možnost jako kodery využít studenty místní uni. Projekt zatím, krom vlastního kapitálu nemá žádné financování.

    Otázka je, má cenu vůbec začínat se studenty od píky, nebo radši počkat na funding a pak to zadat etablované firmě?

    Jak postupují startupy, kdy v zakládajícím týmu není koder a 80% produktu je o kódu?

    Děkuji za jakýkoli cenný input.
    MTO
    MTO --- ---
    Watch: Local business creates new credit service for cannabis purchasers | Edmonton Journal
    https://edmontonjournal.com/...tch-local-business-creates-new-credit-service-for-cannabis-purchasers

    https://greengreen.io/index.html

    nejmladsi braska tohle rozjizdi v kanade :-)
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---


    České designové studio DEEPTIME představuje jako první na světě komerčně dostupnou audio sestavu vyrobenou z písku.

    Audio set Ionic Sound System je sestava reproduktorů, dvou satelitů a aktivního subwooferu, určená především pro domácí či kancelářské interiéry, které nechají vyniknout nejen zvukovou, ale i estetickou kvalitu reproduktorů. Pískové ozvučnice reproduktorů jsou vyrobeny aditivní technologií z jednoho kusu, jejich vzhled a akustické vlastnosti, tak nenarušují žádné viditelné spoje či šrouby. Audio set je navržen a optimalizován tak, aby i při velmi kompaktních rozměrech jednotlivých reproduktorů dosahoval maximálního možného akustického výkonu. Celkový výkon sestavy je tak v běžném provozu dostatečný i pro místnosti do zhruba 40m2. Veškeré komponenty audio systému, včetně ovládacích prvků, nožiček a konektorů jsou vyrobené dle návrhů studia DEEPTIME.

    To, co činí Ionic Sound System opravdu jedinečným, je netradiční využití technologie průmyslového 3D tisku z písku, takzvaného sandprintu. Tato technologie aditivní výroby, byla vyvinuta především pro tisk forem a jader pro odlévání kovů. Studio DEEPTIME vyvinulo technologický postup, který velmi křehké tištěné polotovary promění kombinací na míru vyvinutých tvrdidel a barev ve velmi odolný a trvanlivý produkt. Materiál, který vlastnostmi i vzhledem připomíná kámen, má velmi příznivé akustické vlastnosti, což ve spojení s technologií 3D tisku otevírá studiu možnost navrhovat a vyrábět ozvučnice reproduktorů téměř bez omezení složitosti a variability tvarů či velikostí. Zkušenosti obou designeru s vývojem hardware umožnilystudiu vyvinout vlastní unikátní elektroniku, díky které je možné audio systém připojit optickými či analogovými vstupy nebo přes Bluetooth rozhraní s podporou nejkvalitnějších kodeků aptX a AAC audio.

    Ionic Sound System má za sebou úspěšnou premiéru na jednom z největších HiFi veletrhů Audio Video Show Varšava.
    V Praze bude k vidění od 28.11. do 2.12.2018 v pražském Kongresovém centru v rámci přehlídky Czech Design Week a od ledna 2019 ve vybraných prodejnách audio techniky. Více informací o dostupnosti Ionic Sound System najdete brzy na https://deeptime.limited

    Materiály pro média, včetně fotografií v tiskové kvalitně naleznete zde:
    https://goo.gl/M6t3mX

    REFERENCE
    Zmínky v HiFi mediích v rámci Audio Video Show Varšava “Seriously cool product alert and perhaps THE coolest at the Audio Video Show Warsaw this year.” (HiFiPig.com) / https://hifipig.com/warsaw-audio-video-show-2018-report-part-3/

