• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXCanon EOS xxxD a xxxxD Canon EOS 1000D, 1100D, 400D, 450D, 550D, 600D, 650D, 40D, 50D, 60D)
    Klub všech majitelů a příznivců Canonu 450D (a 1000D, jelikož má podobné parametry a shodné příslušenství). Rady, tipy, triky, zkušenosti.

Majitelé fotoaparátů hlaste info pro nástěnku

, do pošty nebo ve formátu *INFO_EOS* a zde informace
    rozbalit záhlaví
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    DEINA0DEINA: mám to samé u 500D a foťák zažil za ten rok a něco to samé co popisuje TURBO: takže buď reklamovat nebo externí blesk ( třeba dostačující 430EX II který si nemohu vynachválit)

PETUL_KA: sám mám 17-50 se stabilizací a i když dělá jak se tu píše trochu zvuku při ostření, tak fakt za ty prachy kreslí krásně. časem ho asi vymněním za 1.8 pevnou padesátku ale to potrvá.

Na nástěnku mi můžete teda připsat 430 EX II a včera jsem si udělal radost gripem od Meike a mohu říct že se to tělo drží fakt jinak (lépe) hlavně co se týče focení na výšku
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    PETUL_KA: dej, za ty prachy nic lepsiho neni....
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    ANASTAZIA: ok, diky, dam teda tamronu sanci :)
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    PETUL_KA: 15-85 ma IS...vetsi rozsah a je univerzalnejsi...ale pokud nepotrebujes universalni sklo tak ja bych bral taky 17-40...opticky jsou na tom podobne... Tamron 17-50 bez VC(IS) je super sklo hlavne ho sezenes za 5kkc a clona 2,8 je k nezaplaceni... kus od kusu jsou Sigmy...Tamron ma optiku super jen jsou pomalejsi a delaj ramus a kdyz ho kupujes tak chce kontrolovat jestli nema FF/BF a sedne ti k telu...pak mas sanci ef-s 17-50/2.8 IS USM ale to nesezenes pod 15kkc a je jen o trochu lepsi nez ten Tamron...zkousel jsem a ruzne hledal a ten Tamron je nejlepsi v pomeru vykon/cena pro zacatecnika...
    Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF Lens Review
    http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Tamron-17-50mm-f-2.8-XR-Di-II-Lens-Review.aspx

Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP XR Di II LD Aspherical [IF] (Canon) - Review / Test Report
    http://www.photozone.de/canon-eos/289-tamron-af-17-50mm-f28-sp-xr-di-ii-ld-aspherical-if-canon-test-report--review
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    ANASTAZIA: kdyz uz bych chtela investovat neco jako 15k do objektivu, nebyl by lepsi Canon EF 17-40 mm f/4L USM? v pripade ze by mi ten rozsah cca 27-64 stacil. tem tamronum nejak neverim, prej je to kus od kusu, ale to asi vsechno...
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    PETUL_KA: pokud nechces tocit video tak staci eos 450. ef-s 17-85 je hroznej shit doprucuju tamron 17-50/2.8. pokud mas vic penez tak je velmi dobrej ef-s 15-85.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    rada bych znala Vas nazor na koupi starsi 450ky nebo 500ky, jestli se to vubec vyplati, jestli spis nekoupit novou 550ku. nemam v planu se focenim prilis zabyvat, chci se s tim naucit a pak prilezitostne fotit (fotky z cest, rodinne akce). pokud bych kupovala objektiv, tak nejspis EF-S 17-85 a oblibenou levnou 50ku. rada bych se vyhnula tomu, abych v brzke dobe musela vymenovat zaverku, nebo proste tomu, ze by ten fotak byl za rok na odpis. zatim mam kandidaty na koupi: jeden fotak s 4500 vycvaky a jeden s novou zaverkou, oba za stejnou cenu cca 7000,-. mam ted vikend na rozmyslenou. diky za kazdy nazor :)
    ROLL
    ROLL --- ---
    ADAM: dekuji za nazor...Objektiv zatim dekuji,mam svuj a postacuje:))
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROLL: 550D je super. je malá, levná, šikovná.
    fotí jak 7D, ale stojí zlomek. jen zvaž, jestli k tomu nechceš 18-135
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Prodám Objektiv Canon EF-S 18-135 mm F 3,5-5,6 IS / poštou celá ČR. / 7000 CZK ]
    VASAX
    VASAX --- ---
    ROLL: Na co to potřebuješ?
    ROLL
    ROLL --- ---
    Vas nazor na Canon 550D + EF-S 18-55 IS ? Diky
    LUBOSO
    LUBOSO --- ---
    DEINA0DEINA: mám ten istý problém, mohol by som reklamovať, ale zvykol som si nepoužívať blesk :D
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    LENIEUX: dobrej model
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    580 EX II
    TURBO
    TURBO --- ---
    DEINA0DEINA: zkušenost mám, ale u mě je to tím, že se ke svojí 1000D leckdy nechovám úplně přátelsky, pár kotoulů se mnou na kole v batohu na zádech už taky zažil ;)

Mechanická chyba západky otvírající blesk - určitě bych reklamoval (já na to kašlu, protože fotit s interním bleskem je pro mě slušně řečeno podivínství, svět nasvícenej z pohledu fotografa a tím potlačení plastičnosti focených subjektů mi moc nevoní).
    ADAM
    ADAM --- ---
    reklamace u pixmanie jsou velmi veselé :-)
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    Ahoj Všem!

Mám prosbu. Koupila jsem si EOS 550D a po cca pů roce mi začal blbnout blesk, že sám někdy nevyskočí (jen to uvnitř cvaká a pak se na displeji objeví ERROR) a musím foťák vypnout a zapnout . Někdy je třeba i 2-3x opakovat stejný postup nebo lehce dopomoct rukou při otvírání blesku. Máte někdo s tímto podobný zkušenosti popříkladně zkušenosti s reklamací u Pixmanie, kde jsem ho koupila?

Díky moc za rady!
    VASAX
    VASAX --- ---
    A milionkrát v samotným Canon...
    ale jako tahle věc je evergreen, řešit se to bude pořád :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    JIRAS111: včera v auditku objektivy (a nesčetněkrát předtím)
    JIRAS111
    JIRAS111 --- ---
    mate tu nekdo zkusenosti s sirokejma sklama ? chci si koupit k svy 500d nejaky novy sklo a resim jestli sigmu 10-20, nebo tokinu 11-16 nebo 12-24, tamron 10-24 ?? .. fotit chci zejmena krajiny - hory apod.. a uvitam jakekoliv reference
    TURBO
    TURBO --- ---
    MJUGEN: neni a ani to technicky neni možný (v těle chybí alespoň procesor na zpracování takovýho objemu dat nebo prostě obecně HW "pipeline" pro kódování a ukládání videa, nelze to jen tak "vymyslet" firmwarem).

Variantou je tzv. "eos movrec" (hledej na Google), což je prográmek kterej dělá to, že zapne foťák do režimu LiveView a přes USB nahrává to, co v tu chvíli "vidí". Ale je to spíš jen na hraní, rozlišení +- PAL (záleží na konkrétním modelu) + omezení délky USB kabelu (i když si dovedu představit mít ssebou někde noťas a k tomu aktivní USB kabel/y). Navíc fps je daný čistě výkonem počítače a hlavně disku (video se ukládá nekomprimovaně, řádově desítky MByte na vteřinu záznamu).

p.s.: kdysi jsem si s tím taky hrál, odzkoušeno - tvůrci jsou Rusáci, ale neboj se ničeho, žádný viry nebo jiný syfly jsem nenašel, funguje to bez problémů.
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    je na 450D nějaký upgrade firmwaru, aby mohla nahrávat video?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam