• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAILAJEZEŘÍ-ZÁMEK SNŮ A SPLĚNÝCH PŘÁNÍ
    RAILA
    RAILA --- ---
    Ivette:) Ty budeš nebo ne?:)))
    FRAEL
    FRAEL --- ---
    Jinak já nemůžu, mám TSP a ke všemu svaťák
    RAILA
    RAILA --- ---
    SHAIKA: účinkující se musí objevit v sobotu do deseti:)))Pokud byste to nestihli, tak od jedenácti je akci a moc rádi vás tam uvidíme jako návštěvníky:)
    SHAIKA
    SHAIKA --- ---
    Mám takovou otázku - 6. se mi v Praze vdává kamarádka, tedy bych v pátek dorazit nemohla, ale pokud by má přítomnost byla vítaná, byla bych ochotná dorazit i v sobotu ráno. Pokud by to ovšem časově šlo. :-)
    RAILA
    RAILA --- ---
    KATHY_: A umí něco? A může si sehnat kostým?:)Ráda bych tam měla kombinaci přátel, kteří zároveň dokáží bavit návštěvníky:) A taky je musím být schopná ubytovat...
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    RAILA: Jani, pokud by to bylo možné, ráda by jela ještě moje spolužačka Pája :)
    RAILA
    RAILA --- ---
    Na nástěnce jsou zatím potvrzení lidé...vymýšlejte role, at to můžeme doplňovat a měnit podle potřeb....
    Zurgu...ozvi se přátelům z Tolkien conu....chci ty, kteří umění hrát a mají krásné kostýmy...ti ostatní nám můžou dělat diváky v kostýmech:)
    RAILA
    RAILA --- ---
    RHIAN: Eivčka...jasně...já furt vidím jenom ty její velký oči:)))Tak hlavně, že ty víš, koho myslím:)))
    Pyšná princezna by se taky hodila:)
    RAILA
    RAILA --- ---
    ELVOTHIEN: Vynasnažím se to vymyslet a sepsat co nejrychleji...klidně mi navrhujte, co se vám prohoní hlavou a co si myslíte, že si dovedete pořídit, půjčit či ušít..podle toho vymyslíme pohádky:)Ale chce to opravdu rychle...
    ELVOTHIEN
    ELVOTHIEN --- ---
    RAILA: Zkusím se ozvat Haníkovi a Zůze Andromedě, jestli budou mít čas, ať máme co nejvíc lidí, i když se obávám, že Andromeda bude státnicovat. Ale potřebovala ych co nejdříve vědět koho kam, aby se pode toho začaly dělat kostýmy.
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    Jéžiš, to zní výborně! :-) Už teď se těším.. nabízím Sněhurce jednoho maličkého tlpaslícta :-)) Jinak jestli myslíš Bereniku s EVIČKOU ;-), tak se optám (Evička se už včera vřele hlásila, s Beruškou teď nejsem tolik v kontaktu). Ještě by tam mohla být další princezna, která bude zarputile do záhonků kvílet "Roooozvíjej se poupátko..." :-) Nechávám si to projít hlavou a adresářem muzikantů..
    RAILA
    RAILA --- ---
    Přátelé:)
    Dnes mě v tescu napadla strašlivá zhůvěřilost...předně jsem koupila krásné věnečky pro víly, sic umělé, ale roztomilé fialky a podobné nesmysli, takže víly budou ve vlasech krásně barevné.
    Ale co mě napadlo..
    Pojmenujme to FILMOVÁ SLAVNOST NA JEZEŘÍ...NEJSLAVNĚJŠÍ SCIFI A FANTASY POHÁDKY NA ZÁMKU JEZEŘÍ...HVĚZDNÉ VÁLKY, PÁN PRSTENŮ, PRINCEZNA ZE MLEJNA, ŠÍLENĚ SMUTNÁ PRINCEZNA A POD.
    Proč tyhle pohádky? Prostě mě napadly..a hlavně se v nich zpívá...pokud bude třeba Berenika s Luckou zase moct, nebo i sehnat mezi námi zpívající herce, ráda bych to tam zařadila...Nebo Barunko, napadá tě nějak co s tím?? .těch pohádek tam můžeme stejně jako fantasy nebo scifi filmů dát víc, ale jen pokud to oblékneme a obsadíme lidma....každá pohádka nebo film dostane buď svůj kout (zahrada a vnitřní a východní nádvoří) nebo budou součástí prohlídky v zámku a dostanou jednotlivé místnosti...
    ještě si říkám, že třeba Popelka, Sněhurka a Červená Karkulka jsou pohádky, kde bychom dali vcelku snadno dohromady kostýmy...
    A co pozvat Tejňáky...mají pohádku O liném Čiperovi, není dlouhá, je vtipná a divadlo pro děti bychom potřebovali?
    Napadá vás nějaké divadlo pro větší? Něco fantasy? Nebo tak?
    Jo a Impro cirkus..těm taky můžeme zadat něco konkrétního...pohádkového..
    RAILA
    RAILA --- ---
    MORGAIN: Jako to rozhodně...je v jednání, že právě na jezeří by měla být celé léto výstava originálních kostýmů ze seriálu...jenže...zase...kostýmy...a já třeba jsem to měla ráda, ale taky už si pamatuju tak max rumburaka a prstýnek, co s ním otočíš...
    Pravdou je, že stylizace čiště sci-fi taky není úplně marné...pořád...SW je hlavně pohádka...to, že jsou tam vesmírné bitvy je asi tak hlavní rozdíl od toho, jak šel honza do světa hledat štěstí a zakletou princeznu...když to hodně přeženu...
    Ale Barunka to trefila přesně...právě tohle je hlavní důvod, proč jsem zvolila tuhle cestu..temná strana síly potřebuje dostat pěstí...
    Zase žánrová směska by mohla být taky svoje kouzlo..pokud by se našel někdo, kdo by mě ukočíroval, mohli bychom najít koncenzus, jak to spojit, aby to nebolelo...myslím, že na Jezeří by se takhle směs uživit mohla...
    Pořád trvám na tom, že se tam objeví místní postavy...to i kdyby tam chodily kostky, tak tam bude kníže pán a duch tobíáš...ale nějak to šikovně zakomponovat...kdyby šlo realizovat něco ve stylu když byl Sheldon převlečený za Spocka na té středověké slavnosti...to bylo hodně vtipné...tak bych se klidně nebála to vykrást...hra s anachronismy...humor, humor, humor...


    ZURG: POzvat je můžeš, ted je otázka, jeslti jako účinkující či návštěvníky...ale návštěvníci v kostýmech...to by byla teprve bomba...
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    Raila je, řekla bych, rozhodnutá. Jediné, co mě přijde škoda, je kombinovat žánry. Osobně by mi přišlo lepší použít jen sci-fi, než ho namíchat rovným dílem s fantasy, pohádkou a historickou vyzáží. Přijde mi, že se tím rozmělní "cheerleader efekt", který považuju za důležitý v celkovém dojmu... A i Sci-fi je široký žánr, takže by se možná dalo do něj vejít.

    Ale jinak mě dneska napadlo, že boží setting na Jezeří by byla Arabela. Je tam kůbl pohádkových postav, což by ocenily děti, a přitom jakékoliv. A Arabelu jako takovou i někteří dospělí, kteří ji pamatují... :-).
    ZURG
    ZURG --- ---
    Jak se tu mluvilo o kamaradech z TolkienConu, mam nejake pozvat? =)
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    Já o tom pořád tak přemýšlím a napadlo mě, že se možná odlišují naše představy z celkem zásadních důvodů.. my jsme zvyklí dělat lidovou akci pro lidové masy, víte co myslím.. ale mám ten dojem, že Raila to míní pojmout ve velkém stylu (padla zmínka o TV..?) Pokud musíme udělat majstrštyk, aby se o Jezeří dozvěděli v hlavních vysílacích časech a budeme se prezentovat i v tisku či obdobných médiích, asi by nebylo úplně od věci picnout tam něco, co jako fakt jinde nemají a rozhodně to přinejmenším zaujme..

    No ať už je to jak chce, my tam budem. A jsem docela ráda, že nemusím pro Áňu shánět špičatá ouška v dětské velikosti :-)))
    RAILA
    RAILA --- ---
    MIHAI: Je moc hezké, jak se snažíš překládat do češtiny to, co tady píšu...ale asi se budeme muset setkat osobně, protože tvá interpretace mých myšlenek a toho, co tu píšu, se mi zdá poněkud nepřesná a nefunkční. Poprosím tě, abys vydech, vynadával a pak si znovu přečetl mé přízpěvky..obávám se, že v nich neodhalíš věty tvého typu"

    "Já se zameřím na největší lákadlo celé akce, SW a vy si nějak poradíte. kostýmy si popučujete nebo si pomůžete jinak. Hlavně se mi do toho přestaňte montovat." Uniká mi něco podstatného?"

    Očividně si to interpretuješ poněkud zcestně, ale to můžeme napravit. Doporučuju ti zanechat předběžných soudů...to je taky neefektivní...nemluv prosím za všechny návštěvníky..bojím se, že to není v tvé moci..
    Zkus se teď zaměřit více na to, jak bys mohl pomoci...ráda bych využila tvé živé herecké vyřídilky a pokud to půjde, po velkém zahájení bych ráda, abys byl opět průvodcem...zkusíme se zeptat Drake, jestli by zase vzal Jeana...to fungovalo dobře...budu upravovat ted pár textů, které jsem nepoužila na strašení a vytvořím tři rozličné dvojice až trojice...
    bylo by dobré se zaměřit na jednoduché humorné scénky založené klidně i na různých kontrastech, anachronismech a pod. Případně lehká ironizace Mordoru pod zámkem, to funguje vždy spolehlivě...


    RHIAN: To vůbec není špatný nápad...jen jestli bude před maturou chtít:))
    ELVOTHIEN
    ELVOTHIEN --- ---
    FRAEL: Na to bych se šla kouknout :D
    FRAEL
    FRAEL --- ---
    nechte jezeri staromodni a vader at tancuje - http://www.youtube.com/watch?v=vIRQf0S3oD0
    MIHAI
    MIHAI --- ---
    RAILA: A to je přesně ten problém - ve výsledku nebudou dělat nic jiného než poutavě vysvětlovat.
    Průměrný rodič asi nepochopí co dělá někdo takový na pohádkovém zámku, pravděpodobně ani nebude pořádně vědět o koho se jedná a bude muset vysvětlovat svým ratolestem co to je za divné panáky. A pohádkový zámek to prostě je, to Jezeří nikdo neodpáře, každý návštěvník to tak bere.

    Most opravdu není jediné město v okolí - je tu ještě Litvínov, Jiřetín, Černice a spousta dalších metropolí :) Railo, tady nejsi v Praze a nejbližší velké město je Ústí a to je dobrých 60 kilometrů daleko. Teplice a Chomutov jsou taky z ruky a co do prdelovosti si nemají s Mostem co vyčítat.

    Prostě je to navíc a vůbec se to tam nehodí.
    Pojďme říkat věci naplno. Podle mě je to zbytečná blbost která vnese plno neporozumění. Bude z toho víc škody než užitku a solidně to pohřbí klasickou atmosféru.
    Pro mě osobně visí ve vzduchu otázka co je pro tebe na letošním zahajování opravdu nejdůležitější. Spokojení návštěvníci to evidentně nebudou...
    Chápej, nejde mi o to obouvat se to tebe nebo tvého konceptu. Chci vědět na rovinu na čem se vlastně mám podílet. Podle toho co píšeš chápu, že pointa letošního jezeří je jakási externí partička ve skvělých kostýmech která každému ochotně a poutavě vysvětlí co vlastně jsou zač a co dělají na Jezeří (což možná i někdo pochopí) a běžný klasický program bude odsunutý na vedlejší kolej.
    "Já se zameřím na největší lákadlo celé akce, SW a vy si nějak poradíte. kostýmy si popučujete nebo si pomůžete jinak. Hlavně se mi do toho přestaňte montovat." Uniká mi něco podstatného?

    Co se fotek týče: máš ráda strašidelný zámek na pouti? Zkus si představit vyfotit to uvnitř s bleskem... Fotka nezachytí herectví, atmosféru, realitu.

    Jestli tolik toužíš po Hvězdných válkách na Jezeří, udělej z toho samostatnou akci, nalákej na ní hafo fantazáků, udělej z toho třeba con nebo cokoliv jiného, ale míchat to do otevírání sezóny je podle mého velká chyba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam