musím se ozvat, podle mě tohle bylo organizátorsky nejvíc nepodařené jezeří, jaké jsem zažil, a jediné co to zachránilo před ostudou, byl nedostatek návštěvníků. to by nezakryl ani žán s knížetem. dodávám, že mým cílem není prudit, ani rozpoutat debatu, ale zabránit opakování stejných chyb znova.
největší kiksy:
- koncept volného pohybu po zámku se naprosto neosvědčil - ale budiž, chápu, že to byla zkouška - ikdyž podle mě zbytečná a předem odsouzená k nezdaru. každopádně prosím: Už nikdy!
- v 10 sme měli být všichni připravení v zámku, v 11 se mělo začínat, a když jsem o půl dvanácté marně hledal railu, našel jsem ji, jak se teprve líčí u zrcadla.
- naprosto nikdo nevěděl kdy se co bude dít za vystoupení, a často jsme během minuty slyšel naprosto si odporující se informace.
- nikdo nehlídal vstup do zámku
naopak klady:
- těžce jsem ocenil zajištěné polopárky a párky, i jejích grilování (na černo) bylo fajn
- morgainin larp, sice sem se nechtěl zúčastnit, ale nakonec to bylo skvělé
- kostýmy - je to asi trochu chválení skoro do vlastní kapsy, ale myslím, že oprávněné - ivet a zuzka odvedly skvělou práci
vystoupení (v pořadí prohlídky):
- cirkus - v té začáteční chodbě podle mě neměli vůbec prostor cokoliv předvést, a tak byli jen takový úvod, který prohlídce mnoho nedal - bylo v nich určitě víc, ale museli by se líp využít
- ivet+zuzka s dialogem na chodbě - fajn, pomohlo naladit lidi, vždy se líbilo
- mácha - podle mě velmi slabé, lidi moc nezaujalo, možná málo vtipné, možná se tam jen nic moc nedělo - rozhodně chtělo vymyslet zajímavěji a "akčněji" - přišlo mi to tak nějak narychlo vařené z vody.
- skřítci+víly - na nějaký efekt jich bylo moc málo, možná mohli mít nějakou konkrétnější náplň (za uhodnutí hádanky dát bonbón??). ještě lépe prohodit pozice s cirkusem. mohli taky chodit s návštěvníky skrz celou prohlídku a blbnout (třeba dokola dávat "hloupé" otázky).
- baletka - výborné
- zpěvačky - výborné (bylo dobré, že samy přidávaly, ubíraly písně podle času)
- indický tanec - sice hezké, ale nehodilo se do konceptu, zas se alespoň bylo na co dívat (tzn. lepší tohle, než nic)
- divadlo - výborné
- hostina barbarů - viděl jsem vlastně jen jednou, tak úplně nevím, ale asi taky lepší takováhle improvizace, než nic.
dál chci vyzdvihnout mihájova zlatovlasého knížete společně s žánem (toho speciálně) tihle dva to podle mého názoru hodně zachraňovali (tím myslím, že dokázali překlenout ty hlušší místa).
jinak za sebe jsem si to všechno docela užil, a asi už se příště budu rovnou hlásit na průvodce, stejně tak vždycky skončím.