• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXCanon EOS xxxD a xxxxD Canon EOS 1000D, 1100D, 400D, 450D, 550D, 600D, 650D, 40D, 50D, 60D)
    VASAX
    VASAX --- ---
    GHOSTSTALKER: NO já to taky dělám v acr.. ale občas by se to šiklo a dělám to složitě přes křivky a color balance... ale aby to vypadal ok tak se s tím dá hýbat tak max +-15

Na photo filtry jsem úplně zapoměl.. hodit to an nový layer a pak dát nějaké jemné prolnutí nebo tak...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VASAX: jsem to trochu editnul jeste... :) Krivkama to sice neni uplne jednoduse, ale zase to ma jine vyhody, treba ze to neni uplne globalni nastaveni a kdybych mel fotku, kde z kazde strany sviti jine svetlo, tak bych sel asi sem. Photo Filter je adjustment layer, ktery simuluje filtry (tzn. mas fotku posunutou do modra, hodis na to oranzovy filtr), ale v podstate je to variace Solid Color. Jestli chces jenom jednoduche posuvniky, tak ten Color Balance.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VASAX: V PS jsou na tohle krivky, Photo Filter AL, Color Balance AL, Variations a asi deset dalsich moznych zpusobu :). Ale pravda, ze ja teda zadnou z tech funkci nepouzivam na vyvazovani bile, protoze to vetsinou udelam uz v ACR/Lightroomu/DxO
    VASAX
    VASAX --- ---
    GHOSTSTALKER: Křivkama nasimuluješ korekci chromatičnosti nějak jednoduše? A co je to druhý, nějaký plugin?
    Zasvěť mě .-)
    VASAX
    VASAX --- ---
    LAPAK: Supr, díky... je tam všechno.. jen ten barevný profil je trochu pofidérní.

Líbí se mi tam ta funkce oteplení/vyvážení bílé. mnohem jednodušší než to dělat v PS (nebo jsem lama a nevím kde je v Ps nějaký univerzální tahlo na tohle...)
    VASAX
    VASAX --- ---
    LAPAK: žádný, of kórs. ale zkoušel jsem i s 10%
    LAPAK
    LAPAK --- ---
    VASAX: kdyz ses v tom browseru - upravit - hromadny filtr

btw jak jsi testoval ten resize, jaky doostreni jsi tam mel?
    VASAX
    VASAX --- ---
    LAPAK: To kdesi v nabídce jsem právě nenašel... mám jedenáctku...
    LAPAK
    LAPAK --- ---
    VASAX: oznacis fotky co chces, kdesi v nabidce je neco jako davkova uprava souboru a tam uz si pak supnes resize, nastavis, supnes tam prejmenovat a v tom nastavis meno nebo aj slozku... prevod je tam tusim taky
    BURAN
    BURAN --- ---
    MURHAAYA: hustota nejhustsi :)
    VASAX
    VASAX --- ---
    Tak jsem porovnával ten váš slavný supersampling versus photoshop image processor a teda PS o chlup vyhrál...
    VASAX
    VASAX --- ---
    ACID: Nepotřebuju webgalérku :-). Jen jsem chtěl aby to při tom resize (aplikovat na všechny v okně resize)...
    a taky jak se jednoduše převádí z ARGB na sRGB? jsem to tam teda nakonec nikde nenašel...
    ACID
    ACID --- ---
    VASAX: pri vytvareni webgalerky je to v moznostech u obrazku
    davkove zmensovani samo o sobe jsem snad nedelal
    VASAX
    VASAX --- ---
    Jak donutit zonera aby je při resajzu ukládal jako kopie nebo do jiné složky?
    CYPPISEK
    CYPPISEK --- ---
    MURHAAYA: mazec :-)
    ACID
    ACID --- ---
    vypada to jak modelova zeleznice :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    VASAX: jo ták :)
    VASAX
    VASAX --- ---
    MURHAAYA: Tak tam je to snad jedno jestli A nebo s ;-)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    VASAX: no jako ze rawy taky fotim do sRGB, kdyz uz na to dojde.

Jinak tomu co fotim rikam spotrebni fotografie, po tydnu po tech fotkach nikdo ani nevzdechne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam