FRAEL:
SELLIGAN:
MERLE: Tak jinak! Pod touhle hlavičkou jezdíte už tak dlouho, že ten kredit byl vždy váš. Z původní štěku zůstala jen hlavička jména a já. Já jsem ho zachovala, aby dál byl symbolem toho původní, tedy sdružení lidí, kteří rádi hrají(si) a ještě k tomu dodala pár přídomků, aby bylo jasné, že se jedná vždy o tu konkrétní bandu, která tam zrovna hraje v ten daný den na té dané akci.
A baletka má hlavičku. Kamila Volrábová je členkou Rockbaletu a má co prezentovat. Jak za něj tak za sebe.
Berenika plus jedna taky reprezentují to, za koho zpívají(hned jak si zjistím jejich jméno, bude uvedeno)
Nezlobte se na mě, ale vy žádnou hlavičku nemáte. Tak jak asi vás mám prezentovat? A jakou slušnost a principy? Pravidla ježdění na Jezeří znáte. Kdo chce pomoct, jede a pomůže. Nevím, proč by se lidi měli nasírat, protože jsou prezentování jako Štěk. Zcela upřímně. Já jsem Štěk. A za tu dobu, co to dělám, se kolem mě vystřídala fakt obrovská řádka lidí. A právě protože tam pořád jezdí různá banda a protože málokdo vydrží nebo má čas jezdit pokaždý, je Dvorní Jezeřský divadelní spolek Štěk ideální řešení a je výrazem pro vše, co je k hraní na Jezeří třeba.
Zapomeňte na vděčnost, zapomeňte na poplácání po rameni. To vám dám tak leda já nebo to, že ty lidi budou ze zámku odcházet spokojený a usměvaví. Jste a budete anonymní, tak jako já, tak jako Míra s Petrou, průvodci, které si kupříkladu, vy ikdyž už tam jezdíte nějaký pátek, stále nepamatujete, nebo aspon většina z vás. Tak to prostě je. Tečka.
A Fraeli, nauč se číst. Štěk se rozpadl, zůstalo to jméno. budeš hrát sám na sebe a pro zámek. Nic víc, nic míň. TAk jako všichni.
Makáte a vyrábíte se s kostýmama, protože chcete a protože cítíte, že je to dobrá věc a zámku pomůžu. U toho zůstaňte. Všechno ostatní je podružné.
Popravdě vy jste ted pěkně nakrkli mě tímhle absurdně debilní tyjátrem o jménu. Vaše principy jsou mimo mě. Zvláště, ptáte-li se ted, když ta hlavička je na plakátech už asi šest let. Návštěvníci si na ten název zvykli. Ten název byl, je a bude. Bude to pojmenování pro soubor lidí, kteří chtějí zámku pomoct a kteří si rádi hrají. A bude to pojmenování pro ty, kteří tam budou právě v tu chvíli hrát. Tak to bylo, je a bude. Aspon do doby, dokud to budu dělat já, protože myšlenka Štěku a jeho název žije a padá se mou osobou. Pokud se vám takhle banalita nelíbí, je mi líto, ale já vám to nepomohu vyřešit. To budete muset sami v sobě.
Teď je otázka, co je pro vás v tuhle chvíli důležitější. To, jak budete pojmenování, nebo co budete prezentovat pro zámek.