Jinak to, co mám na 3s radši než na ostatních sf je hlavně parry (tech block), kterej je vidět i v tom legendary comebacku z evo 2k4 kterej je v záhlaví ; >
(jedná se v podstatě o to, že v okamžiku, kdy na vás dopadá útok, máte 1frame k tomu, abyste dali buď forward, nebo pokud se jedná o útok na zemi, tak down, s tímto blokujete, aniž by vám bylo cokoliv ubráno a navíc máte framovou výhodu - to znamená jednoduše, že když vám třeba někdo dává po zemi nejsilnější kopačku a vy to vytechujete, tak okamžitě už můžete něco udělat, ale protivník má ještě framy, kdy se pohybuje tou nohou zpátky, takže vy ho můžete ztrestat ; >)
Jinak ten Guilty Gear je rozhodně výbornej, mně akorát nevyhovuje to, že člověk aby se do toho pořádně dostal, tak je to samej roman cancel, no.
DAVESADE:
Všecky bojovky, kromě dead or alive jsou pseudo3d. Rozhodně se to sem cpát může, ale věnovaný to tomu především není. S tím SF4 nevím, no, to je celkově podle toho, co jsem viděl / četl mix mezi sf 3s a sf2 turbo, takže informace ohledně SF4 sem zatím pravděpodobně dávat budu, ale nevím, na čem krom arkád to ještě bude - a jelikož nejsem vlastníkem ps3, tak o tom nebudu moct psát, ale doufám, že to oživí bojovky aspoň v Evropě, neboť mě poměrně mrzí, že v Evropě jsou bojovky docela i zapomenutý, každej si myslí že akorát mačká něco na klávesnici a najednou to všecko vyhraje, no-tactics, etc.
Právě proto se snažím o to udělat aspoň trochu nějaký oživení v ČR - ať to je právě tenhlecten klub na nyxu, tak možná mít nějakej shoryuken.com-like-blog.
Kdyby se ještě dostali právě nějaký ty GGPO bojovky do obliby a objevila se tu komunita, která by to hrála ráda, tak mně i napadla možnost mít nějaký nyx.cz turnaje třeba v tom sf 3s, nebo sfa3, nebo v těhlenctěch bojovkách prostě, a potom ještě, kdyby tu byla nějaká pražácká komunita, tak i že by se dělali nějaký srazy někde, že by se vzalo PSko a hrálo by se, ale to už je hodně velká utopie (i to, že by se tu objevila nějaká taková komunita je imo utopie, no)