    “Deeptime [...] created an all-in-one speaker system that looks different and stylish, feels very high quality and sounds a lot bigger than its tiny size. Their designs come from nature, the Spirula speakers are snail shell shaped and the Thunderstone sub is based on the sea urchin skeletons that you find on the beach. They are made using modern techniques and are 3D printed with sand. This makes the little speakers very heavy and solid for their size. They had a very cool, dark and stylish room to match the product and, when we sat down to listen, we were very impressed with the expansive and accurate sound…definitely not a gimmick but a great system for modern life, with Bluetooth connectivity and also analogue and digital inputs.”
    (HiFiPig.com) / https://hifipig.com/audio-video-show-warsaw-2018-a-birds-eye-view-part-1/

    “The sound was promising -- good heft in the bass and decent clarity overall. Mostly, though, it
    looks pretty cool.” (Sound Stage Global.com)
    https://www.soundstageglobal.com/...audio-video-show-2018-warsaw-poland/806-avs-2018-speakers-part-3
    E2E4
    E2E4 --- ---
    twl on existuje pomer "decacorn" - "dekarožec" ?
    Jako že 10x unicorn.

    | Fortune
    http://fortune.com/2018/10/10/juul-vaping-pen-valuation-vs-facebook/
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    Čas v korporaci byl nejtemnějším obdobím mého života, říká byznysmen Ondřej Fryc | E15.cz
    http://zpravy.e15.cz/...raci-byl-nejtemnejsim-obdobim-meho-zivota-rika-byznysmen-ondrej-fryc-1345231
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    NATALIE:
    Me prijde ten web dost neprehlednej na desktopu. Mobil jsem nezkousel.
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    Ahoj,

    pomalu rozjizdime projekt na pujcovani veci mezi lidmi, jeste se musime vrhnout na aplikaci.
    Tak koukněte, budu ráda za podněty www.pujcarna.cz
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    SKUTEKKUTEKK: Založení 5-10k pres agenturu, doporucil bych treba http://www.zalozfirmu.cz/, kde se vsechno da vyresit online s vyjimkou jednoho odeslani doporuceneho dopisu... Ramcove to trva 14 dnu.

    Ucetni bych odhadl na 1000 mesicne - zalezi, zda bude startup platcem DPH (kontrolni hlaseni, EET a pod). Zbytek je administrativa pres datovku.
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    Čau, dovolím si následující dotaz i sem :-)

    potřeboval bych postavit za jeden startup s.r.o. Jakou to dnes vytváří minimáln nutnou administrativu při komunikaci s úřady typu FÚ ? Faktury přijaté a vydané počítám na cca 10 měsíčně. Účetní agendu bych rád nechal spolehlivé účetní / firmě.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ROMANICAK: Doporučil bych ti využít nějakého programu/soutěže na podporu startupů - během roku jich probíhá celá řada, např. T-Mobile Rozjezdy. Ne ovšem za účelem soutěže, ale sběru informací...

    Můžeš sice vyhrát podporu, ale důležitější je, že dostaneš k dispozici mentory, kteří ti poradí, resp. tě donutí udělat základní kroky k tomu, abys dokázal navrhnout obchodní model a následně projekt důstojně prezentovat.

    Mimo to se okolo těchto soutěží motají potencionální investoři.

    Doporučil bych si začít s Lean Canvas a pak se poohlédnout po akcích, které pořádají různé akcelerátory obvykle zdarma.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Ahoj vsem,

    uz nejakou dobu pracuju na http://growduino.cz/ a prichazi cas to posunout nekam dal. Jenze s tim ja nemam zadny zkusenosti a nevim jak na to. Nevim jak se shaneji sponzori/investori/partneri pro rozsireni odbytu a zapoceti seriove vyroby, co k tomu je vsechno potreba, jak se s nimi jedna a jake lze obvykle dohodnout podminky.....proste tohle je pro me uplne spanelska vesnice. Ano, vim ze existuji weby jako indiegogo, ale to asi neni uplne ono, co hledam.

    Dokazete mi poradit, nasmerovat me kde mam hledat informace, kde dal cerpat?

    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HORST_FUCHS: Napřed jsem chtěl z prdele napsat, že Ogilvy říkal, že nejlepší je direct mail.

    Pak jsem se nad tím zamyslel, a ono vlastně sehnat jejich maily by bylo fakt nejefektivnější (profily na twitteru/behance/instaci/miliarde dalsich mist). Teda až na to že je to spam.

    No a když ne, tak bych asi zkusil po kouskách oslovit patřičný fóra a udělat takovej obsah, aby si ho sdíleli sami a bylo to součástí toho sdělení.

    Ale něco mi říká, že takhle úplně odpovědět nechceš :-D
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Není to teda startup (je fakt, že ten náš JuicyFolio startup mě k tomu přivedl), ale pro začínající mladý nadšený (nejen) kreativní jedince jsem začal tak jako povídat historky ze života a pro nedostatek lepších výrazů tomu říkám podcast.

    Primární inspirace čerpaná z fotografů, ale postupně budou přibývat i jiný profese kolem grafiků, ilustrátorů a podobnejch lidí, co kolem sebe mám.

    JENSEN
    JENSEN --- ---
    BLOUZNIVEC: dik, prave z CZ/SK mame velmi malo objednavok - pretoze $20 za zapisnik je pre lokalny trh asi celkom dost --- ale snad casom ked zvacsime vyrobu tak sa nam podari zostrelit cenu ...
    BLOUZNIVEC
    BLOUZNIVEC --- ---
    JENSEN: Paráda! Hned jsem doporučil kamarádům UXákům. Cool.
    JENSEN
    JENSEN --- ---



    Asi 5 mesiacov dozadu som rozbehol jeden svoj miniprojekt -> MOCKO.us


    O co ide
    V skratke, zapisnik v ktorom mate predtlaceny smartphone - sluzi na sketchovanie/rychle nacrtky
    navrhov - potom s POP APP a ich appkou mozete
    vasemu sefovi ukazat funkcny prototyp z nacrtkov ktore ste stihli po ceste metrom :)

    Kam dalej
    Za 5 mesiacov sa mi podarilo rozpredat prvych asi 200 kusov. Shippujeme do celeho sveta a mame celkom
    zaujimavych zvucnych zakaznikov aj napriek tomu ze reklamu a marketing hrozne flakam.
    Teraz sa pracuje na celkovom redizajne webu ako aj produktu a pridavame o mesiac jeden novy produkt.
    Tak verim ze tento rok nam bude uspesny ....

    Ak si chcete precitat nieco o tom ako som sa k tomu dostal tak na sketcher.sk vysiel jeden clanok.

    Pripadne ak by vas zaujimal nas dalsi progres tak ako vsetci mame na fb sboju page -> mocko na fb
    Inak tam moc neprispievame - iba ak sa chysta nieco naozaj vazne a zaujimave!
    Takze DONT PANIC, spam nehrozi
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    Ahoj,

    hledám programátora / it specialistu, který má volný kus času na nějaký smysluplný projekt. Můj problém je, že mám nápad, ale neumím programovat, když jsem se to začal učit, jde to fest pomalu. Tak hledám v podstatě partnera, který by měl chuť, energii a čas tomu dávat ty znalosti na straně IT. Já bych se asi držel primárně té obchodně-provozní části.

    Mám známého, který je ochotný poskytnout zdarma svoje vlastní hardware za nějakou minoritní participaci na tom co mám v plánu, protože se mu to líbilo, sám to chtěl dělat, ale nezbývá mu čas (sám má svůj vlastní online projekt). Tudíž se jedná "jen" o vývoj mobilní aplikace a později třeba webové aplikace.

    Kdybyste měli někdo chuť se třeba jen sejít na pivko a zjistit jestli bysme spolu mohli vůbec pracovat, tak se ozvěte do pošty nebo na mail pavelpetr.cz@gmail.com
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Kdo rozjíždíte podnikání, přijďte na inspirující workshop do mojí Pecky :)
    3.12. http://www.naucmese.cz/kurz/punkove-podnikani-osobni-znacka 17:30-21:00
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam